Untitled-1

 با این اوصاف شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی به دنبال توسعه ارتباطات کامل و بی‌نقص به پلتفرم‌های ارائه‌‌دهنده خدمات مشتریان هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در طول دو سال گذشته ترافیک دیتای موبایل دو برابر شده است که این اتفاق به دنبال ادامه رشد استفاده از موبایل‌های هوشمند، شبکه‌های پرسرعت ارتباطات و حالا دیجیتالی شدن جوامع و صنایع رخ داده است. پس تعجبی ندارد که چشم‌انداز صنعت ارتباطات و شبکه‌های مخابراتی برای کسب‌وکارها اهمیت ویژه‌ای دارد. در همین راستا شرکت مخابراتی بزرگ و معتبر اریکسون به تازگی گزارشی آماری و تحلیلی از روند رشد شبکه 5G و گسترش دسترسی به آن در سراسر دنیا منتشر کرده است.

ضرورت ارتباطات در جریان مدرن‌سازی جوامع

ادامه جریان دیجیتالی شدن جوامع و همزمان افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در جهان، ضرورت دسترسی به ارتباطات را بیشتر یادآور می‌شود. مدیریت جریان مداوم رشد تقاضا برای ارتباطات باکیفیت و سریع‌تر، حالا این موضوع را به یک اولویت اجتماعی و اقتصادی تبدیل کرده است. با این اوصاف است که تکنولوژی‌های قدیمی به تدریج با انواع جدید و مدرن خود جایگزین می‌شوند و عملکرد شبکه‌ها به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای رو به رشد است. تکنولوژی‌های 5G حالا نقش کلیدی در جریان دیجیتالی شدن و مدرن‌سازی جوامع و صنایع بازی می‌کنند و ظرفیت‌های متنوعی برای رشد ارائه می‌دهند. تکنولوژی‌های نوآورانه مبتنی بر شبکه، به معرفی خدمات جدیدی منجر می‌شوند که جوامع و کسب‌وکارها را به سمت کاهش تولید کربن و گازهای گلخانه‌ای سوق می‌دهند. بررسی‌های انجام شده توسط شرکت اریکسون تاکید می‌کند که در نگاهی کلی، تعداد مشترکان و ترافیک شبکه‌های موبایل طبق همان الگوهایی رشد می‌کنند که از قبل پیش‌بینی شده بودند. به این ترتیب تمایل به استفاده از خدمات مبتنی بر 5G و تکنولوژی‌های مبتنی بر آن، رو به افزایش است و در مقابل اقبال کاربران به تکنولوژی‌های قدیمی‌تر کمتر و کمتر می‌شود. اگر به لایه زیرین برویم و تفاوت میان مناطق و کشورهای مختلف جهان را بررسی کنیم، به وضوح مشخص می‌شود که هر کدام از آنها بسته به این تغییرات، شرایط منحصر به‌فردی را تجربه می‌کنند. با این همه می‌توان گفت که 5G حالا در اغلب کشورها نقش مهمی در کاهش شکاف دیجیتال بازی کرده و تعداد افراد جامانده از ارتباطات را کاهش می‌دهد.

این گزارش پیش‌بینی می‌کند که تا پایان سال 2022 تعداد ارتباطات ثابت بی‌سیم به بیش از 100 میلیون برسد و در همین زمان تعداد مشترکان شبکه موبایل 5G از مرز یک میلیارد نفر در دنیا عبور کند. از طرفی بیش از 20شرکت ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی تا پایان سال گذشته میلادی شبکه‌های مستقل عمومی 5G را معرفی کرده‌اند و انتظار می‌رود که این رقم تا پایان سال جاری میلادی تا دو برابر افزایش پیدا کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که متوسط استفاده ماهانه اینترنت در هر موبایل هوشمند تا پایان سال 2022 از مرز 15 گیگابایت عبور کند.

افزایش شبکه‌های مستقل 5G در جهان

گزارش شرکت اریکسون نشان می‌دهد که تعداد مشترکان شبکه 5G تا پایان سال 2027 به‌طور دقیق به 4/ 4 میلیارد نفر در سراسر جهان می‌رسد. شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی همچنان به تلاش‌های خود‌ برای تغییر و به کارگیری 5G ادامه داده و انتظار می‌رود تا پایان سال 2022 بیش از 210 سرویس تجاری 5G در جهان ارائه شود. میزان استفاده و به‌کارگیری شبکه‌های مستقل 5G هم رو به افزایش است و تا پایان سال 2021 بیش از 20 سرویس تجاری 5G ارائه شد. رایج‌ترین خدمات 5G که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی برای مشتریان‌شان فراهم کرده‌اند، شامل تقویت اینترنت موبایل، دسترسی به ارتباطات ثابت بی‌سیم، گیمینگ و خدمات مبتنی بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بوده است. در بحث مزایای استفاده از 5G برای کسب‌وکارها، رایج‌ترین بخش‌ها مربوط به تولید‌(کارخانه‌های هوشمند)، حمل‌ونقل، بنادر و شهرهای هوشمند بوده است. البته نمی‌توان از تاثیر ضعیف‌تر شدن اقتصاد جهانی و همچنین بی‌ثباتی‌های ناشی از حمله روسیه به اوکراین در این جریان چشم‌پوشی کرد.

رشد تعداد مشترکان 5G تا 70میلیون نفر در فصل اول و رسیدن مجموع تعداد مشترکان آن به حدود 620 میلیون نفر، پیش‌بینی‌های گذشته برای عبور تعداد مشترکان 5G از مرز یک میلیارد نفر تا پایان سال جاری میلادی را تایید می‌کنند. در حال حاضر شمال آمریکا و شمال‌شرقی آسیا بیشتر نرخ نفوذ 5G را در اختیار دارند. بعد از آنها، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس - شامل عربستان، بحرین، امارت متحده عربی، قطر، عمان و کویت- و سپس کشورهای غربی اروپا در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. بررسی‌های شرکت اریکسون نشان می‌دهد تا سال 2027، کشورهای شمال آمریکا با 90 درصد، بیشترین نرخ نفوذ 5G را در اختیار خواهند داشت. بر این اساس، انتظار می‌رود تعداد مشترکان 5G در جهان تا سال 2027 به 4/ 4 میلیارد نفر برسد که این میزان برابر 48 درصد از کل مشترکان موبایل خواهد بود. کارشناسان معتقدند که سرعت پذیرش و به کارگیری 5G بسیار بیشتر از این سرعت در 4G خواهد بود. عوامل کلیدی شامل دسترسی به موقع به ابزارها از سوی ارائه‌دهندگان مختلف با در نظر گرفتن روند کاهش قیمتی بیشتر نسبت به 4G، باعث می‌شوند که شبکه 5G تا سال 2027 تکنولوژی حاکم در بازار موبایل باشد.

این در حالی است که تعداد مشترکان 4G همچنان به رو افزایش است و این تعداد در طول فصل اول امسال تا 70 میلیون نفر افزایش یافته و به 9/ 4 میلیارد نفر در سراسر دنیا رسیده است. انتظار می‌رود تعداد مشترکان این تکنولوژی تا پایان سال جاری میلادی به 5 میلیارد نفر رسیده و تا پایان سال 2027 - به دنبال مهاجرت کاربران به شبکه 5G- با روند نزولی به حدود 5/ 3 میلیارد نفر کاهش پیدا کند. از طرفی تعداد مشترکان شبکه 3G رو به کاهش است و با کاهش 49 میلیون نفر در طول فصل اول امسال به 59 میلیون نفر در جهان رسیده است.