گجت‌های ترکیبی محبوب

یکی شدن ساعت و عینک هوشمند

شرکت هوآوی چندی پیش اعلام کرد در حال تولید مدل جدیدی از عینک‌های واقعیت افزوده است که به یک اسمارت متصل می‌شود سپس مشخص شد که این اسمارت یک ساعت هوشمند است. به نظر می‌رسد این عینک به‌عنوان هدست واقعیت افزوده مورد استفاده قرار خواهد گرفت و نکته جالب اینجاست که هیچ دوربین، نمایشگر و میکروفنی روی آن دیده نمی‌شود و کاربر برای در اختیار داشتن این قابلیت‌ها حتما لازم است یک ساعت هوشمند داشته باشد. عینک واقعیت افزوده هوآوی به یک آینه و یک پورت ارتباطی مجهز شده است که در نزدیکی ساعت هوشمند قرار می‌گیرد و تصویر صفحه ساعت را از طریق آینه به کاربر نمایش می‌دهد؛ پخش فایل‌های صوتی نیز از دیگر قابلیت‌های عینک واقعیت افزوده هوآوی خواهد بود. عرضه عینک واقعیت افزوده هوآوی احتمالا تا اواخر سال جاری میلادی یا اوایل سال ۲۰۲۰ انجام می‌گیرد.

پوستر گوینده آب و هوا

پوستر the Weather Poster یک پروژه کیک استارتر جدید است که با هدف ترکیب هنر سنتی با تکنولوژی مدرن برای ساخت یک نمایشگر هوشمند البته با کارآیی محدودتر ابداع شده است. در واقع هدف اصلی این طرح این است که زمانی که آن را به دیوار آویزان می‌کنید، مانند این نباشد که یک گجت هوشمند الکترونیکی را روی دیوار نصب کرده و درست انگار که یک پوستر چاپی ساده در اتاق شما حضور دارد. انتظار این را نداشته باشید که دمای دقیق به همراه انیمیشن‌های خاصی برای شما نمایش داده شود، بلکه روی این پوستر هوشمند آیکون‌های آب و هوا نظیر باران، ابر و خورشید برای ساعت‌های ۸ صبح، ۱۲ ظهر، ۴ و ۸ بعد از ظهر برای همان روز وجود دارد تا با نگاهی ساده بتوانید آب و هوای چند ساعت آینده را مشاهده کنید.

صفحه این پوستر در واقع یک پوستر کاغذی معمولی چاپ شده است که از جوهر حساس به گرما برای روشن کردن آیکون‌های آب و هوا استفاده می‌کند. اطلاعات آن از طریق اینترنت دریافت می‌شود که این وسیله را به یک ترکیب جذاب از دنیای آنالوگ و تکنولوژی‌های دیجیتال تبدیل می‌کند. محصول the Weather Poster برای خریداران ابتدایی با قیمت ۱۳۴ دلار به فروش می‌رسد که به نظر می‌رسد قیمت بسیار گرانی برای یک دیوایس پیش‌بینی آب و هوا با چنین قابلیت‌های محدودی محسوب می‌شود. پوستر دیواری هوشمند تنها برای ۲ سال پیش‌بینی آب و هوا را به‌طور رایگان دریافت خواهد کرد و بعد از آن شما لازم است سالانه هفت و نیم دلار بپردازید تا اطلاعات به‌روز‌رسانی شود.

کفشی که بند خودش را سفت می‌کند

در بسیاری از فیلم‌های فانتزی مربوط به آینده دیده‌ایم که کفش‌های هوشمند خودشان را با سایز پای کاربر تطبیق می‌دهند. پوما به این ایده نزدیک شده و با معرفی سری کفش‌های هوشمند Fi وارد دنیای کتانی‌های ورزشی نوآورانه‌ای شده که خودشان بدون نیاز به کاربر، بند خودشان را سفت می‌کنند. پیش از این کمپانی نایک این تکنولوژی را معرفی کرد. یک ماژول لمسی روی قسمت بالایی این کفش وجود دارد که زمانی که پای خود را درون کتانی قرار می‌دهید، می‌توانید با سوایپ کردن روی این ماژول به کفش اعلام کنید تا دور پای شما محکم شود. این کفش دارای یک سیستم حافظه است که شکل پای شما را به خاطر می‌سپارد و در دفعات بعدی به‌طور خودکار می‌تواند خود را روی پایتان محکم کند. همچنین لازم نیست برای محکم کردن کفش تنها به خود بدنه کفش اتکا کنید و یک اپلیکیشن موبایل وجود دارد که تنظیمات مورد نظر شما را روی آن اعمال می‌کند. کفش‌های Fi پوما از ساعت اپل واچ نیز پشتیبانی می‌کند و با اتصال به ساعت‌های هوشمند اپل شما می‌توانید حتی در اواسط فعالیت ورزشی نیز بدون اینکه لازم باشد گوشی را از جیب خود دربیاورید، تنظیمات مورد نظرتان را اعمال کنید. در پایان ورزش نیز شما می‌توانید با سوایپ کردن به سمت پایین روی همان ماژول مورد نظر کاری کنید تا بندها شل شود و بتوانید کفش را از پای خود به راحتی بیرون بیاورید. برای خرید یک جفت از این کفش‌ها لازم است ۳۳۰ دلار بپردازید که در مقایسه با کتانی‌های هوشمند ۳۵۰ دلاری نایک کمی ارزان‌تر است.

تشخیص چهره حتی از پشت سر

فناوری تشخیص چهره چنان پیشرفت کرده که حالا می‌توانید از پشت سر نیز چهره فردی را ندیده‌اید شناسایی کنید. فناوری تشخیص چهره NEC می‌تواند چهره افراد را حتی زمانی که در تاریکی هستند، ماسک دارند یا حتی از پشت سر تشخیص دهد. شرکت NEC اعلام کرده است که یک سیستم جدید توسعه داده که می‌تواند چهره افراد را تقریبا در قالب یک صورت شناسایی کند. توسعه‌دهندگان این سیستم می‌گویند با استفاده از ترکیبی از تکنیک‌های یادگیری عمیق و تجزیه و تحلیل فرم بدن و لباس در طول آزمایش‌ها به دقت ۹۰ درصد رسیده‌اند. این استفاده از تشخیص کامل بدن به جای فقط چهره می‌تواند توسط دوربین‌های امنیتی در مناطق شلوغ یا جاهایی که بسیاری از موانع بصری وجود دارد، مورد استفاده قرار گیرد. شرکت NEC می‌گوید این فناوری می‌تواند در ردیابی و شناسایی دزدها و متخلفانی که با چهره پوشیده شده حرکت می‌کنند مفید باشد.

گفته شده این پیشرفت جدید در صدر فناوری‌های تشخیص چهره است که NEC در حال توسعه آن است. فناوری‌هایی که می‌توانند با سطح بالایی از دقت، افراد را حتی هنگام حرکت، چهره نامعلوم از پشت سر و حتی قسمتی از یک ویدئو شناسایی کنند. این شرکت همچنین در حال کار روی افزایش ایمنی شهرهای پرجمعیت با استفاده از این سیستم در ورودی و خروجی فرودگاه‌ها، ورودی ورزشگاه‌ها، اماکن حساس دولتی و... است. این سیستم هم مانند هر تکنولوژی نظارتی دیگر به دلیل پیامدهای حریم خصوصی مخالفانی دارد. در حالی که چنین سیستم‌هایی موجب شناسایی سریع‌تر مجرمان می‌شود، اما هیچ‌کس دوست ندارد احساس کند که همیشه و در همه حال تحت‌نظر است.