افزایش قیمت سوخت از محبوبیت رییس‌جمهور اندونزی در میان مردم کاست

محبوبیت از دست رفته

شماره روزنامه: ۱۶۰۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۶۹۳۰۸ اقتصاد-سیاسی

مترجم: نازنین احمدی- نظرسنجی که در ماه‌های اخیر در اندونزی صورت گرفته،حاکی از آن است که افزایش ۳۰‌درصدی نرخ سوخت در ماه مه باعث شد سوسیلو بامبانگ یودهویونو رییس‌جمهور اندونزی نسبت به رقیبان اندونزیایی خود محبوبیت کمتری در بین مردم دارا باشد. این نظرسنجی که در ماه ژوئن توسط یک شرکت اندونزیایی انجام شده است نشان می‌دهد که خانم مگاواتی سوکارنوپوتری که رهبری حزب دموکرات اندونزی را بر عهده دارد ،۴/۳۰‌درصد آرا را به خود اختصاص داده و این در حالی است که یودهویونو تنها ۷/۲۰‌درصد از آرای کل را کسب کرده است.<br>

مترجم: نازنین احمدی- نظرسنجی که در ماه‌های اخیر در اندونزی صورت گرفته،حاکی از آن است که افزایش ۳۰‌درصدی نرخ سوخت در ماه مه باعث شد سوسیلو بامبانگ یودهویونو رییس‌جمهور اندونزی نسبت به رقیبان اندونزیایی خود محبوبیت کمتری در بین مردم دارا باشد. این نظرسنجی که در ماه ژوئن توسط یک شرکت اندونزیایی انجام شده است نشان می‌دهد که خانم مگاواتی سوکارنوپوتری که رهبری حزب دموکرات اندونزی را بر عهده دارد ،۴/۳۰‌درصد آرا را به خود اختصاص داده و این در حالی است که یودهویونو تنها ۷/۲۰‌درصد از آرای کل را کسب کرده است.

این رییس‌جمهور تا قبل از افزایش بهای سوخت در ماه مه با فاصله قابل توجهی نسبت به رقیبان خود در صدر قرار داشت. این نظرسنجی‌ها بارها بر این مساله تاکید داشته‌اند که مشکلات اقتصادی بزرگ‌ترین چالش مردم است، بنابراین جای تعجب نیست که تعداد آرای یودهویونو به واسطه تغییر سیاستی که منجر به افزایش هزینه‌های زندگی مردم شده است، کاهش یابد.

اگر چه کاهش محبوبیت رییس‌جمهور کنونی اندونزی با افزایش بهای سوخت و تاثیرات آن بر اقتصاد مشهودتر خواهد شد؛روندی که بر اساس تخمین بانک مرکزی اندونزی طی دو ماه تکمیل خواهد شد.

در زمانی که بهای جهانی نفت نشانه‌هایی از نزول به خود گرفته است قیمت برنج که غذای عمده این کشور است می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای را در نتیجه این گزینش‌ها داشته باشد. در حال حاضر شرایط در بازار برنج به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد برای رییس‌جمهور مطلوب و مساعد باشد. برداشت اصلی برنج که در ماه مارس انجام شد به دلیل شرایط مساعد جوی سود فراوانی را عاید این کشور کرد. دیوان مرکزی محاسبات همچنین تولید کل برنج این کشور را در سال‌جاری میلادی ۵۸ میلیون تن برآورد کرده است، رقمی که افزایش ۲‌درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

در این میان هر چه میزان تولید داخلی برنج بالاتر رود مردم در مقابل قیمت‌های بالای برنج در بازارهای جهانی حمایت خواهند شد. علاوه بر این یک برنامه گسترده ارائه برنج یارانه‌ای را به افراد نیازمند از طریق آژانس دولتی لجستیک اندونزی در این کشور در حال اجرا است. از طریق این برنامه ۱/۱۹‌میلیون خانوار نیازمند ماهیانه ۱۵‌کیلوگرم برنج را با قیمت کیلویی ۱۶۰۰ روپیه اندونزی (۱۷/۰دلار آمریکا) تهیه می‌کنند. قیمتی که می‌توان گفت یک چهارم قیمت موجود در بازار جهانی برنج است. این آژانس همچنین میزان خرید برنج خود را در سال ۲۰۰۹ میلادی از کشاورزان تا ۱۸‌درصد افزایش خواهد داد یعنی به عبارتی از ۸/۳‌میلیون تن برنج خریداری شده در سال‌جاری میلادی به ۵/۴‌میلیون تن در سال آینده خواهد رساند.

این اقدامات که برای تقویت بازار برنج صورت گرفته است به همراه کمک‌های نقدی اضطراری دولت به خانواده‌های فقیر همگی از جمله برنامه‌های دولت برای جبران افزایش بهای سوخت است.

به نظر می‌رسد که این برنامه‌ها بتواند محبوبیت یودهویونو را بیشتر کند و به او این قدرت را بدهد که در انتخابات سال آتی میلادی از یک جایگاه ضد فقر از موقعیت خود دفاع کند. حزب خانم سوکارنو پوتری مبارزات خود را علیه حزب گلکار که بزرگ‌ترین حزب در خانه نمایندگان ملت است و دولت ائتلافی یودهویونو آغاز کرده است. این در حالی است که تنها ۱۲‌درصد از افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی حمایت خود را از حزب گلکار اعلام کرده‌اند و میزان حمایت از یودهویونو به واسطه عملکرد ضعیفش در سال‌جاری میلادی روبه‌رو شده است.

منبع : اکونومیست

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن