فرصتی که تحریمهای آمریکا به هوآوی داد
شرکت انویدیا بزرگترین تامینکننده تراشههای هوش مصنوعی در چین بوده و سهم بازارش بالاتر از ۹۰ درصد است. اما شرکتهای چینی نظیر هوآوی، در حال ساخت مدلهای مشابه تراشههای پرفروش انویدیا نظیر پردازندههای گرافیکی ای۱۰۰ و اچ۱۰۰ هستند. به گفته تحلیلگران و بعضی از شرکتهای هوش مصنوعی، تراشههای هوش مصنوعی «اسند» هوآوی، از نظر قدرت رایانشی، با محصولات انویدیا قابل مقایسه هستند، اما از نظر عملکرد، همچنان ضعیفترند.
به گفته جیانگ ییفان، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت کارگزاری گوئوتاج جونان سکیوریتیز، یک عامل محدودکننده برای شرکتهای چینی، وابستگی اکثر پروژهها به تراشهها و اکوسیستم نرمافزاری انویدیا است. اما این وضعیت تحت تاثیر محدودیتهای اخیر آمریکا ممکن است تغییر پیدا کند.
با این حال، فرصتی که شرکتهایی مانند هوآوی در غیاب انویدیا خواهند داشت، چالشهای متعددی هم دارد. بسیاری از پروژههای هوش مصنوعی پیشرفته، با معماری برنامهنویسی محبوب CUDA ساخته شدهاند که انویدیا پیشگام آن است و به ظهور اکوسیستم جهانی بزرگی منجر شده که قادر است مدلهای هوش مصنوعی بسیار پیشرفته مانند چت جیپیتی ۴ شرکت OpenAI را آموزش دهد.
هوآوی نسخه خاص خود به نام CANN را دارد و تحلیلگران میگویند از نظر مدلهای هوش مصنوعی که قادر به آموزش آنها باشد، بسیار محدودتر است. از اینرو، تراشههای هوآوی، هنوز راه درازی برای گرفتن جای محصولات انویدیا در چین، در پیش دارند. همچنین مالکیت معنوی هم ممکن است مشکل دیگری برای هوآوی باشد، زیرا بسیاری از شرکتهای آمریکایی امتیازهای انحصاری برای پردازندههای گرافیکی را در اختیار دارند.
اگر هوآوی بتواند سهم بازار انویدیا را تصرف کند، میتواند مدعی پیروزی دیگری در برابر آمریکا شود که از سال ۲۰۱۹، این شرکت چینی را هدف کنترلهای صادراتی قرار داده است.
هوآوی نخستین پردازنده گرافیکی اسند را همان سال عرضه کرد و این تراشه، یکی از محصولات این شرکت است که هوآوی گفته کاملا بومی است. بر اساس گزارش رویترز، این غول مخابراتی با رونمایی از یک تراشه پیشرفته تلفن هوشمند و طرح ادعای پیشرفت در دستیابی به ابزارهای طراحی تراشه، سیگنالهایی از غلبه نسبی بر تحریمهای وضع شده از سوی آمریکا ارسال کرده است.