نحوه دریافت لیست و حق بیمه کارفرمایان کارگاه‌های صنفی برای بهره‌مندی از مزایای قانون تامین اجتماعی اعلام شد. رییس روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی گیلان گفت: بر اساس مصوبه اخیر شواری عالی تامین اجتماعی، کارفرمایان واحدهای صنفی می‌توانند به اختیار در سال ۸۶ با پرداخت حق بیمه همانند نرخ مشابه کارگران خود را بیمه کنند.

امیررضا زندی‌فر در گفت‌وگو با «ایرنا»، افزود: تمامی کارفرمایان کارگاه‌های مشمول تامین اجتماعی با ارائه مدارکی از قبیل پروانه کسب صنفی معتبر، اجاره نامه و یا شراکتنامه رسمی مشمول این تبصره هستند.

وی گفت: کارفرمایانی که قبل از صدور این مصوبه از طریق بیمه مشاغل آزاد نسبت به بیمه‌پردازی اقدام می‌کردند و در زمان حاضر نیز بیمه‌پرداز هستند، در صورتی که قرار داد منعقد لغو نشده باشند، نیازی به انعقاد قرارداد مجدد نداشته و درج نام آنها در صورت اسامی مزد و حقوق کارگاه خود به منزله استمرار قرار داد بیمه تلقی می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بیمه این قبیل از کارفرمایان اختیاری است، لذا چنانچه به نحوی کارفرمایان یاد شده از درج نام خود در لیست ارسالی و پرداخت حق بیمه در مهلت قانونی موضوع ماده ۳۹قانون خودداری کنند، این امر به منزله انصراف از پرداخت حق بیمه تلقی و ادامه درج نام و بیمه‌پردازی آنان منوط به احراز شرایط طبق مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد خواهد بود.

زندی‌فر گفت: طبق قانون معافیت از پرداخت بیمه تا میزان پنج نفر کارگر، کارفرمایان این‌گونه کارگاه‌ها در صورت احراز شرایط می‌توانند همانند نرخ مشابه کارگران نسبت به ‌ارسال لیست و پرداخت حق بیمه خود طبق قانون معافیت اقدام کنند.

وی افزود: مبنای پرداخت حق بیمه کارفرمایان در کارگاه‌های صنفی دارای دستمزد مقطوع بر اساس بالاترین رده دستمزد مقطوع فعالیت مربوطه بوده و نمی‌تواند از آن بیشتر باشد.

وی گفت: دستمزد کارفرمایان در کارگاه‌های فاقد دستمزد مقطوع درصورت بیمه‌پردازی از طریق بیمه مشاغل آزاد بر اساس ضوابط قانونی یادشده در صورت عدم بیمه‌پردازی بر اساس حداقل دستمزد سنواتی مصوب شورای عالی کار است.