شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار تاريخ و اقتصاد - روزنامه شماره ۵۸۹۶

  • افراطی گری احزاب پیشرو

    فرزاد بیگی/دکترای تاریخ و پژوهشگر
    با پیروزی نهضت مشروطه، فضای سیاسی و اجتماعی ایران درگیر تحولات شتابنده و قابل تاملی شد. گروه‌ها و نحله‌های فکری مختلف و متفاوتی ظهور کردند و در پی بسط و گسترش آمال و آرمان‌هایشان بودند. البته در فقدان تجربه فعالیت آزاد سیاسی، این قبیل انجمن‌ها، جمعیت‌ها و بعدتر احزاب، بیش از آنکه برآمده از همگرایی، همنشینی و همانندی دیرپا و بلندمدت متفکران و فعالان سیاسی بوده و محصول شناخت دقیق و ریشه‌ای از بایسته‌ها و نیازهای اجتماعی باشند، نتیجه محتوم فضای ملتهب انقلابی و هیجانات متاثر از دگرگونی‌های به‌وجود آمده بودند.
  • کاشی‌ساز دوران‌ساز

    حسین کاشی‌پز (حسین خاک نگارمقدم) نقاش گچبری‌های کاخ‌های قاجار به‌ویژه کاخ گلستان بود. او کاشی‌سازی را زیر نظر استاد محمد علی و استاد محمدحسین اصفهانی فراگرفت و خط‌نگاری روی کاشی را نیز نزد استاد عماد آموخت. سپس توانست در ۲۷سالگی و در سال۱۲۹۰ خورشیدی کارگاه کاشی‌سازی مستقلی را در نزدیکی میدان توپخانه راه‌اندازی کند.
  • نخستین قدم‌های پیروزمندانه نادر

    «نادرقلی با جمع‌آوری پانصد مرد برگزیده، به‌سوی مشهد، مرکز ایالت خراسان، حرکت کرد و به ملاقات شاهزاده طهماسب‌‌میرزا که در آنجا اقامت داشت رفت و به ‌اتفاق همراهانش خود را در اختیار او قرار داد؛ به این شرط که بعد از رسیدن به قدرت و فتح سیستان و متواری کردن افغان‌ها و جلوس بر تخت سلطنت، او را به سمت اعتمادالدوله منصوب کند.
  • انقلاب صنعتی چین و تغییرات زیست محیطی

    عناوین خبری درباره آسمان دودناک پکن همواره بحران کنونی محیط زیست در چین را به کانون توجه بدل می‌کند. تحلیگران به درستی برخی از این مشکلات را مرتبط با رشد شتابناک اقتصادی چین طی چند دهه اخیر می‌دانند. اما آنان باید برای یافتن سرنخ‌های مربوط به سرچشمه‌های صنعتی شدن چین و وضعیت نامناسب محیط زیست فعلی آن اواخر قرن نوزدهم را بازکاوی کنند. مردم چین که از ۱۶۴۴ تا ۱۹۱۱ تحت فرمانروایی دودمان چینگ زندگی می‌کردند با انواع مشکلات زیست محیطی روبه‌رو می‌شدند. رشد سریع جمعیت در سده‌های گذشته به کمبود زمین و کاهش انواع منابع طبیعی از حیات وحش گرفته تا سوخت‌های زیست‌توده انجامید. از بین رفتن جنگل‌ها و فرسایش خاک به جاری شدن سیلاب‌ها منجر شد و همین امر انعطاف‌پذیری اکولوژیک سیستم‌های کشاورزی در دره‌های رودخانه‌های اصلی چین را رو به قهقرا برد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر