گزینههای پیش روی چین برای مقابله با تحریمهای تکنولوژی آمریکا
توقف تولید گوشیهای هوآوی در فاکسکان
هرچند شرکت چینی فاکسکان رقیب محلی اصلی هوآوی بهشمار میرود و توقف خط تولید این شرکت احتمالا یک اقدام استراتژیک از سوی دو شرکت چینی برای کاهش هزینههای تحریم آمریکاست. شرکت فاکسکان شریک اصلی شرکت آمریکایی اپل و یکی از سازندگان بزرگ آیفون است و تحریمهای این چند هفته اخیر هم باعث افت سهام آن شده بود و حالا بهنظر میرسد این توقف خط تولید به نوعی جدا کردن فاکسکان از ماجرای تولید هوآوی باشد. هوآوی به غیر از فاکسکان شرکتهای دیگری را برای تولید گوشیهایش دارد ضمن اینکه خود این شرکت کارخانه بزرگی در شنزن چین دارد و در برخی کشورها مانند هند و الجزایر هم خطوط تولید گوشی دارد و احتمالا میزان حذف مونتاژ گوشی در فاکسکان در این کارخانهها جایگزین خواهد شد. خبر توقف مونتاژ گوشیهای هوآوی در فاکسکان را نخستینبار روزنامه South China Morning Post به نقل از یک منبع آگاه منتشر کرد.
هوآوی طی هفتههای اخیر و بعد از قرار گرفتن در لیست عدم معامله دولت آمریکا ابتدا از طرف گوگل و بعد از سوی دیگر شرکتها با محدودیتهای استفاده از محصولات و تکنولوژی مواجه شد. از توقف خدمات اندروید گرفته تا قطع ارتباط شرکتهای تولیدکننده پردازنده، کار حتی به حذف وایفای و SD کارت هم کشیده است. تقریبا کسی شکی ندارد که بحث هوآوی و موضوعات مطرح شده پیرامون ناامن بودن محصولات این شرکت بهطور مستقیم به بحث مذاکرات تعرفهای میان چین و آمریکا و همچنین نگرانی از رشد سریع این شرکت در عرصه تکنولوژی در جهان مرتبط است. بیسبب نیست که بسیاری معتقدند با مشخص شدن تکلیف مذاکرات تعرفهای وضعیت برای هوآوی مشخصتر خواهد شد. در همین شرایط اما کار برای چین و هوآوی برای مقابله به مثل آسان نیست. بهدلیل ماهیت تلفیق شده صنایع چینی با شرکتهای غربی و آمریکایی هر نوع تلاش برای حذف شرکتهای آمریکایی از بازار چین باعث متضرر شدن خود شرکتهای چینی میشود به همین دلیل عملا چینیها و خود هوآوی سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفتهاند.
تقریبا کسی شکی ندارد بهرغم اینکه هوآوی حالا به یکی از پرقابلیتترین شرکتهای تکنولوژی تبدیل شده – و چه بسا یک دلیل عمده برخورد با این شرکت همین موضوع باشد – اما تحریمهای آمریکا به هر حال این شرکت را متضرر خواهد کرد. این شرکت هماکنون بعد از سامسونگ بزرگترین تولیدکننده گوشی موبایل در جهان است و تا قبل از این تحریمها انتظار میرفت سال آینده به برند نخست تولید گوشی تبدیل شود. به گزارش فوربس همین چند روز قبل ژائو مینگ یکی از مدیران هوآوی هنگام عرضه گوشیهای برند آنر به خبرنگاران گفته است که مشکلات اخیر هم در طرز تفکر و هم در عمل باعث قدرتمندتر شدن آن خواهد شد. طی چند روز اخیر شاهد راهاندازی گسترده شبکه G۵ در انگلستان بودیم و شاهد آن هستیم که اپراتورهای این کشور اجازه عرضه گوشی G۵ هوآوی همزمان با افتتاح پروژه G۵ را ندادند.
در هنگکنگ اتفاقات عجیبی برای گوشیهای هوآوی افتاده و شکایتهای مختلفی از کاربران منتشر شده که گوشیهایشان ناگهان از کار افتاده و دیگر کار نکرده است. از کاربران خواسته شده که سیستمعامل گوشیشان را دوباره نصب کنند و این احتمالا به معنی از بین رفتن اطلاعات فعلیشان بوده است. هرچند دلایل مستقیمی درباره ارتباط از کار افتادن این گوشیها در هنگکنگ با تحریمهای آمریکا بهچشم نمیخورد اما بهنظر میرسد این مشکل عجیب به مشکلات فعلی هوآوی اضافه شده است.در تازهترین اقدام دولت چین قصد دارد در حمایت از هوآوی اقدام متقابلی را علیه شرکتهایی که بهشرکتهای چینی آسیب وارد کنند، انجام دهد. لیست سیاه چینیها میتواند شرایط را هم برای شرکتهای چینی و هم آمریکایی و اقتصاد در هم تنیده دو کشور پیچیدهتر کند. برخی تحلیلگران معتقدند در نهایت دو کشور در مذاکرات تجاری و تعرفهای به توافق میرسند و موضوع هوآوی صرفا برگ برندهای برای آن مذاکرات خواهد بود. اما حتی اگر این تحریمها موقتی هم باشد دامنه تاثیر آن فراتر از ضربه به یکی از بزرگترین شرکتهای تکنولوژی خواهد بود و احتمالا بسیاری از معادلات را بههم خواهد ریخت.
ارسال نظر