برنامه «راه‌حل» رادیو گفت‌وگو با موضوع موانع تولید کشور با علیرضا مناقبی، عضو هیات‌رئیسه مجمع عالی واردات به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

 

مناقبی با بیان اینکه شاید مسیر حمایت‌هایی که از تولید می‌شود، نادرست است، تصریح کرد: ما فقط با شعار نمی‌توانیم برای تولیدکننده شرایطی ایجاد کنیم که تولید خوبی داشته باشد و بعد بتواند صادرات را هم انجام دهد. چراکه تولیدکننده ما امروز در تهیه مواد اولیه متناسب و خوب در تنگنا است و از طرفی باید بتواند در بازارهای بین‌المللی جایی برای رقابت هم داشته باشد.

وی افزود: یکی از اشتباهاتی که در مسائل مالی می‌کنیم این است که نمی‌دانیم پول را چگونه و چه زمانی در اختیار یک تولیدکننده قرار دهیم. آیا تولیدکننده‌ای که درخواست وام یا درخواست پول می‌کند، واقعا تولیدکننده است یا سرمایه‌گذاری کرده و از وام برای سرمایه در گردش می‌خواهد استفاده کند؟

عضو هیات‌رئیسه مجمع عالی واردات با رد ممنوعیت واردات به کشور تصریح کرد: اینکه ما می‌آییم و جلوی واردات را می‌بندیم در هیچ کجای دنیا قابل مطرح شدن و مطرح کردن نیست. برای بنده کلمه واردات بی‌رویه جای سوال بوده و هست. هیچ وقت واردات بی‌رویه صورت نمی‌گیرد چون تا نیازی نباشد هیچ وارد‌کننده‌ای نمی‌آید سرمایه خود را به خطر بیندازد و واردات انجام دهد.

وی افزود: ما جلوی واردات را می‌گیریم ولی چون نیاز جامعه را برطرف نکردیم امروز می‌بینیم که مجددا مسیر کالاهای قاچاق به هفت هشت سال گذشته برگشته است چون نیاز جامعه براساس تولید تامین نشده، پس واردات غیرقانونی یا قاچاق انجام می‌شود و جلوی افراد قانونمند را هم گرفتیم.

مناقبی در عین حال گفت: نمی‌خواهم بگویم باید هر وارداتی انجام شود. ولی می‌خواهم بگویم کلمه واردات بی‌رویه نداریم چون واردکننده سرمایه خود را به خطر نمی‌اندازد. واردات اگر بازاری نداشته باشد باید کالا در انبارها بماند و خاک بخورد و اصل پول هم از بین می‌رود.

وی به یکی از حمایت‌ها از تولید داخل اشاره و بیان کرد: امروز بعد از گذشت سه سال به تولیدکنندگان داخلی اجازه داده شده تا بدون رقیب قانونی تولید کنند.

عضو هیات‌رئیسه مجمع عالی واردات با تاکید بر اینکه شرایط باید به‌گونه‌ای باشد که گردش مالی واردکننده، تولیدکننده و صادرکننده در حرکت باشد، متذکر شد: اگر ما یک اقتصاد ایستا یا یک تورم توام با رکود داشته باشیم هر میزان هم که پول تزریق کنیم این مسیر حرکت نمی‌کند و به مشکل می‌خورد. لذا بابت این کار باید چرخه حرکتی اقتصاد را به راه بیندازیم.

وی افزود: در این صورت با به راه افتادن چرخه اقتصاد، قطعا تولید بالا‌تر انجام می‌شود و جابه‌جایی پول بهتر انجام می‌شود و شرکت‌ها با ظرفیت‌های کامل‌شان کار می‌کنند.