نابرابری‌های بهداشت و سلامت

فراسوی حکم

شماره روزنامه: ۲۷۰۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۶۵۴۹۵۶ اندیشه-اقتصاد

مترجم: سیاوش مسعودی‌فر<br>بهبودسازی نظام سلامت آمریکا فراتر از موضوع بیمه همگانی خواهد بود

مترجم: سیاوش مسعودی‌فر

بهبودسازی نظام سلامت آمریکا فراتر از موضوع بیمه همگانی خواهد بود توجه بسیاری به قانون سلامت باراک اوباما معطوف شده است. دیوان عالی بحث‌های پیرامون مطابقت آن با قانون اساسی را شنید. بیرون از دادگاه، حامیان قانون پوسترهای خوش چاپ خود را تکان می‌دادند و جنبش تی پارتی پوسترهای خشمگینانه و خط خطی خود را. هیاهو بر سر حکم آقای اوباما برای خرید بیمه بود. آمریکا یکی از نادر کشورهای غربی است که برنامه بیمه همگانی ندارد. اما بر اساس داده‌های یک پژوهش جدید، نبود بیمه فقط بخشی از مشکل نظام سلامت آمریکا است.

در سوم آوریل دانشگاه ویسکانسین و بنیاد رابرت وود جانسون، یک گروه بشردوستانه، گزارش جدیدی را درباره نظام سلامت در مناطق آمریکا منتشر کردند. این گزارش بخشی از تلاش‌هایی است که برای نظم دادن به انبوهی از اطلاعات درباره نظام سلامت است و عواملی که بر آن اثر می‌گذارند. در‌هم‌آمیختگی اطلاعات تصویر کاملا روشنی را آشکار نمی‌کند. اما آغازی برای روشن ساختن طبیعت ویژه نظام سلامت آمریکا است و اینکه چرا اینقدر تیره و تار است. اغلب اشاره می‌شود که آمریکا هزینه بیشتری صرف نظام سلامت می‌کند و بازهم نتایج بدتری از دیگر کشورهای ثروتمند داشته است. برای مثال مرگ و میر نوزادان دو برابر سوئد، آلمان و فرانسه است (و این فقط چند نمونه است). نگاهی نزدیک‌تر گرایش‌های متناقضی را در خود آمریکا آشکار می‌کند. یک رتبه‌بندی تازه درباره سلامت در کشورها، که با حمایت بنیاد سلامت متحد، بزرگ‌ترین بیمه‌گر در آمریکا، انجام شد، پر از تناقضات بود.

آمریکا پیشرفت خوبی در کاهش مصرف سیگار و تلفات بیماری‌های عفونی دارد، اما آمار دیابت بالا می‌رود و ده‌ها میلیون نفر بیمه نشده‌اند. شمال شرقی وضع سلامت بهتری از جنوب دارد. ورمونت، نیوهمپشایر و ماساچوست در میان پنج ایالتی هستند که بهترین وضع سلامت را دارند و می‌سی‌سی‌پی، آلاباما و لوئیزیانا بدترین وضع را. امکانات از یک ایالت به ایالت دیگر بسیار متفاوتند. ماساچوست ۱۹۲ دکتر مراقبت‌های اولیه برای هر صدهزار نفر دارد؛ آیداهو فقط ۷۸ دکتر. رفتارها هم به همان ترتیب آشفتگی دارد. در فلوریدا سفیدپوست‌ها ۳۰درصد بیش از سیاه‌پوستان سیگار می‌کشند و در مینه سوتا عکس آن. گزارشی جدید حتی نگاه نزدیک‌تری دارد و اطلاعاتی درباره بیش از ۳هزار منطقه را بررسی می‌کند. نویسندگان، که تحت هدایت بریدگت بوسک کاتلین از دانشگاه ویسکانسین هستند، مناطق هر ایالت را بر اساس دستاوردهای نظام سلامت رتبه‌بندی می‌کنند: مرگ زودرس، سلامت ضعیف ذهنی و جسمی و وزن کم نوزادان در زمان تولد و به طور جداگانه، عوامل موثر بر سلامت مانند مراقبت‌های بالینی، درآمد و رفتار را بررسی می‌کنند.

شکاف‌های گسترده‌ای در هر ایالت وجود داشت. آمار بارداری نوجوانان در پنج منطقه اول ناسالم بیش از دو برابر پنج منطقه اول سالم بود و آمار کودکان فقیر هم همین‌طور. در مناطق، عوامل با یکدیگر در تضاد هستند. در پوتنام، سالم‌ترین منطقه نیویورک، ۲۹ درصد بزرگسالان چاقند، در مقابل در برونکس، ناسالم‌ترین منطقه نیویورک، این عدد ۲۸ درصد است. همچنین پوتنام بالاترین آمار مصرف الکل را دارد، یعنی ۲۱درصد در برابر ۱۴ درصد در برونکس. اما برونکس آمار تحصیل پایین‌تری دارد، آمار بارداری نوجوانان ۸ برابر است و بالاترین تمرکز رستوران‌های فست فود را داراست. بنابراین، نبود بیمه فقط بخشی از پازل است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن