اساسنامه پولی و بانکی ایران
گروه تاریخ و اقتصاد: سازمان اسناد ملی قانون اساسنامه پولی و بانکی ایران را که در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۳۸ ش. نوشته شده، منتشر کرده است. این قانون- که طرح اولیه آن به وسیله فرانسوا کراکو تهیه شده و به تایید شورای عالی اقتصاد رسیده است- در ۶ فصل تدوین شده که شامل شورای پول و اعتبار، پول، بانک مرکزی ایران، بانکداری، مقررات موقتی و مقررات نهایی است. بر اساس این قانون، بانک مرکزی مسوول انتشار پول و نماینده دولت در موسسات مالی بین المللی و عهده دار تمامی عملیاتهای بانکی و اعتباری دولت است. رئیس بانک مرکزی با پیشنهاد مجمع عمومی بانک و تایید هیات وزیران منصوب می شده است.
![اساسنامه پولی و بانکی ایران](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/ZmJlMjZiODE0/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYi33AQHcmSlEt7TZyzEhnm/.jpg)
گروه تاریخ و اقتصاد: سازمان اسناد ملی قانون اساسنامه پولی و بانکی ایران را که در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۳۸ ش. نوشته شده، منتشر کرده است. این قانون- که طرح اولیه آن به وسیله فرانسوا کراکو تهیه شده و به تایید شورای عالی اقتصاد رسیده است- در ۶ فصل تدوین شده که شامل شورای پول و اعتبار، پول، بانک مرکزی ایران، بانکداری، مقررات موقتی و مقررات نهایی است. بر اساس این قانون، بانک مرکزی مسوول انتشار پول و نماینده دولت در موسسات مالی بین المللی و عهده دار تمامی عملیاتهای بانکی و اعتباری دولت است. رئیس بانک مرکزی با پیشنهاد مجمع عمومی بانک و تایید هیات وزیران منصوب می شده است. همچنین در بند آخر آن اشاره شده که پس از اجرای این قانون، سایر قانونهای پولی و بانکی خلاف آن ملغی می شود.
ارسال نظر