شماره روزنامه ۶۶۶۱
|

همزمان با جهشی چشمگیر رخ داد؛

دنیای اقتصاد: ارزش ین ژاپن با جهشی چشمگیر به بالاترین سطح خود از ماه فوریه تاکنون رسید و حتی از سقف ثبت‌شده پس از مداخله مشترک توکیو و واشنگتن نیز فراتر رفت.

زیر پوست بازارهای اوراق قرضه چه می‌گذرد؟

دنیای اقتصاد: در شرایطی که بازده اوراق قرضه دولتی در سراسر جهان روندی صعودی و پرنوسان به خود گرفته، بازار اعتبارات شرکتی روزهای آرامی را سپری می‌کند؛ اما این آرامش تنها در سطح شاخص‌هاست؛ زیر پوست همین بازار، حدود یک تریلیون دلار اوراق قرضه با قیمت‌هایی معامله می‌شوند که با رتبه اعتباری‌شان همخوانی …

اخبار بازارها روزنامه شماره ۶۶۶۱

    دوشنبه، ۳۰ شهریور ۱۴۰۵
  • دومین روز افزایشی بازار ارز و طلا در هفته جاری رقم خورد

    روزنامه شماره ۶۶۶۱

    بازگشت دلار به کانال ۲۳۰

    روز یکشنبه، نرخ دلار در بازار آزاد با ۹۰۰تومان افزایش نسبت به ‌روز شنبه، به ۲۳۰هزار و ۵۰۰تومان رسید. به این ترتیب، اسکناس آمریکایی برای چهارمین روز معاملاتی متوالی نوسانی کمتر از یک‌درصد را ثبت کرد. روز گذشته همچنین دومین روز افزایشی نرخ دلار در هفته جاری بود. دلار پس از ثبت دو روز کاهشی، طی دو روز اخیر در مسیر صعودی قرار گرفته است. این افزایش در شرایطی رخ داد که در آستانه سفر رئیس‌جمهور ایران به نیویورک و برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، اخبار و گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تشدید تنش‌های منطقه‌ای منتشر شده است.
  • بانک مرکزی: پرداخت وام ازدواج ۴۵درصد رشد کرد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی از پرداخت بیش از ۲۷۳هزار ‌میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی به یک‌میلیون و ۲۸۵هزار متقاضی از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ تا پایان هفته گذشته خبر داد. بر اساس اعلام بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۲۶شهریورماه، بیش از ۱۹۳هزار ‌میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و سایر سرفصل‌های تکلیفی به بیش از ۸۶۰هزار متقاضی پرداخت شده است.
  • پکن به فاز دوم تحریم‌های دیجیتالی پیوست؟

    روزنامه شماره ۶۶۶۱

    «نه» هوش مصنوعی چینی به کاربر ایرانی

    همزمان با محاصره اقتصادی، آنچه این روزها در جریان است، تنگ شدن حلقه‌ دیجیتال و محدود شدن دسترسی کاربران ایرانی است. بعد از مسدود شدن حساب شمار زیادی از کاربران ایرانی و قطع دسترسی آنان به سرویس‌های شناخته‌شده‌ای مانند کلاد و گوگل، «دنیای اقتصاد» ابعاد نگران‌کننده این موضوع را در گزارشی با عنوان «کاربران زیر بار تحریم و فیلترینگ» بررسی کرد. در آن گزارش این پرسش مطرح شد که تشدید تحریم‌های فناوری تا کجا می‌تواند دسترسی ایرانیان به سرویس‌های پایه دیجیتال را محدود کند و آیا ممکن است دامنه این محدودیت‌ها از یک نرم‌افزار یا پلتفرم مشخص فراتر رفته و به هویت دیجیتال کاربران برسد.
  • آمازون راهکاری متفاوت برای توسعه AI ارائه داد

    روزنامه شماره ۶۶۶۱

    هفت خوان هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: شاید مانند سیاوش، باید هوش مصنوعی را از آتش رد کرد تا نجابت او اثبات شود؛ یک آزمون سخت که نشان دهد او دوست انسان است نه رقیب او. شاید هم باید برای او هفت خوانی تعریف کرد که بتواند از آن سربلند بیرون بیاید. درگیری‌ها بین دو گروه که می‌گویند باید سرعت هوش مصنوعی را متوقف کرد و گروه دیگری که می‌گویند باید با همین سرعت پیش برود، افزایش یافته است. دسته اول به سردمداری ترامپ و برخی از شرکت‌های هوش مصنوعی می‌گویند نباید از سرعت کاست، چرا که رقیبی قَدَرقدرت چون چین در کمین نشسته است تا با یک لغزش آمریکا، عمو سام را جا بگذارد. دسته دوم اما یک مثلث طلایی است که بار هوش مصنوعی را این سه به دوش می‌کشند: اوپن‌ای‌آی، آنتروپیک و گراک. رهبران هر سه شرکت خواستار کاهش سرعت ساخت‌وساز هوش مصنوعی شده‌اند. البته که ممکن است این حقه غول‌های فناوری هوش مصنوعی باشد که توجیهی برای این داشته باشند که چرا هوش مصنوعی نتوانسته است انتظارات را برآورده کند، برای همین پیشنهاد آهسته پیش رفتن را می‌دهند. با این حال، «دلیل» هر چه باشد، فعلا یک دعوا در سیلیکون‌ولی برقرار است.
  • قیمت پیش فروش آی‌فون ۱۸ پرومکس چند؟

    دنیای اقتصاد: پس از عرضه جهانی، آی‌فون ۱۸ پرو و پرو مکس بدون رجیستری و با قیمت‌هایی نجومی وارد بازار ایران شدند. بر اساس فهرست منتشرشده از سوی برخی فروشگاه‌های سرشناس، پیش‌فروش نسخه‌های فعال‌شده (Active) اما بدون رجیستری این پرچمداران آغاز شده است.
۱