مراقب باشید با یک پیامک «هک» نشوید
وی ادامه داد: در همین راستا نیز افراد سودجو بهدنبال دسترسی بهبرخی از این اطلاعات هستند تا از طریق آن اقدام به اخاذی، کلاهبرداری یا دیگر سوءاستفادههای احتمالی از کاربران کنند.رجبی با بیان اینکه یکی از راههای ورود بهحساب کاربری شهروندان در فضایمجازی، دسترسی از طریق کد تایید ورود یا عضویت است، گفت: معمولا برای ورود بهنرمافزار شبکههای اجتماعی علاوه بر رمز بهیک کد تایید که از طریق پیامک ارسال میشود، نیاز است. افراد سودجو نیز گاهی برای دریافت این کد تایید با شماره موبایل کاربران تماس گرفته و اعلام میکنند که از طرف فلان سازمان یا مسابقه تماس گرفته و برای راستی آزمایی بهکدی که برایشان پیامک شده نیاز دارند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: این افراد با شگردها و روشهای نظیر مهندسی اجتماعی کد تایید عضویت در اپلیکیشنهای مختلف را از قربانی گرفته و وارد حساب کاربری او شده و از این طریق اقدام بهاقدامات مجرمانه مختلف میکنند که دریافت وجه به نام قربانی، سوءاستفاده از اطلاعات موجود در حافظه پیامرسان و... از جمله آنهاست.
وی اضافه کرد: همچنین در مواردی دیگر نیز افراد سودجو با شناسایی قربانیان خود که عمدتا از میان افراد سالخورده انتخاب میشوند، بههمین شیوه اقدام بهساخت حساب کاربری در شبکههای اجتماعی میکنند و با دریافت کد تایید پیامکشده و در واقع با شمارهتلفن قربانی بهعضویت پیامرسان یا شبکهای اجتماعی درمیآیند.
رجبی بهشهروندان هشدار داد که به هیچعنوان کدهای تایید پیامک شده را از طریق تماس تلفنی یا پیامک برای افراد ناشناس ارسال نکنند و توجه داشته باشند که برای برندهشدن در هیچ مسابقه، قرعهکشی و... نیازی بهارائه کد تاییدی که بهشماره آنان پیامک شده بهافراد غیر وجود ندارد. همچنین شهروندان رمز عبور شبکههای اجتماعی خود را نیز بهصورت دوره ای تغییر داده و از رمزهای ساده یا قابل حدس استفاده نکنند.