سه هدف نظارتی بانک مرکزی

شماره روزنامه: ۶۴۶۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۲۳۷۵۹۵ اقتصاد کلان

دنیای‌اقتصاد: معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی با اشاره به شرایط خاص ارزی کشور بر تشدید نظارت و مقابله با تراکنش‌های مشکوک به پول‌شویی اعلام کرد: شبکه بانکی مکلف شده است طی یک ماه آینده تمامی ۲۴ هزار شعبه بانکی کشور را در حوزه مبارزه با پول‌شویی مورد بازرسی قرار دهد و عملکرد شعب به‌صورت هفتگی در بانک مرکزی ارزیابی شود. به‌گونه‌ای که شناسایی حساب‌های اجاره‌ای، افراد مظنون به پول‌شویی و عوامل ایجاد التهاب در بازار ارز و طلا از محورهای اصلی این بازرسی‌ها باشد. بانک مرکزی هشدار داده است در صورت ضعف عملکرد بانک‌ها از ابزارهای قانونی برای برخورد با بانک‌های متخلف استفاده خواهد کرد.

سه هدف نظارتی بانک مرکزی

به‌گزارش بانک‌مرکزی، فرشاد محمدپور با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین وظایف هیات‌مدیره بانک‌ها و ادارات مبارزه با پول‌شویی، نظارت و رصد دقیق تراکنش‌های مشکوک است، تصریح کرد: تراکنش‌ها نباید ظن به پول‌شویی داشته باشند و در صورت مشاهده، خود بانک‌ها باید در لایه اول با این موارد برخورد کنند، هرچند بانک مرکزی طبق ماده ۴۲ قانون بانک مرکزی ابزارهای لازم برای برخورد با تراکنش‌های مشکوک را در اختیار دارد. معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی تاکید کرد مبارزه با پول‌شویی در این دوره موضوعی بسیار مهم برای بانک مرکزی است.

علاوه بر بازرسی‌های شبکه بانکی، خود بانک مرکزی نیز با استفاده از ظرفیت‌های نظارتی، به‌طور فعال در شناسایی حساب‌های اجاره‌ای، افراد مظنون به پول‌شویی و تراکنش‌های مشکوک ورود خواهد کرد و بر اساس معیارها و مصادیق مشخص‌شده در قانون و دستورالعمل‌های واحد اطلاعات مالی، برخوردهای قانونی لازم انجام می‌شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن