ضرورت استفاده از واقعیت مجازی برای ارتقای روشهای درمانی
وی تقویت تابآوری و آمادهسازی افراد و بیماران برای کنار آمدن با چالشهای ناشی از فشارهای عصبی را یکی از کاربردهای استفاده از واقعیت مجازی برشمرد و گفت: از واقعیت مجازی میتوان برای مستندسازی آثار محرکهای حسی و غیرقابلمشاهده در بیماران در امر پیشگیری، سنجش و درمان استفاده کرد و از محتوای ارائهشده در شبیهسازی برای سنجش عینیتر میزان پسا آسیب فشارهای عصبی بهره برد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در امور توسعه علوم شناختی با تاکید بر اینکه از فناوریهای جدید میتوان برای درمان بیماریها و اختلالات روانی استفاده کرد، خواستار بهرهگیری از ابزارهای واقعیت مجازی برای اثربخشی در روشهای درمانی در کشور شد.
خرازی با بیان اینکه ابزارهای واقعیت مجازی اگر خوب طراحی و ساخته شوند، میتواند استفادهکننده را در صحنه غوطهور سازد و تجربه بودن در محیط واقعی را برای او پدید آورد، گفت: هدف سامانه غوطهورساز این است که دنیای بیرونی را با دنیای مجازی جایگزین کند تا از نظر روانی تجربه خاصی را برای او ایجاد کند.
به گفته خرازی، فناوری شبیهسازی، ظرفیت سنجش، آموزش و ثبت واکنشهای رفتاری و احساسی و بیمار را نیز دارد. واقعیت مجازی نسبت به روشهای معمول سنجش، ارزش افزوده بیشتری را تولید میکند. فناوری متاورس و بهرهگیری از آن در حوزه پزشکی نیز به پیشرفت و توسعه واقعیت مجازی کمک میکند بهطوری که فضاهایی طبیعیتر را برای اهداف درمانی فراهم میآورد.