نلسون بانکر هانت مدیر نفتی و میلیاردر ورشکسته آمریکایی

شماره روزنامه: ۵۰۱۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۰۳۵۱۸ تاريخ و اقتصاد

نلسون بانکر هانت (Nelson Bunker Hunt) از مدیران نفتی و میلیاردر آمریکایی بود که ثروتش را پس از آنکه همراه با دو برادر خود، کوشید تا انحصار تجارت نقره در بازار جهانی را از آن خود کند از دست داد. هانت از پرورش‌دهندگان اسب‌های اصیل هم بود. هانت در ۲۲ فوریه ۱۹۲۶ در ال دورادوِ آرکانزاس به دنیا آمد اما بیشتر سال‌های عمرش را در تگزاس گذراند. او فرزند یکی از غول‌های نفتی آمریکا، اچ. ال. هانت، موسس شرکت نفت پلاسید، بزرگ‌ترین کمپانی نفتی مستقل در زمان خود بود. هانت با کارولین لویس هانت ازدواج کرد و ۶۳ سال با وی روزگار گذراند. او در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۴ در پی ابتلا به سرطان و زوال عقل درگذشت.

نلسون بانکر هانت مدیر نفتی   و میلیاردر ورشکسته آمریکایی

 فعالیت‌های تجاری

هانت در اکتشاف و استخراج نفت در کشور لیبی نقش عمده‌ای داشت اما معمر قذافی در ۱۹۷۳ بخش عمده‌ای از سهام بنگاه‌های نفتی را ملی اعلام کرد.

هانت مالک شرکت ذخایر تیتانِ دالاس بود که همچنان در حوزه اکتشاف نفت در شمال آفریقا فعالیت دارد. او همچنین رئیس کمپانی اکتشاف و استخراج معادن هانت بود. 

در آغاز دهه ۷۰ میلادی وی همراه با دو برادرش مقدار هنگفتی نقره جمع کردند تا جایی که در اواخر این دهه بازار جهانی این عنصر در انحصار آنان قرار گرفت. این سه برادر در ۹ ماه پایانی ۱۹۷۹ توانستند در معاملات سهام نقره ۲ تا ۴ میلیارد دلار سود به دست آورند و ۳۱۰۰ تن نقره در اختیار خود داشته باشند. 

قیمت‌های معاملات آتی نقره و شمش نقره از هر اونس به ارزش ۱۱ دلار در سپتامبر ۱۹۷۹ به ۵۰ دلار در ژانویه ۱۹۸۰ رسید اما دو ماه بعد ارزش آن یکباره و مجددا به زیر ۱۱ دلار کاهش یافت. بیشترین افت در روزی واقع شد که به «سه‌شنبه نقره داغ» معروف شد. «کمیسیون تنظیم معاملات آتی کالاهای اساسی آمریکا» در ۱۹۸۵ برادران هانت را به دستکاری قیمت‌های معاملات آتی نقره و شمش نقره در اواخر دهه ۷۰ متهم کرد.  در ۱۹۸۹ نلسون هانت از سوی کمیسیون یاد شده ۱۰ میلیون دلار جریمه و از داد و ستد کالاهای اساسی منع شد. افزون بر این جریمه، وی به پرداخت چندمیلیون دلار مالیات به سازمان مالیاتی آمریکا محکوم شد.  پس از ورشکستگی، هانت مجبور به فروش ۵۸۰ راس اسب خود به ارزش حدودا ۴۷ میلیون دلار شد. در ۱۹۹۹ او دوباره به فعالیت در عرصه پرورش اسب بازگشت و بیش از ۲ میلیون دلار در این حوزه خرج کرد. 

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن