اولین مجتمع فولاد بخش خصوصی در هرمزگان به زودی به بهرهبرداری میرسد
بندرعباس- خبرنگار دنیایاقتصاد: مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: اولین مجتمع فولاد بخش خصوصی به نام مجتمع فولاد هرمزگان ظرف چند ماه آینده در بندرعباس به بهرهبرداری میرسد. بهمن عیار رضایی افزود: مجتمع فولاد جنوب هرمزگان با ظرفیت تولید ۲۰۰هزار تن در سال با سرمایهگذاری بخشخصوصی و مشارکت یک شرکت هندی و ایرانی در بندرعباس به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: ظرفیت تولید فولاد کشور در حال حاضر ۱۱میلیون تن در سال است، این در حالی است که مقرر شده منطقه ویژه اقتصادی، تولید فولاد خود را در قالب طرحهای فولاد هرمزگان با ۵/۱میلیون تن، کاوه جنوب با ۵/۱میلیون تن و شرکت اسارپاس نیز با ۳میلیون تن به ۶میلیون تن در سال برساند.
وی افزود: برای راهاندازی طرحهای مجتمع فولاد هرمزگان بین ۲ تا ۳هزار مگاوات برق مورد نیاز است که به همین منظور توافقنامهای برای ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی به صورت BOO امضا شده است که با اعتبار ۱۵۸میلیون یورو در حال ساخت است. رضایی همچنین به تشریح برنامههای سال جاری فولاد هرمزگان پرداخت که برگزاری سمپوزیوم فولاد برای اولین بار در اسفندماه، عملیات اجرایی افزایش ظرفیت اسکله از ۶میلیون تن به ۱۲میلیون تن، افتتاح مجتمع فولاد بخشخصوصی و افتتاح آب شیرینکن از مهمترین این برنامهها در سالجاری است.
رضایی افزود: شکوفا شدن صنایع بالا دستی استان هرمزگان با توجه به وضعیت استراتژیک آن اثرات قابل توجهی را از جمله افزایش دانش عمومی و صنعتی، رشد فرهنگ صنعتی، جهتگیری رشته های تحصیلی در دانشگاهها به سمت نیازهای واقعی، رشد اشتغال چه در تولید و چه در خدمات، افزایش سرمایهگذاری در زیربناها، افزایش صادرات غیرنفتی و بهبود وضعیت اقتصادی و امنیتی را به دنبال خواهد داشت که میتواند هرمزگان را به یک الگوی صنعتی برتر در گستره ملی و فراملی تبدیل کند.
رییس هیات مدیره منطقه ویژه خلیجفارس همچنین افزود: در حال حاضر حدود ۱۴۷هزار تن طرح آلومینیوم در حال اجرا است که با ظرفیت آلومینیوم المهدی بندرعباس، مجموع ظرفیت تولید آلومینیوم در استان هرمزگان به ۲۵۷هزار تن در سال یعنی بیش از ۷۰درصد تولید کل کشور میرسد.
رضایی تبدیل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس به قطبهای فولاد، آلومینیوم و انرژی و همچنین تبدیل منطقه به قطب بارگیری فلهای کشور را از مهمترین اهداف این منطقه دانست و افزود: اگر این اهداف در راستای اهداف برنامه چهارم توسعه و سند چشمانداز تحقق یابد، برگ زرینی در شکوفایی اقتصاد ملی و خود اتکایی متخصصان داخلی به دانش و فناوری است.
ارسال نظر