نمایش ضعیف محصول انقلابی

سال‌ها است که مجیک لیپ به‌عنوان مرموزترین استارت‌آپ واقعیت مجازی در بازار به‌طور مخفیانه روی محصولی خاص کار می‌کرده و بسیاری منتظر بودند تا سرانجام این محصول را ببینند؛ محصولی که گفته می‌شد برای جهان پساموبایلی تولید شده است. نسخه ویژه‌ این هدست که در زمینه واقعیت ترکیبی (Mixed Reality) است سرانجام روز دوشنبه به بازار عرضه شد. این نسخه مخصوص برنامه‌نویسان است تا به کمک آن بتوانند اپلیکیشن‌هایی را تولید و تست کنند. حالا و با عرضه نخستین کیت هدست آن با عنوان Magic Leap One این استارت‌آپ عملا وارد بازار شده است. قیمت این محصول برای عرضه در برخی نقاط آمریکا ۲۲۹۵ دلار تعیین شده که قیمت بسیار بالایی برای یک هدست واقعیت مجازی است. کاربران می‌توانند با دادن ۴۹۵ دلار پکیج توسعه حرفه‌ای این محصول را دریافت کنند که یکی ازمزیت‌های آن تعویض دستگاه در صورت صدمه یا شکست ظرف ۲۴ ساعت است.  هرچند رونی آبوویتز، مدیرعامل این شرکت آن را کاملا محصولی آماده می‌داند، اما به نظر می‌رسد تا زمان عرضه نسخه نهایی مجیک لیپ هنوز راهی طولانی در پیش است.

هدست واقعیت مجازی مجیک لیپ بیش از چند هفته است که به برخی کاربران خاص برای نقد و بررسی داده شده و حالا می‌دانیم که این هدست سه بخش دارد: عینک آن که Lightwear نامیده می‌شود، یک کامپیوتر پوشیدنی که Lightpack نام دارد و یک کنترلر دستی. عینک این محصول از ترکیب تکنولوژی دوربین ردگیری و لنزهایی که photonics chip نام دارند برای انداختن تصویر روی آنچه کاربر می‌بیند، استفاده می‌کند. کامپیوتر پوشیدنی دستگاه از پردازنده Nvidia Tegra X۲ تشکیل شده که ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه دارد و باتری آن نیز برای کار تا سه ساعت قدرت دارد و از طریق درگاه USB-C قادر به شارژ و کار همزمان با شارژ هم هست. این دستگاه همچنین جک هدفون هم دارد؛ اما در عین حال از دو اسپیکر کوچک در دو طرف هدست برخوردار است. هرچند مجیک لیپ وان در حال حاضر قراردادی با اپراتور AT&T برای استفاده از سرویس دیتا دارد که احتمالا در آینده انجام می‌گیرد، اما این دستگاه در حال حاضر بلوتوث و وای فای دارد و این به آن معنی است که این هدست فعلا برای استفاده در محیط‌های بیرونی کاربرد ندارد؛ هرچند مدیرعامل آن معتقد است که تحت شرایطی می‌توان از آن در محیط‌های بیرونی هم استفاده کرد.

در حال حاضر روی این هدست اپلیکیشن‌های مختلفی برای کار وجود دارد از جمله یک مرورگر وب به نام Helio، یک اپلیکیشن برای اتصال به شبکه‌های اجتماعی و چت با دیگران، یک مجموعه اپلیکیشن برای قراردادن اجسام مجازی در فضای واقعی و دمویی از بازی Dr. Grordbort’s Invaders. برخی از کسانی که این هدست را برای نخستین بار تست کرده‌اند آن را در زمره بهترین هدست‌های واقعیت ترکیبی موجود بازار می‌دانند؛ اما نکته این است که در مجموع این هدست چیزی بسیار بالاتر از محصولات دیگر نیست و درواقع بسیار پایین‌تر از سطح توقع افکار عمومی حوزه تکنولوژی بود. در این سال‌ها که تکنولوژی روزبه‌روز با سرعت چشمگیری در حال پیشرفت است و هر سال محصولات شگفت‌انگیزی رونمایی می‌شوند، طبیعتا مخاطبان این محصول نیز منتظر یک محصول عجیب و انقلابی بودند.

واکنش‌ها به هدست مجیک لیپ

ورود مجیک لیپ به بازار در مجموع انتقادهای زیادی را برانگیخت. یکی از اصلی‌ترین انتقادها مربوط به بنیان‌گذار هدست واقعیت مجازی Oculus بود که این محصول را یک تراژدی خواند. او که یک نسخه از مجیک لیپ وان را خریده از دیزاین این هدست خرده گرفته و گفته رونمای منوهای این محصول کاملا کپی شده از سیستم عامل Android Wear بوده که اصلا جای درستی قرار نگرفته‌اند. او در عین حال به سخت‌افزار این محصول نیز انتقادهای زیادی وارد کرده است. پاسخ به این دسته از انتقادات را مدیرعامل مجیک لیپ در روز گذشته با چند توییت مختلف داد. با این حال به نظر می‌رسد قضاوت نهایی درباره این محصول بعد از عرضه عمومی آن انجام گیرد. در حال حاضر بسیاری از متخصصان شک دارند محصولی چون مجیک لیپ نسل آینده تلفن همراه باشد و البته کسی از آینده خبر ندارد.