پیش از این حسین فلاح‌جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه اگر ایران در وضعیت تحریم نبود، پیش از این ورود به عرصه اینترنت نسل پنج را آغاز کرده بود، گفته بود: ما اکنون در حال مطالعه هستیم و برای ضوابط و نقشه راه این فناوری هم به اپراتورهای ارتباطی فراخوان دادیم. اولین گام این است که در حوزه FWA بتوانیم ۵G را پیاده‌سازی و باندهای فرکانسی را پیاده کنیم. وی درباره روند قانون‌گذاری حوزه ۵G در کشور بیان کرد: ما در مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از دو سال پیش بررسی این موضوع را شروع کردیم و از اپراتورها هم مشاوره گرفتیم. همچنین از سال گذشته نقشه راه ۵G را هم تعیین و به ITU اعلام کردیم، باندهای فرکانسی که برای ۵G موردنیاز است را مشخص کرده و آماده واگذاری هستیم و اینطور نیست که ببینیم چه اتفاقی می‌ا‌‌فتد بعد بخواهیم واکنش نشان دهیم. از قبل خود را برای این حوزه آماده کردیم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نقشه راه ۵G از FWA یا Fixed Wireless Access شروع می‌شود، گفت: در اکثر کشورهای دنیا ۵G به‌صورت هات‌اسپات و FWA مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشتر از حوزه‌های B۲B و سرویس‌های کسب‌وکارها شروع می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که ۵G در دنیا در سال ۲۰۲۴ فراگیر شود و به مرحله ۴G در شرایط فعلی برسد، اما اکنون که سال ۲۰۲۱ هستیم، دنیا در حوزه هات‌اسپاتی یا FWA کار می‌کند. البته کشورهایی بودند که  ۵G را در حوزه موبایل هم راه‌اندازی کردند، از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، اما آنچه در نقشه راه دنیا وجود دارد این است که تجاری شدن  ۵G در سال ۲۰۲۴ اتفاق می‌افتد.

این در حالی است که در ایران هم فرآیند تجاری‌سازی ۵G FWA از اسفندماه ۹۹ آغاز شده است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ارائه راه‌حل‌هایی مانند ۵G FWA یعنی استفاده از ۵G برای اینترنت خانگی برای توسعه اینترنت ثابت، گفته بود: اگر یک سایت ۴G با پهنای باند ۱۰۰ مگابیت ‌بر ثانیه و ۴۰ مگاهرتز فرکانس، یک دکل برای کاربرانش عرضه کند، تست‌های ۵G می‌تواند سه گیگابایت ‌بر ثانیه عرضه کند، یعنی حتی تا ۳۰ برابر کیفیت روی یک پهنای باند فرکانسی محدود، ظرفیت را بالا می‌برد.