دبیر انجمن بینالمللی خدمات سلامت ایران تاکید کرد
راهکارهای ارزآوری برای کشور از طریق جذب بیماران خارجی
دبیر انجمن بینالمللی خدمات سلامت ایران با ایراد این مطالب، بر ضرورت همکاری و تعامل وزارتخانهها و دستگاههای مختلف برای جذب بیماران خارجی و ارزآوری برای کشور تاکید کرد. جلال نائلی در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته افزود: در این بازار نقش دولت به عنوان تنظیمکننده سیاستهای بخش دولتی و مدیریت آن بسیار مهم است. بخش خصوصی نیز باید هم مرجعیت علمی و مهارتی داشته باشد و هم اعتماد مردم و همصنفیهای خودش را جلب کند. با وجود این تولیدکننده میتواند تمام فکر و ذکر خود را روی تولید بگذارد و بازرگانی خدمات نیز تمامی مهارت خودش را روی فروش خدمت یا فروش کالا به کار ببندد.
وی با اشاره به نقشآفرینان این حوزه گفت: سیاستگذار اصلی وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت میتواند برخی خدمات نظارتی یا برخی سیاستگذاریهای خود را به انجمن بسپارد. همان طور که انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران قبلا تفاهمنامهای را در این باره با وزارت بهداشت امضا کرده است. همچنان میتواند در شناساندن توانمندیهای بخش سلامت در خارج کشور به عنوان بازوی وزارت خارجه هم باشد و ضمن کمک به همکاران وزارت خارجه، از توانمندیهای این وزارتخانه در نمایاندن توانمندیهای کشورمان در حوزه پزشکی در خارج کشور استفاده کند. نائلی افزود: سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی بخش تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری و هلال احمر نیز به عنوان متولی ارائه خدمات درمانی در خارج از کشور در این باره نقش مهمی دارند. وی درباره برنامههای پیش روی انجمن برای استفاده از ظرفیت نقشآفرینان حوزه گردشگری سلامت گفت: یکی از برنامههای آتی انجمن روابط نزدیک با سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی بخش تجارت در کشور خواهد بود تا بتوانیم خدمات با ارزش افزوده بیشتری را ارائه بدهیم که هم باعث ارزآوری بیشتری خواهد شد و هم به توسعه اقتصادی بخش سلامت کمک خواهد کرد. همچنین برنامههایی را با هلال احمر در نظر گرفتهایم تا بتوانیم کارمان را جلو ببریم.
نائلی ادامه داد: هلال احمر در واقع به عنوان متولی ارائه خدمات درمانی در خارج کشور میتواند نقش بسزایی داشته باشد و ما میتوانیم به راحتی این همکاری دوطرفه را برای توسعه وظایف هر بخش چه در ارائه خدمات بینالمللی برای هلال احمر و چه در توسعه بخش اقتصادی سلامت از طرف انجمن ایجاد کنیم. وی افزود: همچنین برنامههای ویژهای برای همکاری با میراث فرهنگی به عنوان بخشی از خدمات بینالمللی سلامت که موردنیاز و تقاضای گیرندگان خدمت از کشورهای مختلف است، داریم. نائلی گفت: ما از زمان مطرح شدن اولین تقاضای خدمات در خارج از کشور تا هماهنگیهای لازم برای ورود بیمار به داخل کشور برنامه داریم و با سازماندهی کردن تمامی عواملی که در این زنجیره حضور دارند، باعث تسهیل ارائه خدمات میشویم.
دبیر انجمن خدمات بینالمللی سلامت اظهار کرد: با سازماندهی تمامی عواملی که در دریافت خدمت نقش دارند؛ اعم از دلالانی که غیررسمی فعالیت میکنند تا آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی شرکتهای تخصصی گردشگری سلامت میتوانیم ارزش افزوده بیشتری را برای بخش سلامت ایجاد کنیم. وی با بیان اینکه نقش انجمن ایجاد هماهنگی و همافزایی بین سیاستگذاران و تمامی کسانی است که به عنوان تسهیلگر برای هدایت بهتر بیماران و نمایش این خدمات در سطح بینالمللی فعالیت میکنند، افزود: انجمن این توانایی را دارد آن بخشی را که از حوزه کار سیاستگذاری حاکمیت خارج است و بر زمین مانده به سرانجام برساند و به عنوان بازوی مطمئن، امین و متخصص؛ ایفای نقش کند. نائلی ادامه داد: انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران در خارج کشور این توانایی را دارد که بر مبنای سیاستهای وزارت خارجه هم خدمات پزشکی ایران را در خارج از کشور بهتر بشناساند و هم با ارزآوری بیشتر، چرخهای اقتصادی سایر بخشها را به حرکت دربیاورد.