امیر هوشنگ بیرشک افزود: وقتی مواد اولیه کم وارد مملکت شود به تبع آن تولید هم کم خواهد شد. وی اظهار کرد: متاسفانه در ۶ماه نخست سال جاری تولید روغن‌نباتی در داخل ۲۰ درصد با کاهش مواجه بوده است. دبیر انجمن صنفی روغن‌نباتی ایران گفت: خوشبختانه مشکل بازار روغن مایع خانوار ۸۰ تا ۹۰ درصد برطرف شده است.

وی افزود: مشکل اصلی در شرایط حاضر مربوط به حوزه روغن جامد و نیمه‌جامد است که با توجه به تدابیر صورت‌گرفته امید می‌رود در مدت یک تا دو هفته آینده این مشکل هم تا حد ۸۰ تا ۹۰ درصد برطرف شود.

بیرشک اظهار کرد: برای تولید روغن‌های نیمه‌جامد از چند روغن مختلف استفاده می‌شود که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد به‌طور مستقیم مربوط به روغن‌های خام وارداتی و بقیه از استحصال دانه‌های روغنی در داخل کشور است. وی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد دانه‌های روغنی از محل واردات تامین می‌شود، گفت: مهم‌ترین مشکل تولید روغن‌های نیمه‌جامد در کشور بحث تامین و انتقال ارز است. دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گفت: در مجموع ۷۰ تا ۷۵ درصد روغن خامی که برای تولید روغن‌های نیمه جامد استفاده می‌شود، وارداتی و وابسته به ارز است. وی در ادامه با اشاره به اینکه سالانه ۲میلیون تن روغن در کشور مصرف می‌شود، افزود: از این میزان حدود ۴۰ درصد مربوط به روغن نیمه‌جامد است.

بیرشک اظهار کرد: تمام روغن‌های تولیدی در داخل کشور همه نشان استاندارد و پروانه بهداشتی دارند. وی همچنین ضمن اشاره به اینکه روغن نباتی صنعتی وابسته به واردات است، گفت: روغن خام ماده اولیه تولید روغن‌نباتی است که ۸۵ درصد آن از محل واردات تامین می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران با اشاره به اینکه اعمال تحریم‌ها، جنگ اقتصادی و افزایش قیمت جهانی روغن خام بر روند واردات مواد اولیه صنایع روغن‌نباتی در کشور تاثیر گذاشته است، یادآورشد: تامین، تخصیص و انتقال ارز از مشکلات جدی حال حاضر این صنعت است.