مدیرعامل گروه دارویی برکت مطرح کرد
توسعه صنعت داروسازی ایران با تکیه بر تولیدات دانشبنیانها
با این حال و در همین شرایط نامساعد شرکتهایی هم هستند که نهتنها سعی در حفظ تیراژ تولید دارند بلکه همچنان بر فعالیتهای تحقیق و توسعهای تاکید دارند و داروهای جدید را روانه بازار میکنند. یکی از این مجموعهها گروه دارویی برکت و شرکتهای تابعه آن هستند که با وجود مشکلات فراوان دست از کار نشُستهاند و تولید را با قوت ادامه میدهند. تولیدی که نه فقط در راستای رفع نیاز فعلی بازار بلکه با تلاش گروههای تحقیق و توسعه هر یک از شرکتها هر روز یک محصول جدید به شمار تولیدات شرکتهای این گروه افزوده میشود. اتفاقی که خود در آینده زمینهساز انتشار خبرهای خوشتری در حوزه درمان است.
خبرهای خوش برکت برای بازار دارویی
در این راستا اکبر برندگی، مدیرعامل گروه دارویی برکت با اشاره به فعالیتهایی که در همین روزهای دشوار صنعت دارو در گروه دنبال میشود به بازار میگوید: خوشبختانه خیلی از محصولات دانشبنیانی گروه به بهرهبرداری رسیده است؛ واکسن اچپیوی که از سرطان دهانه رحم جلوگیری میکند در حال طی کردن مراحل کلینیکال است و امیدواریم این محصول در آینده با قیمت مناسبتری نسبت به نمونه خارجی به بازار عرضه شود. وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن اچپیوی در ایران اجباری نیست اضافه میکند: در صورتی که برنامههایی در راستای تشویق زنان به تزریق واکسن اچپیوی اجرایی شود میتوان امید داشت که در آینده شاهد خیلی از بیماریها نباشیم. البته خبر خوش گروه دارویی برکت برای مردم در حوزه محصولات جدید به همین جا محدود نمیشود و فرآوردههای سلول درمانی نیز از مرحله تحقیق و توسعه خارج و به مرحله تولید نزدیک شده است. برندگی با اشاره به حمایتهای وزارت بهداشت از محصولات سلولدرمانی ادامه میدهد: آییننامههایی در حوزه محصولات سلولدرمانی از سوی وزارت بهداشت تصویب شده و به زودی خیلی از بیماریهایی که زمانی درمان آنها آرزو بود درمانپذیر میشود.
حرکت برکت بر لبه دانشدرمانی
مدیرعامل گروه دارویی برکت بیان میکند: فعالیتهای تحقیق و توسعه شرکتهای تابعه گروه دارویی در حوزه محصولات ضد سرطان و آنتی بادی مونوکلونال نیز ادامه دارد و محصولاتی نیز در حال آمادهسازی برای عرضه است. همچنین تاکنون دو سایت بیوسان راهاندازی شده و اگر اندکی مشکلات نقدینگی در صنعت دارو کاهش یابد سایت سوم آن نیز تمام شده و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و بیوسیمیلارها به تولید میرسد. برندگی تاکید میکند: این سایتها فرآوردههای دارویی را به بازار ارائه میدهند که در جهت شعار امسال یعنی تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین است و گرهی از مشکلات مردم در حوزه درمان باز میکنند؛ چرا که با قیمتهای مناسبتر و با کیفیتهای قابل قبول در رقابت با محصولات خارجی قرار میگیرند. وی با اشاره به اینکه محصولات دانشبنیان فقط به یکی دو شرکت محدود نمیشود و بیشتر شرکتهای گروه دارویی محصولاتی از این دست ارائه خواهند کرد میافزاید: شرکتهایی همچون البرز دارو محصولات زیادی در فاز تحقیق و توسعه دارند و هر سال حدود ۱۰ تا ۲۰ محصول به بازار ارائه میدهند.
برندگی ادامه میدهد: شرکت داروسازی سبحان انکولوژی نیز امسال بیش از ۱۰ تا ۱۵ محصول دانشبنیان را به بازار ارائه میکند. به نظر بنده اگر بیش از پیش تکیه بر تولید داخل داشته باشیم و به محصولات دانشبنیان توجه ویژهتری کنیم، آینده صنعت دارو امیدوارکنندهتر است؛ بهویژه که با محصولات دانشبنیان فاصله زیادی با صنعت داروی دنیا نخواهیم داشت. از اینرو خیلی زود میتوانیم رقبای بیرونی را به چالش بکشیم و نیاز به واردات دارو کاهش یابد.