دبیر اتحادیه تولید و صادرات پوشاک خبر داد
پایان مهلت برندهای پوشاک برای توسعه ساخت داخل
قدیری با اعلام اینکه در سال ۹۵ آمارهای گمرک نشان میداد حدود ۶۰ میلیون دلار پوشاک وارد کشور شده است، افزود: این آمار درحالی مطرح میشد که آمارهای بینالمللی حکایت از آن داشت در همان سال حدود یک میلیارد دلار پوشاک به ایران صادر شده است.
به گفته این فعال صنفی بخش پوشاک، این ارقام نشان از آن دارد که خود اظهاری زیادی در گمرکات برای ترخیص غیرقانونی پوشاک انجام شده است. نکته مهم اینجاست که علاوه بر گمرکات حجم بسیار بالایی از کالاها بهصورت مسافری یا روشهای دیگر وارد کشور میشدند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ برخورد با قاچاق پوشاک آغاز شد، گفت: در آن سال برخورد با کالاهای قاچاق در سطح عرضه بسیار مشهود بود اما در سال ۹۸ برخوردها متوقف شد، البته طرح برخورد با برندهای متخلف پوشاک در دی ماه ۹۹ مجددا آغاز و تا نیمه اول اسفند ماه ادامه داشت.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ برخی برندهای پوشاک برای ساخت داخل محصولات خود مهلت دو سالهای را دریافت کرده بودند، گفت: درحالحاضر مهلت دوساله آنها هم به اتمام رسیده و باید دید مسوولان به ارزیابی عملکرد آنها خواهند پرداخت یا خیر.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات پوشاک در ادامه با اعلام اینکه همچنان کالاهای قاچاق در بازار موجود است، گفت: این درحالی است که بهدلیل شرایط کرونا وضعیت تولید داخلی نابسامان بوده و آنها نتوانستهاند فروش مناسبی داشته باشند. علاوه بر این افزایش نرخ ارز هم درحالحاضر اثرات منفی خود را بر بدنه تولید پوشاک گذاشته و اگر فکر اساسی برای بخش تولید پوشاک کشور نشود در سال آینده موج افزایش بیکاری و تعطیلی در این حوزه اتفاق خواهد افتاد.