استادیومهای ریو؛ معماری و درآمدزایی
گروه تاریخ و اقتصاد: رقابتهای المپیک امسال در برزیل در فضاها و مجموعههایی برگزار میشود که هر کدام اثر یک شرکت معماری یا معمار و طراحی بزرگ است. در اینجا نگاهی میاندازیم به استادیومهای اصلی این رخداد جهانی.
استادیوم «کاریوکا آرنا» در ریو توسط «Arqhos Consultoria e Projetos» طراحی شده و امسال به بهرهبرداری رسیده است. این ورزشگاه با ظرفیت ۱۶ هزار نفر در فضای داخلی با سه کاربری متفاوت و سالنهای متنوع طراحی شده است، یک بخش شامل سالن ورزشهای توپی مثل بسکتبال، بسکتبال با ویلچر و راگبی با ویلچر، بخش دوم شامل سالن ورزشهای جودو و کشتی و بخش سوم شامل سالنهای تکواندو، جودو پارالمپیک و شمشیر زنی.
گروه تاریخ و اقتصاد: رقابتهای المپیک امسال در برزیل در فضاها و مجموعههایی برگزار میشود که هر کدام اثر یک شرکت معماری یا معمار و طراحی بزرگ است. در اینجا نگاهی میاندازیم به استادیومهای اصلی این رخداد جهانی.
استادیوم «کاریوکا آرنا» در ریو توسط «Arqhos Consultoria e Projetos» طراحی شده و امسال به بهرهبرداری رسیده است. این ورزشگاه با ظرفیت 16 هزار نفر در فضای داخلی با سه کاربری متفاوت و سالنهای متنوع طراحی شده است، یک بخش شامل سالن ورزشهای توپی مثل بسکتبال، بسکتبال با ویلچر و راگبی با ویلچر، بخش دوم شامل سالن ورزشهای جودو و کشتی و بخش سوم شامل سالنهای تکواندو، جودو پارالمپیک و شمشیر زنی.
استادیوم «آمازونیا آرنا» در مانائوس توسط Gerkan, Marg طراحی شده و با کاربری فوتبال بیش از ۴۴ هزار نفر ظرفیت دارد. سازه سفید رنگ این استادیوم در بزرگترین شهر برزیل برای جام جهانی ۲۰۱۴ ساخته شده بود. پوسته شیاردار خارج آن هندسی طراحی شده که برای منحرف کردن تابش مستقیم خورشید و مقاومت در برابر بارش باران است. ایده طراحی نمای خارجی آن از سبدهای بومی بافته شده گرفته شده است که طراحی منحصر به فردی به وجود آورده است.
«کورینتیانس آرنا» در سائو پائولو توسط Aníbal Coutinho با کاربری فوتبال طراحی شده، از طرفی دارای نمای شیشهای منحنی بزرگی است که یادآور انحنای توپ فوتبال است و از طرف دیگر نمایشگر 3437 متر مربعی آن فضای استادیوم را تحت تاثیر خود قرار داده است.
ژوائو هولانگ در ریو توسط Carlos Porto طراحی شده و با ظرفیت ۶۰ هزار نفری به کاربری فوتبال و دو و میدانی اختصاص دارد. این استادیوم که دو سال پیش بازسازی شده در سال ۲۰۱۵ تجهیز شده که طی آن، نورپردازی، صدا و برق آن تقویت شده است. ظرفیت افرادی که در خود جای میدهد نیز تا ۱۵۰۰ نفر افزایش یافته است. سازه منحنی شکل این استادیوم و اختلاف ارتفاع آن با خانههای اطراف، آن را به عنصری شاخص در میان ساختمانهای اطراف تبدیل کرده است.
«فیچر آرنا» ریو توسط Lopes, Santos و Ferreira Gomesطراحی شده و امسال به بهرهبرداری رسیده است. ظرفیت این ورزشگاه 12 هزار نفر است و کاربری آن هندبال و گلبال است. از آنجا که بعد از طراحی مختص رویدادهایی مثل المپیک و استفاده از استادیومها، هدفگذاری مجدد برای کاربری آنها کاری مشکل است، طراحی این استادیوم به شکلی انجام پذیرفته است که سازه پس از برگزاری مسابقات جدا میشود و مصالح استفاده شده در آن، بهخصوص نمای چوبی در ساخت 4 مدرسه مورد استفاده قرار میگیرد.
منابع: هنر آنلاین، سایت رسمی المپیک ریو
ارسال نظر