رسوایی واترگیت، کنارهگیری نیکسون
۱۹۷۴م: ریچارد نیکسون برای اینکه محاکمه و مجازات نشود هشتم اوت ۱۹۷۴ از ریاست جمهوری آمریکا کنارهگیری کرد. پس از رسوایی واترگیت یعنی دستبرد به ستاد انتخاباتی حزب دموکرات و نصب غیر قانونی دستگاه شنود در آن، او چارهای جز استعفا نداشت. پس از اعلام استعفای نیکسون، جرالد فورد معاون او جایش را گرفت و ضمن صدور حکمی مانع ادامه تعقیب قضایی و مجازات نیکسون در رابطه با ماجرای واترگیت شد. وی تنها رئیسجمهوری در تاریخ ۲۲۹ ساله آمریکاست که از این سمت کنارهگیری کرده است. وی دو روز پیش از آن گفته بود که از محاکمه پارلمانی شدن باکی ندارد و کنارهگیری نمیکند، ولی در این دو روز مشاورانش او را به کنارهگیری قانع کرده بودند تا برکنار نشود و به زندان نیفتد.
1974م: ریچارد نیکسون برای اینکه محاکمه و مجازات نشود هشتم اوت ۱۹۷۴ از ریاست جمهوری آمریکا کنارهگیری کرد. پس از رسوایی واترگیت یعنی دستبرد به ستاد انتخاباتی حزب دموکرات و نصب غیر قانونی دستگاه شنود در آن، او چارهای جز استعفا نداشت. پس از اعلام استعفای نیکسون، جرالد فورد معاون او جایش را گرفت و ضمن صدور حکمی مانع ادامه تعقیب قضایی و مجازات نیکسون در رابطه با ماجرای واترگیت شد. وی تنها رئیسجمهوری در تاریخ ۲۲۹ ساله آمریکاست که از این سمت کنارهگیری کرده است. وی دو روز پیش از آن گفته بود که از محاکمه پارلمانی شدن باکی ندارد و کنارهگیری نمیکند، ولی در این دو روز مشاورانش او را به کنارهگیری قانع کرده بودند تا برکنار نشود و به زندان نیفتد. مجلس نمایندگان آمریکا پس از رسیدگی به قضیه واترگیت برای نیکسون کیفرخواست صادر کرده بود تا در سنا محاکمه شود. نیکسون در قبال قضیه واترگیت متهم به اختفای مدارک جرم و دروغگویی به بازپرس هم شده بود.
1945م:هری ترومن رئیسجمهوری وقت آمریکا در این روز از ماه اوت ۱۹۴۵ منشور ملل را امضا کرد. وی سومین رئیس دولتی بود که امضای خود را پای این منشور گذارد. این منشور و سازمان ملل، ساخت دولتهای بزرگ فاتح جنگ جهانی دوم است و به همین سبب عنوان «ملل متحد» روی آن گذارده شده است و بنابراین؛ نباید از این سازمان که توان اجرایی اش در دست شورای امنیت و در این شورا حق وتو با دولتهای فاتح وقت است انتظاری جز خدمت به همین دولتها داشت.
ارسال نظر