بازگشت صنعت آی‌.‌تی به آمریکا

شماره روزنامه: ۲۸۴۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۱۲۰۰۴ اندیشه-اقتصاد

مترجم: معزالدین خیرآباد<br> کشورهای توسعه یافته بازگرداندنِ مشاغل صنعتی- خدماتی را آغاز کرده‌اند

بازگشت صنعت آی‌.‌تی به آمریکا

مترجم: معزالدین خیرآباد

کشورهای توسعه یافته بازگرداندنِ مشاغل صنعتی- خدماتی را آغاز کرده‌اند یک سازنده موتورسیکلت پس از بحران مالی روزگار سختی داشت و تقریبا مسیر خروج از جاده میلواکی، ویسکانسین، یعنی از زادگاهش را به امید یافتنِ نیروی کار ارزان در پیش گرفت. تابستان گذشته این شرکت اعلام کرد که احتمالا ۷۰ شغل تکنولوژیکی- اطلاعاتی و سایر مشاغل زیرساختی و پشتیبانی خود را به شرکت «اینفوسیس» هند برون سپاری خواهد کرد.

این هجدهمین دفتر جدید اینفوسیس است که طی سال‌های اخیر در آمریکا افتتاح شده است. این شرکت تا مارس ۲۰۱۳ در کل حدود ۲۰۰۰ نفر کارمند محلی - کمی بیش از ۱۲۰۰ نفر کارمند استخدام شده در سال گذشته- استخدام خواهد کرد. سایر شرکت‌های بزرگ در حال استخدام نیروی انسانی در سطحی کوچک‌تر هستند. به گزارش «ناسکام» (مجمع ملی شرکت‌های خدماتی و نرم‌افزاری)، بازوی تجاری ِبخش آی.تی هند، تعداد نیروهای محلی خود را به دو برابر تعدادی که طی پنج سال گذشته استخدام کرده بود، افزایش داده است. این شرکت در حال حاضر، ۲۸۰ هزار نفر در آمریکا استخدام کرده است و در حال برنامه‌ریزی برای استخدام تعداد کارمند بیشتر در چند سال آینده است.

تاکنون شرکت‌ها عملیات مربوط به خدمات - حتی در مقیاس متوسط که در تولید دیده می‌شود - را به کشورهای خود باز نمی‌گردانند. بخشی از این موضوع به دلیل این است که اطلاعات از طریق خطوط مخابراتی انتقال می‌یابد. از این رو، افزایش قیمت‌های حمل‌ونقل در این زمینه نقشی ایفا نمی‌کنند. اما انتقال عملیات مربوط به خدمات به خارج از کشورهای مادر در حال کند شدن است؛ چراکه اغلب کارهایی که می‌توان از راه دور انجام داد، هم اینک به خارج منتقل شده‌اند. بیشتر شرکت‌ها تمایل دارند تا وظایف مربوط به‌ آی‌تی و فرآیندهای تجاری به طور محلی انجام شود؛ به ویژه وقتی که کار مورد نظر پیچیده و استراتژیک است.

موسسه پژوهشی HfS در یک نظرسنجی از مدیران اجرایی که برون سپاری می‌کنند، در تابستان گذشته به این نتیجه دست یافت که در دو سال آینده به آمریکا به عنوان مطلوب‌ترین منطقه جهان برای گسترش آی‌تی و مراکز خدماتی-تجاری نگریسته می‌شود. هند برخلاف هزینه پایین نیروی کارش هنوز در جایگاه دوم قرار دارد. به نوشته مجله CIO در سال گذشته، ماموران ارشد اطلاعاتی که یکباره برای انتقال کارهای توسعه نرم‌افزاری خود به خارج از آمریکا با شتاب و اشتیاق اقدام کردند، اینک خواهان حفظ این کارخانه در نزدیکی خود هستند. این مجله اظهار کرد که به طور مثال موسسه اعتبارسنجی ِ Standard & Poor's که بسیاری از امور آی‌تی خود را به خارج انتقال داده بود، حالا می‌خواهد این کارخانه را جایی که بیش از سه ساعت از منهتن فاصله دارد، برگرداند.

شما مجبور نیستید که از شهرهای بزرگ خیلی دور شوید تا هزینه‌ها کاهش یابند. در مطالعه درباره ایجاد فرصت‌های شغلی در آمریکا، شرکت مشاور مک‌کینزی به این نتیجه دست یافت که هزینه کارگران پشتیبانی کننده از خدمات آی‌تی سطح بالا در ارزان‌ترین بخش‌های این کشور در قیاس با برزیل یا اروپای شرقی کمتر است و تنها ۲۴ درصد از هند بالاتر است. در مقاله‌ای با عنوان «خدمات آی‌تی: جذابیت جدید ِمناطق محلی» مشاورانِ مک‌کینزی نشان دادند که هزینه نیروی کار در بخش‌های مختلف آمریکا می‌تواند تا ۳۰ درصد تغییر کنند.

مطمئنا استخدام کارگران محلی به آرام کردن افکارعمومی کمک می‌کند، با وجود این، احتجاج تجاری درباره استخدام کارگران محلی حتی مهم‌تر از آرام کردن افکار عمومی است. از زمانی که اغلب امور روزمره به خارج از کشور انتقال داده شده است، تامین‌کنندگان خدمات ارزان، اکنون در حال ِ تلاش برای به دست آوردن ِکارهای باارزش بالا مانند مدیریت منابع انسانی و پروژه‌های پیچیده و چندوجهی هستند؛ اما برای به دست آوردن آن نوع کارها آنها باید به موکلان خود نزدیک شوند. به طور مثال، شرکت Cognizant به عنوان یک تامین‌کننده خدمات برون سپاری، با یک مدیرعامل و یک محیط کار هندی که ستادی در نیوجرسی دارد، هم اینک در حال کسب ِسهم بیشتر بازار از رقیبانی مانند اینفوسیس است.

در قیاس با ۸۰ تا ۹۰ درصد نیروهای هندی TCS و سایر شرکت‌ها، پرسنل هندی نیروی کار Cognizant تقریبا ۶۰ درصد از کل نیروی کار آن را تشکیل می‌دهند. این شرکت در عوض انتقال کارخانه به هند، مراکز جدیدی در «لووا» و «داکوتای شمالی» باز خواهد کرد و کارکنان موجود را به خدمت خواهد گرفت.

برخی شرکت‌های بزرگ که در اصل شیوه انتقال خدمات به خارج را رهبری می‌کردند، حالا در حال انتقال دوباره کارخانه به کشور خود هستند. در بیشتر دهه‌های گذشته، «جنرال الکتریک» برون مرزسپاریِ گستره وسیعی از مشاغل جهانی‌ آی‌تی خود - اغلب به مقصد هند- هدف گذاری کرده بود. وقتی «چارلِنِه بِگلی»، مدیر ارشد تکنولوژی اطلاعات این شرکت به تازگی تعادل جهانی نیروی کار خود را دوباره ارزیابی کرد، دریافت که نیمی از کار آی‌تی توسط تامین کنندگان خارجی انجام می‌شده است و این شرکت در حال از دست دادنِ برخی از مهارت‌های مورد نیازش بوده است. با ورود گوشی‌های همراه و ‌آی‌پدها، جنرال الکتریک نیز خواستار توانمندی در توسعه نرم‌افزارهای جدید شد. اکنون این شرکت در حال استخدام ۱۱۰۰ مهندس برای اشتغال در مرکزی است که در سال ۲۰۰۹ در میشیگان تاسیس کرد. این شرکت گفته است که کارکنان آمریکایی جدید با نیروی کار خارج از کشور جایگزین نمی‌شوند؛ اما این حرکت در صنعت به عنوان نشانه مهمی برای این دوران ارزیابی می‌شود. جنرال الکتریک یکی از شرکت‌هایی بود که برون سپاری را به امری قابل احترام تبدیل کرد. از این رو، انتظار می‌رود، تصمیمش برای بازگرداندن برخی از کارخانه‌های آی‌تی به آمریکا، سایر کشورها را برای پیروی از این کار وسوسه کند.

جنرال موتورز نیز یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های انتقال خدمات به داخل کشور بوده است. همانند جنرال الکتریک، جنرال موتورز در زمینه برون‌سپاری دارای تجربه‌های متعدد است. در سال‌های میان ۱۹۸۴ و ۱۹۹۶ جنرال موتورز مالک شرکت EDS شد، شرکتی که «رآس پیروت» آن را بنیان نهاده بود، شخصی که صنعت برون سپاری را نیز ابداع کرد. در جولای ۲۰۱۲ جنرال موتوز اعلام کرد که در حال معکوس کردن ِ قاعده برون سپاری ۹۰ درصد از کارخانه‌هایش به سایر شرکت‌ها است و امید دارد که در یک دوره چندساله ۹۰ درصد از کارخانه‌هایش را به داخل کشور منتقل کند. در این فرآیند این شرکت بسیاری از مشاغل را دوباره به کشور باز خواهد گرداند.

احتمالا دلایل جنرال موتورز برای انجام این کار، در مورد شمار دیگری از شرکت‌ها صادق باشد. «راندی مات» رییس اداره اطلاعات جنرال موتورز که مسوول اجرای استراتژی وارونه‌سازی برون سپاری بوده است، می‌گوید: «آی تی در کسب و کار ما بسیار فراگیر شده است و ما در حال حاضر به آن به دیدِ منبع بزرگ مزیت رقابتی نگاه می‌کنیم.»

تماس نگیرید

از همه کارهای اجرایی که برون سپاری شده بودند، کسب و کار مرکز تلفن تنها کاری است که سریع‌ترین خروج را از هند داشته است. در طرف ِ تکنولوژی ارتباطات، شرکت‌های برون سپاری مانند TCSو Wipro در حال معامله با شرکت‌های جهانی هستند؛ اما در طرف ِمراکز خدمات تلفنی، شرکت‌های برون سپاری دارند با مشتریان معامله می‌کنند. مدیر اجرایی یک مرکز خدمات تلفنی برون سپاری مستقر در بمبئی با افسوس می‌گوید: «ما نمی‌توانیم به درستی لغات را تلفظ کنیم.» این مراکز به شدت تلاش کردند تا پرسنلشان در بمبئی و بنگالور حروف صدادار را به درستی بخوانند. یک طرح که به تازگی در وب منتشر شد، نشان داد که اپراتورهای تلفن در حال تقلید صدای «شان کانری» بازیگر معروف اسکاتلندی برای یک بازار اسکاتلندی هستند؛ اما بسیاری از مشتریان برای فهمیدن آنچه که اپراتورها می‌گویند، مشکل داشتند و بسیار

عصبانی شدند.

آقای کاپور می‌گوید: برای هند، کسب و کار مرکز خدمات تلفن «در حال مرگ» است. فیلیپینی‌ها به دلیل نزدیکی فرهنگی با آمریکا بسیاری از کارخانه‌ها را برده‌اند و بسیاری از شرکت‌ها، به ویژه در خدمات مالی، مراکز تلفن را به آمریکا، بریتانیا و اروپا بازگردانده‌اند. اغلب به دلیل اینکه برای صحبت با یک نفر در کشورتان باید پول اضافه

پرداخت کنید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن