افزایش ۵ برابری جریمه نقدی احتکار دارو

محمد‌علی اسفنانی در بیان نحوه برخورد با تخلفات حوزه دارو توسط سازمان تعزیرات حکومتی گفت: معاونت پیشگیری و مدیرکل حمایت از مصرف‌کنندگان بلافاصله بعد از اینکه مطلع شدیم حوزه دارو با مشکل مواجه شده است بخشنامه‌‌ای به کلیه ادارات کل در استان‌ها صادر کرده تا نسبت به بررسی وضعیت دارو در استان خود اقدام و نتیجه را اعلام کنند. همچنین به دانشگاه‌های علوم پزشکی هم بخشنامه کردیم که با توجه به کمبود دارو نسبت به معرفی افرادی که اقدام به احتکار یا امتناع از عرضه دارو کرده بودند، اقدام کنند. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: طبق روال قانونی رسیدگی به پرونده‌های پزشکی باید از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی و بازرسان مربوطه آنها صورت بگیرد و تاکنون پرونده‌هایی که توسط آنها تشکیل شده است رسیدگی شده و با افرادی که اقدام به احتکار دارو کرده بودند یا مرتکب جرائمی در حوزه امتناع از عرضه یا گران‌فروشی یا عرضه داروهای تاریخ گذشته شده باشند برخورد شدید قانونی شده و این روند ادامه دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع تخلفات در سازمان تعزیرات تصریح کرد: اداره کل گشت‌‌های سازمان تعزیرات حکومتی هم بخشنامه‌‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی داد و اعلام آمادگی کرد که در سراسر کشور هر کجا که نیاز به گشت‌‌های مشترک باشد که شعب سیار ما هستند، اقدام کرده و منتظر نمی‌‌مانند که گزارش تخلفات تهیه و در سازمان تعزیرات رسیدگی شود، بلکه رئیس شعبه به همراه اعضای مجموعه خود در محل تخلف حضور پیدا کرده و ضمن رسیدگی به شکایات، حکم صادر و اجرا می‌کنند. این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به نحوه مجازات افرادی که مرتکب تخلفاتی در حوزه دارو شده باشند، یادآور شد: مجازات احتکار دارو ۷۰ درصد ارزش کالای احتکار شده به عنوان جریمه نقدی و عرضه داروهای کشف شده در سطح بازار به مردم از طریق داروخانه‌ها و بیمارستان‌‌ها است.

وی در پاسخ به اینکه آیا مجازات‌‌های تعیین شده برای تخلفات حوزه دارو از بازدارندگی لازم برخوردار است، افزود: ما دستورالعملی از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا داریم که بر اساس آن جریمه نقدی برای احتکار، گران‌فروشی و کم‌فروشی را که ۷۰درصد ارزش داروها بوده می‌توانیم تا ۵ برابر افزایش دهیم که رقم قابل توجهی را تشکیل می‌دهد. ضمن اینکه داروی احتکار شده بعد از کشف در بازار عرضه خواهد شد که این اقدام دو نتیجه مطلوب دارد؛ یکی اینکه هم داروی کمیاب در بازار عرضه می‌شود و هم با متخلفان برخورد سخت قانونی خواهد شد. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی تاکید کرد: مردم می‌توانند موارد تخلف در حوزه دارو را از طریق تلفن همراه به سامانه ۱۳۵ گزارش دهند که به‌طور شبانه‌‌روزی به درج و رسیدگی به شکایات می‌‌پردازد بنابراین مردم می‌توانند گزارش گران‌فروشی، کم‌فروشی یا احتکار دارو را در سامانه با مستنداتی که در اختیار دارند بارگذاری کرده و کد پیگیری دریافت کنند.