به گزارش «ایسنا» آژانس ضدانحصارطلبی فرانسه اعلام کرد گوگل از نفوذ خود در فروش و خرید تبلیغات در پلت‌فرمش برای مختل کردن بازار به سود خود استفاده کرده و به ناشرانی مانند نیوزکورپ آسیب زده است. این تصمیم نگاه کم‌سابقه‌ای به داخل جعبه سیاه تبلیغات آنلاین است که در آن گوگل به صورت اتوماتیک فضا و قیمت‌های تبلیغات را برای تبلیغ‌کنندگان و ناشران به شکل کلیک کاربر در یک صفحه وب محاسبه و عرضه می‌کند. گوگل متعهد شد این وضعیت را اصلاح کرده و عملکرد خدمات مدیریت تبلیغات برای دیگران را بهبود دهد. 

رگولاتورهای ضدانحصارطلبی فرانسه با دنبال کردن پرونده‌های جداگانه درباره گوگل، اپل و فیس‌بوک، کنترل رفتار ضدرقابتی در عرصه تبلیغات آنلاین را آغاز کرده‌اند. هرچند پرونده گوگل با یک جریمه بسته شد اما فیس‌بوک هفته گذشته تلاش کرد با دادن تعهد و جلب رضایت رگولاتورها، از چنین اتفاقی اجتناب کند. گوگل در یک پست وبلاگ اعلام کرد به همکاری فعالانه با رگولاتورها در همه‌جا به منظور بهبود محصولاتش، متعهد است.

 این شرکت اعلام کرد در راستای توافق اخیر با رگولاتور فرانسه، به آزمایش و طراحی تغییرات رفتاری توافق شده در ماه‌های آینده خواهد پرداخت. این پرونده از تحقیقات سازمان رقابت فرانسه که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد و قدرت گوگل و فیس‌بوک در زمینه تبلیغات آنلاین را برجسته کرد، نشات گرفت. 

نیوزکورپ که گروه منتشرکننده روزنامه فرانسوی لوفیگارو است و شرکت رسانه‌ای روسل لاووآ، سال بعد شکایتی را نزد رگولاتورها مطرح کردند. گروه لوفیگارو در نوامبر سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفت از این پرونده خارج شود. گوگل و نیوزکورپ هم اوایل امسال به خصومت پایان داده و به یک توافق سه‌ساله رسیدند که تحت آن، این شرکت جست‌وجو برای اخبار پول پرداخت می‌کند. گوگل در گذشته هم تفحص ضدانحصارطلبی فرانسه را به خود جلب کرده و در سال ۲۰۱۹ به میزان ۱۵۰ میلیون یورو جریمه شده بود. این موتور جست‌وجو به‌دلیل کوتاهی در رعایت مقررات مربوط به سرویس خبری خود در معرض خطر جریمه دیگری در هفته‌های آینده قرار دارد. 

برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه گفت: لازم است که غول‌های فناوری مقررات رقابت فرانسه را رعایت کنند. او به رفتار گوگل اشاره کرد که به گروه‌های رسانه‌ای که مدل اقتصادی آنها متکی به درآمد تبلیغات است، لطمه زده است. بر اساس گزارش بلومبرگ، جریمه اخیر گوگل از سوی رگولاتور فرانسه جدیدترین مورد از تلاش‌ها برای شکستن نفوذ بازار غول‌های فناوری است. سرویس خبری گوگل هفته گذشته هدف تحقیقات آلمان قرار گرفت. اتحادیه اروپا و انگلیس هم تحقیقاتی را از فیس‌بوک درخصوص نحوه استفاده این شرکت شبکه اجتماعی از اطلاعات، از تبلیغات‌کنندگان آغاز کرده‌اند.