زاویه

سرعت در تجارت مهم است

شماره روزنامه: ۲۷۹۸ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۹۸۴۹۲ اندیشه-اقتصاد

یاسر میرزایی<br> منبع: اکونومیست<br>نیم نگاهی به تصویر زیر بیندازید.<br>همان طور که مشخص است، میزان واردات آمریکا از مکزیک در پیش‌بینی مربوط به سال ۲۰۱۸ وزارت تجارت آمریکا، بیش از هر کدام از دیگر کشورهایی است که مورد مقایسه قرار گرفته است (چین، کانادا و ژاپن که همگی جزو برترین کشورهایی هستند که آمریکا از‌ آنها واردات دارد).

یاسر میرزایی
منبع: اکونومیست
نیم نگاهی به تصویر زیر بیندازید.
همان طور که مشخص است، میزان واردات آمریکا از مکزیک در پیش‌بینی مربوط به سال ۲۰۱۸ وزارت تجارت آمریکا، بیش از هر کدام از دیگر کشورهایی است که مورد مقایسه قرار گرفته است (چین، کانادا و ژاپن که همگی جزو برترین کشورهایی هستند که آمریکا از‌ آنها واردات دارد).

دلیل چیست؟ البته که مساله قیمت تمام شده و تمام آن‌چه مزیت‌های نسبی خوانده می‌شود مطرح است (شامل قیمت مواد اولیه ارزان‌تر، کارگر ارزان‌تر و سرمایه‌گذاری‌های کم‌خطرتر و شرایط مناسب قانونی برای رشد اقتصادی و غیره)، اما یکی از نویسندگان اکونومیست حدس می‌زند (البته نه حدسی بدون پشتوانه، بلکه حدسی متکی به تخصص؛ حدسی برآمده از چند مقاله منتشر شده‌ در این حوزه) که فاصله کمتر می‌تواند نقش بی‌بدیلی در این رقابت داشته باشد. طبق یک تخمین، میزان هزینه‌ای که هر روز معطل شدن کالا در مسیر نقل و انتقال دارد با تعرفه‌هایی بین ۶/۰ تا ۳/۲ درصد برابری می‌کند.
از مکزیک و شرایط خوب اقتصادی‌اش که گویا مرهون حکمرانان جدیدش است که بگذریم، این موضوع برای شرایط کشور ما نیز می‌‌تواند جالب توجه باشد. به نظرتان به جای تجارت با چین، تجارت (واردات یا صادرات) با کشورهای همسایه برای ما این مزیت خاص (سرعت انتقال کالا یا خدمات به مشتری به خاطر شرایط خاص جغرافیایی) را به همراه ندارد؟


ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن