برنامه ساخت ۱۴ سد در خوزستان
براساس طرح کلی که روز چهارشنبه هشتم تیر ۱۳۳۹ در جراید منتشر شد موسسه عمران خوزستان مدعی شد که میتوان ۱۴ سد در خوزستان احداث کرد. در این طرح کلی آمده است: در خوزستان به علت وجود ۵ رودخانه میتوان ۱۴ سد ساخت که مرتفعترین آنها سد ۵ کارون با ارتفاع ۲۱۵ متر و کوتاهترین آنها سد بختیاری با ارتفاع ۱۲۰ متر است. این گزارش نشان میدهد که با ساختن سه سد به روی رودخانه کرخه و ۲ سد به روی رودخانه جراحی و یک سد به روی رودخانه هندیجان میتوان بیش از یک میلیون هکتار اراضی را آبیاری کرد و متجاوز از ۶ میلیون کیلووات نیروی برق تولید نمود.
![برنامه ساخت 14 سد در خوزستان](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/ZDJiOGU1MjYw/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaZ5WEBuqr2Rw0t7TZyzEhnm/.jpg)
براساس طرح کلی که روز چهارشنبه هشتم تیر ۱۳۳۹ در جراید منتشر شد موسسه عمران خوزستان مدعی شد که میتوان ۱۴ سد در خوزستان احداث کرد. در این طرح کلی آمده است: در خوزستان به علت وجود ۵ رودخانه میتوان ۱۴ سد ساخت که مرتفعترین آنها سد ۵ کارون با ارتفاع ۲۱۵ متر و کوتاهترین آنها سد بختیاری با ارتفاع ۱۲۰ متر است. این گزارش نشان میدهد که با ساختن سه سد به روی رودخانه کرخه و ۲ سد به روی رودخانه جراحی و یک سد به روی رودخانه هندیجان میتوان بیش از یک میلیون هکتار اراضی را آبیاری کرد و متجاوز از ۶ میلیون کیلووات نیروی برق تولید نمود. برآوردهای کارشناسان نشان میدهد هزینه ساخت این سدها متجاوز از ۱۱۲ میلیارد ریال است و گفته شده است میزان آبی که سالانه از پنج رودخانه خوزستان به دشتهای آن جاری میشود حدود ۳۵ میلیارد متر مکعب است و منافع اقتصادی که میتوان از این رودخانهها به دست آورد حتی بیش از آن است که این رقم نشان میدهد و از این سدها میتوان برقی معادل چهار برابر برق تولیدی طرح رودخانه «سن لوران» به دست آورد.
ارسال نظر