مریخ نورد چین راهی مریخ شد
شرکت علم و فناوری هوافضای دولتی چین اعلام کرد که این پرتاب موفقیت آمیز بوده و گفته است که مریخ نورد «Tianwen-۱» با موفقیت به مدار از پیشتعیینشده خود منتقل شده است. «تیان ون-۱» هفت ماه دیگر به مریخ میرسد و دو تا سه ماه نیز طول خواهد کشید تا فرودگر و مریخ نورد بر سطح این سیاره بنشینند. دانشمندان دومین اقتصاد بزرگ جهان امیدوارند که نقشه سطح شناسی ساختار مریخ را به واسطه این ماموریت نقشه برداری کنند، ویژگیهای خاک مریخ و آبیخهای آن را بررسی کنند، ترکیب مواد سطح آن را مورد مطالعه قرار دهند و بهطور گستردهتر محیط این سیاره را بشناسند.
آمریکا تنها کشوری است که تاکنون یک مریخ نورد را در مریخ فرود آورده و از آن بهرهبرداری کرده است. بنابراین اگر ماموریت چین موفقیتآمیز باشد، شاهکار بزرگی برای این کشور خواهد بود. چین در چند سال گذشته تاکید زیادی بر توسعه فناوریهای فضایی داشته است. «شی جینپینگ» رئیسجمهور این کشور در اوایل سال جاری از مسوولان صنعت فضایی کشور خود خواست تا چین را هر چه زودتر به یک قدرت بزرگ فضایی تبدیل کنند. اما چین تاکنون برای تحقق جاهطلبیهای مریخی خود با مشکلاتی روبهرو شده است. در سال 2011 تلاش شد تا یک مدارگرد به نام «Yinghuo-1» سوار بر یک فضاپیمای روسی که توسط یک موشک اوکراینی پرتاب شد، روانه مریخ شود که این پرتاب در نهایت با شکست مواجه شد.
در سال 2017 نیز دومین پرتاب موشک
«Long March 5» با شکست روبهرو شد. اما چین در سالهای اخیر شاهد موفقیتهایی نیز بوده است. این کشور نخستین کشوری بود که یک فضاپیما را به نیمه تاریک کره ماه فرود آورد و در اوایل سال جاری نیز ماهواره نهایی را برای تکمیل سیستم ناوبری جهانی خود با نام «Beidou» پرتاب کرد. ماموریت مریخی چین پس از آن انجام شده است که امارات متحده عربی با موفقیت کاوشگر مریخی خود به نام «امید» (Hope) را پرتاب کرد و در عین حال، ایالات متحده هم در حال آماده شدن برای پرتاب ماموریت جدید خود موسوم به «مارس 2020» و مریخ نورد «استقامت» به سمت مریخ است. پرتاب فضاپیما به مریخ یک زمانبندی خاص دارد؛ چرا که تقریبا هر 26 ماه، مریخ و زمین نزدیکترین فاصله را از یکدیگر دارند که این نزدیکی، امکان پرتاب را فراهم میکند.