اهواز- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: حمید‌بقائی، قائم‌مقام رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قابلیت‌های گردشگری آبادان را چشمگیر عنوان کرد. وی در خصوص پروژه‌های کلان و در حال ساخت استان و ساخت ۳۰هتل با مشارکت بخش‌خصوصی اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون مناطق نمونه گردشگری کشور ۱۵۰ نقطه است که به ۲۰۰نقطه هم خواهد رسید، توسعه این مناطق باعث پیشرفت شهرها و ترویج سفر ارزان‌قیمت خواهد شد.

بقائی در خصوص ادغام سازمان میراث فرهنگی با صنایع‌دستی و تاثیر آن بر روی صنایع‌دستی گفت: صنایع‌دستی، صنعت محسوب می‌شود و اما تفاوت آن با دیگر صنایع ماهوی است. به ویژه اینکه مخاطب اصلی صنایع‌دستی گردشگران داخلی و خارجی هستند.

بقائی، بزرگ‌ترین مشکل بخش صنایع‌دستی را بازار دانست و گفت: اگر مشکل بازار حل شود، تولید و فروش نیز حل خواهد شد.

با حل این مشکلات حتی اگر کارگاه مجهزی را نیز بسازیم، صنعتگران می‌توانند در منزل برای تولید صنایع اقدام کنند. به همین دلیل تلفیق این صنعت با گردشگری، بخشی از مشکلات را برطرف خواهد کرد.

وی با اشاره به افزایش ۵/۳درصدی نیروهای یگان، حفاظت از کاهش ۴۰۰درصدی قاچاق آثار در سال‌جاری نسبت به سال قبل خبر داد.

صادق محمدی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در خصوص تخریب مدارس تاریخی، خاطرنشان کرد: استاندار دستور حفظ مدارسی را که به عنوان آثار ملی به ثبت رسیده‌اند، داده است و مدارسی هم که به ثبت نرسیده است، ارزش تاریخی ندارد و سازمان نوسازی مدارس می‌تواند آنها را تخریب کند. وی گفت: مدارسی که کارشناسان، تاریخی بودن آن را اثبات کنند، اعتبار مرمت برای آن لحاظ می‌شود.

محمدی در خصوص تخریب برخی مدارس، گفت: هیچ سازمانی حق تخریب مدارس تاریخی را ندارد.

محمدی به آغاز کار مطالعاتی طرح‌های گردشگری تالاب شادگان اشاره کرد و گفت: سازمان، مشاورانی را انتخاب کرده است که کار مطالعاتی آن در حال انجام است، کار مطالعاتی براساس پیشنهاد مشاوره اجرا خواهد شد.