60متر از نوار ساحلی دریای خزر آزاد خواهد شد

۶۰متر از نوار ساحلی دریای خزر تا پایان سال ۸۶ آزاد خواهد شد. به گزارش دنیای اقتصاد، مهدی جهانگیری، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری در جلسه ساماندهی سواحل جنوبی دریای خزر که با حضور روسای سازمان‌ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سه استان شمالی کشور و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در استانداری مازندران برگزار شد، گفت: تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها، نهادهای نظامی و انتظامی و دستگاه‌های اجرایی بنابر برنامه چهارم توسعه موظفند تا پایان سال ۸۶ نسبت به آزادسازی ۶۰متر از نوار ساحلی اقدام کنند. وی با استناد به سند توسعه استان‌های شمالی گفت: در طرح آمایش سواحل استان‌های شمالی که به عنوان قطب گردشگری جهان اسلام به شمار می‌آید و برای توسعه پایدار در منطقه ۵۰۰متر از سواحل بعد از حریم ۶۰متر به کاربری تفریحی توریستی تبدیل خواهد شد و تمامی تاسیسات موجود وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات و نهادهای نظامی و انتظامی به کاربری تفریحی و توریستی تغییر می‌یابد.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری همچنین از اختصاص مبلغ ۵۰میلیارد ریال به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های شمالی خبر داد و گفت: برای اجرای طرح سالم‌سازی دریا در فصول شنا دستگاه‌های اجرایی بر اساس شرح وظایف قانونی و سازمانی خود باید نیروهای خدماتی و امدادی موردنیاز طرح را در طول مدت اجرای طرح با هماهنگی‌ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اختیار طرح قرار دهند.

پانزده مجتمع توریستی بهره‌برداری می‌شود

افلاطون ولی‌پور، مسوول واحد فنی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از بهره‌برداری مجتمع تفریحی و توریستی استان خبر داد و گفت: اجرای ۳۵طرح عمرانی شامل مجتمع‌های تفریحی، توریستی، پارک جنگلی و سرویس بهداشتی با اعتباری معادل یک‌میلیارد ریال در سال ۸۴ مصوب شد. از این ۳۵ طرح، ۱۵طرح با اعتبار دومیلیارد ریال از محل منابع استانی تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری خواهد رسید که همه آنها دارای امکانات خدماتی و اقامتی است.

وی طرح‌های یادشده را شامل مجتمع‌های تفریحی سالم و سادات شهر، چشم‌کیله و عباس‌آباد تنکابن، رادیو دریایی چالوس، رویان، دریای‌نور، خط آهن محمودآباد، دریای فریدونکنار، سرخ‌رود، چپکرود، دریای خزرآباد و گوهرباران ساری، زاغمرز بهشهر و دریای نکا دانست که تا پایان سال برای استفاده گردشگران آماده خواهد شد. پس از این مسافران می‌توانند در سال‌های آتی گزینه‌های بیشتری برای گذراندن اوقات فراغتشان داشته باشند.

وی همچنین افزود: یکصد نقطه استان شامل، مناطق جلگه‌ای، جنگلی و کوهستانی که از یک هکتار تا ۵۰۰هکتار را شامل می‌شود توسط دفتر فنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و توریسم شناسایی شده است و سازمان آمادگی دارد تا از متقاضیان بخش‌خصوصی حمایت کرده و این نقاط را به سرمایه‌گذاران معرفی کند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: برای هدایت، سیاست‌گذاری، هماهنگی و اجرای این طرح کمیته ملی راهبردی استفاده عمومی از سواحل و دریا در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکیل می‌شود و وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان بنادر و کشتیرانی، ناجا، سازمان تربیت‌بدنی، جمعیت هلال‌احمر، وزارت بهداشت و درمان، آموزش پزشکی، سازمان صدا و سیما، استانداران ساحلی کشور و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این کمیته عضویت خواهند داشت.