فناوریهایی برای کمک ناشنوایان
پروژه ASLAN: آواز خواندن سرگرمکننده است، اما اگر شنونده متوجه آن نشود، کار کمی مشکل و البته کسلکنندهای میشود. در همین راستا طی سالهای اخیر محققان در دانشگاه آنترپ بلژیک مشغول اجرای پروژههای روباتیک مختلف هستند. آنها با کمک پرینتر سه بعدی یک بازوی روباتیک ساختهاند که میتواند کلمات نوشته شده و اصوات را به زبان اشاره ترجمه کند. این دستگاه با استفاده از یک دوربین کلمات را تشخیص میدهد و با کمک حرکات دست حرف به حرف ترجمه میکند. البته این پروژه اکنون قابلاجرا نیست.
دوربینهایی که کلمات را ترجمه میکنند: یک روبات که کلمات را به زبان اشاره ترجمه میکند، بسیار جالب است اما برای انجام محاوره نیاز به فناوری است که بتواند زبان اشاره را به صوت یا متن و برعکس تبدیل کند. درهمین راستا یک استارت آپ در آمریکا به نام Kin Trans دوربینی سهبعدی و میکروفنی همراه آن ساخته که تعیین میکند چه چیزی گفته میشود و سپس آن را به سرعت و با دقت برای طرف دیگر محاوره ترجمه میکند. به گفته سازندگان، این سیستم میتواند هزاران واژه را به زبان اشاره بادقت ۹۸ درصد بشناسد. همچنین به چند زبان نیز مسلط است.
دستکش هوشمند و ارزان زبان اشاره را ترجمه میکند: محققان دانشگاه سن دیگو کالیفرنیا یک دستکش هوشمند ارزانقیمت ابداع کردهاند که میتواند بهطور خودکار زبان اشاره آمریکایی را به متن دیجیتالی ترجمه کند که روی نمایشگر یا تلفن هوشمند ظاهر میشود. برای استفاده از دستکش، کاربر باید حروف را با زبان اشاره نشان دهد. این کلمات به دلیل واریانس در مقاومت الکتریکی شناسایی میشوند. اجزای این دستکش هوشمند با کمتر از ۱۰۰ دلار ساخته میشوند.
فناوری تبدیل صوت به متن: با توجه به پیشرفتهایی که در حوزه شناسایی کلمات شده، فناوری تبدیل کلمات به متن هر روز ارتقا مییابد. اما این فناوری همیشه برای شرایطی مناسب نیست که چند نفر مشغول صحبت هستند. در همین راستا کارآفرینان هلندی یک فناوری جدید به نام SpeakSee را در وب سایت ایندیگوگو ارائه کردهاند. این گجت با استفاده از میکروفنهایی که به لباس متصل میشود و فناوری ارسال اشعه صدای هر فرد را از پسزمینه جدا و ایزوله میکند. در نتیجه محاوره را به یک متن نوشتاری تبدیل میکند که در آن حرفهای افراد مختلف در رنگهایی متمایز نشان داده میشوند. این متون در تبلت یا موبایل هوشمند نشان داده میشوند.
سمعکی با قابلیت خوانش امواج مغز: محققان دانشگاه مهندسی و علوم کاربردی کلمبیا مشغول ساخت یک سمعک جدید هستند که به کاربر خود در شرایطی مانند اتاق شلوغ کمک میکند. این دستگاه با رصد امواج مغز کار میکند و سپس با استفاده از یک شبکه عمیق عصبی سخنانی را ردیابی میکند که شنونده روی آنها تمرکز میکند. این پروژه هنوز در مرحله تحقیقات است.
سمعکهای خورشیدی: همانطور که نام این گجت نشان میدهد این سمعک با نور خورشید کار میکند و عمر باتریهای آن دو تا سه سال است. بهای این سمعکها نیز بسیار ارزانتر از نمونههای معمولی است.
شنیدن از طریق پوست: یک پروژه تحقیقاتی جدید در کالج پزشکی Baylor در تگزاس قصد دارد به افراد ناشنوا کمک کند تا از طریق پوست خود بشنوند. درهمین راستا دستگاهی ساخته شده است که با کمک موبایل کاربر، اصوات را جمعآوری و به ارتعاشات خاصی ترجمه میکند که کاربر روی پوست خود احساس میکند.
محققان امیدوارند کاربر با گذشت زمان پردازش این اطلاعات را بیاموزد. البته این تحقیق هنوز ادامه دارد.
ارسال نظر