هوآوی که در شهر شنزن مستقر است، در کنفرانس طراحان این شرکت، نسخه آزمایشی بتای سیستم عامل HarmonyOS Next برای طراحان را معرفی کرد و نسخه بتای این سیستم‌عامل برای مصرف‌کنندگان، در ماه اوت از راه خواهد رسید. به گفته این مقام هوآوی، نسخه جدید سیستم‌عامل هارمونی به صورت رسمی برای استفاده در «میت‌۷۰» که سری جدید تلفن هوشمند فایو جی پرچم‌دار این شرکت است، در سه ماهه چهارم امسال معرفی خواهد شد.

خبر جدید نشان می‌دهد که هوآوی پس از موفقیت در کنار زدن سیستم‌عامل iOS‌ اپل به عنوان دومین سیستم‌عامل موبایل بزرگ در سرزمین اصلی چین در سه ماهه نخست سال جاری، تلاش می‌کند برتری سیستم‌عامل هوآوی را در این کشور تقویت کند. یو چنگدونگ گفت: «با سیستم‌عامل هارمونی، ۱۰ سال طول کشید تا هوآوی به دستاوردی دست پیدا کند که همتایان غربی این شرکت برای کسب آن ۳۰ سال زمان صرف کردند تا یک سیستم‌عامل جدید بسازند.» هوآوی همچنین مدعی شد هارمونی با ۱۰ درصد بهبود کارآیی، از کرنل لینوکس که شالوده پلتفرم اندروید است، عبور کرده.

سیستم‌عامل هارمونی در اوت سال ۲۰۱۹، سه ماه پس از اینکه دولت آمریکا، هوآوی را به لیست سیاه تحریم‌ها اضافه کرد، به عنوان جایگزینی برای اندروید معرفی شد. تحت این تحریم‌ها، هوآوی اجازه ندارد بدون مجوز واشنگتن از شرکت‌های آمریکایی نرم‌افزار، تراشه و سایر فناوری‌های ساخت آمریکا را خریداری کند. در حال حاضر بیش از ۹۰۰ میلیون دستگاه وجود دارند که با سیستم‌عامل هارمونی کار می‌کنند و بیش از ۲.۵ میلیون طراح، برای این پلتفرم، اپلیکیشن می‌سازند. استفاده از هارمونی در پی رشد سریع فروش گوشی‌های هوآوی، شتاب پیدا کرد. سری «پورا ۷۰» که جدیدترین لاین تلفن هوشمند پرچم‌دار هوآوی است، در اواخر مه معرفی شد و فروش آن ۶۸ درصد در پایان ماه مه در مقایسه با فروش «سری پی» در مدت مشابه سال گذشته، رشد کرد.

به گفته رئیس گروه کسب‌و‌کار مصرف‌کننده هوآوی، فروش لاین «پورا ۷۰» و سری «میت ۶۰» هوآوی که سال گذشته رونمایی شد، ۷۲ درصد در پنج ماه نخست سال رشد کرد. طبق آمار شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ»، هوآوی در سه ماهه نخست با سهم ۱۵.۵ درصدی و رشد حدود ۷۰ درصدی فروش، در بازار تلفن هوشمند چین در رتبه چهارم ایستاد. بر اساس گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، هوآوی در طراحی اپلیکیشن‌های مبتنی بر هارمونی، با شرکت‌های بزرگ مختلفی در سرزمین اصلی چین همکاری کرده است که شامل گروه علی‌بابا، میتوان، گروه آنت، جی‌دی دات‌کام و مک دونالد هستند.