در مسیر اصفهان - شیراز
بزرگترین پل ریلی ایران توسط متخصصان داخلی ساخته میشود
با بهسازی زیرساخت خط آهن اصفهان - تهران سفر به ۳ ساعت و نیم کاهش مییابد. نمایی از ساخت پل ایزدخواست، بزرگترین پل ریلی ایران
لیلا اکبرپور - شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نمایندگانی از واحد برنامهریزی کشوری سازمان مدیریت، کارشناسان بسیج مهندسی و خبرنگاران را به دیدار از طرح قطار اصفهان - شیراز برد.
حجم بالای ترابری در بسیاری از محورهای برون شهری و حومه، سهم پایین حمل و نقل ریلی از ترابری کشور و فاصله زیاد با سهم مطلوب از دیدگاه ملی، بالا بودن شاخص مصرف انرژی در بخش حمل و نقل جادهای و توانایی ساخت ۱۰۰۰ کیلومتر راهآهن طی یک سال موجب شد تا ۲هزار و ۴۳۲ کیلومتر خط آهن در اقصی نقاط کشور اجرا شود، ساخت راهآهن اصفهان - شیراز به مسافت ۵۰۶ کیلومتر و در ۵ قطعه از شهریور ۸۴ آغاز شده است.
رسول بیپروا، مدیر کل دفتر منطقه یک ساخت توسعه راهآهن در دیدار از راهآهن اصفهان - شیراز گفت: مناسبترین مسیر برای جابهجایی انبوه بار و مسافر و ضریب بالای امنیت از ویژگیهای ذاتی حمل و نقل ریلی است.وی با یادآوری این که ایمنی راهآهن، ۲۴ برابر امنیت جادهها است افزود: امکان استفاده از سوختهای غیرفسیلی، استهلاک بسیار کمتر شبکه و ناوگان ریلی و قابلیت برنامهریزی و استمرار خدمات در شرایط بحرانی از مزیتهای حمل و نقل ریلی است. بیپروا با بیان این که با توجه به تاکید در برنامه چهارم توسعه همه مراکز استانهای کشور باید به راهآهن متصل باشند، گفت: ۱۵ مرکز استان کشور هنوز به راهآهن وصل نیستند که طرحهای راهآهن بم - زاهدان، میانه - تبریز، مراغه - ارومیه، بافق - مشهد، نظامیه - میاندشت، اراک - کرمانشاه، قزوین - رشت - انزلی و میانه - اردبیل در دست ساخت و محورهای دیگری در دست مطالعه هستند.بیپروا با یادآوری این که رشد متوسط سالانه ساخت خط در کشور ما طی سالهای ۵۸ تا ۸۴ معادل ۳۲۰ کیلومتر است گفت: خط آهن اصفهان - شیراز در ۷ قطعه اجرا و موجب اشتغالزایی ۲هزار و ۴۰۰ نفر شده است.به گفته بیپروا طرح یادشده دارای ۶۹درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی افزود: از شهریور ۸۴ تا فروردین ۸۶، ساخت قطعات یک و ۲ توسط شرکت سیمین سپاهان انجام و ریلگذاری شده است.
مدیرکل دفتر منطقه یک ساخت توسعه راهآهن از پل درهای ایزد خواست به عنوان بزرگترین پل راهآهن ایران نام برد و گفت: این پل در کیلومتر ۱۴۳ مسیر راهآهن اصفهان - شیراز واقع شده و دارای ۶ ستون بتنی به ارتفاع ۴۰ متر از کف رودخانه است.
بیپروا ادامه داد: طول پل ۴۸۵ متر و دارای ۵ دهانه ۷۷ متری و ۲ دهانه ۵۰ متری به عرض ۶۰/۶ متری است.وی خاطر نشان کرد: بیشترین ارتفاع پایه از کف رودخانه تا عرشه پل ۴۳ متر بوده و عرشه پل به صورت فلزی و با سیستم پوشینگ اجرا میشود.
وی یادآور شد: تمامی مراحل بزرگترین پل راهآهن ایران توسط مهندسان و متخصصان ایرانی اجرا شده و پیمانکار اجرای آن شرکت اسیدیام است. بیپروا از ساخت ۳هزار متر تونل ظرف ۶ ماه در قطعه ۵ طرح توسط شرکت تیراژ خبر داد و افزود: ایستگاههای این مسیر در مرغاب، پاسارگاد و سعادت شهر است که در کیلومتر ۳۷۵ تا ۴۰۰ ساخته شده است.
بی پروا در خصوص قطعه ۷ نیز گفت: شرکت امید پارس پیمانکار این قطعه بود که با دریافت وام بانکی توانست طرح را به داشتن ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی برساند، چرا که وزیر راه در زمان واگذاری کار به پیمانکاران ایران تاکید کرده بود، ایرانیها باید در مقایسه با خارجیان خود را نشان دهند.نتیجه دیدار از راهآهن اصفهان- شیراز این بود که بزرگراه- تهران- اصفهان- شیراز به طول ۸۹۸ کیلومتر به غیر از ۶۵ کیلومتر آن بقیه به صورت اتوبان یا بزرگراه است که این مساله امنیت جادهای را افزایش داده است. همچنین قطار اصفهان- تهران به نام پردیس که مدت سفر اصفهان به پایتخت را با ۲ ساعت کاهش از ۷ به ۵ ساعت رسانده است، ۱۶۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد، اما به خاطر مناسب نبودن زیرساختهای ریل قطار پردیس تنها از کاشان به تهران با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت میکند.
چنانچه مسوولان زیر ساختهای وزارت رفاه بتوانند زیرسازی این خط را بهسازی کنند تا قطار پردیس در طول مسیر با سرعت ۱۶۰ کیلومتر حرکت کند، زمان سفر تهران- اصفهان به ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه کاهش مییابد.
با توجه به اینکه راهآهن ۲ خطه قطار برقی اصفهان- تهران اخیرا کلنگ خورده با دید بسیار خوش بینانه ظرف ۵ یا ۶ سال دیگر تمام میشود، بهسازی خط آهن فعلی میتواند زمان سفر را کاهش داده و مسافران ظرف ۳ ساعت و نیم خود را به اصفهان برسانند.
از دیگر نکات قابل توجه در دیدار مذکور، دیدار از آزمایشگاه شرکت سیمین سپاهان سرمایهگذار و پیمانکار طرحهای وزارت راه بود. این آزمایشگاه با هدف خود کنترلی ایجاد شده و قبل از اینکه آزمایشگاه وزارت راه پس از اجرای طرح کیفیت را مورد بررسی قرار بدهد و در قبال اشکالات جریمهای برای پیمانکار تعیین کند، خود آنها با کیفیت بالا پروژه را اجرا خواهند کرد.
همچنین منوچهر مومنزاده، مدیرعامل سیمین سپاهان در دیدار گروه از طرح آزادراه کنار گذر غرب اصفهان گفت: فاز اول این آزادراه افتتاح شده و فاز دیگر آن در ۳ خرداد امسال افتتاح خواهد شد.
آزادراه کنار گذر غرب اصفهان با مشارکت ۵۰درصد بخشخصوصی با وزارت راه و ترابری اجرا میشود که در هفته دولت سال ۸۲ آغاز به کار کرد و دهه فجر ۸۵ فاز اول آن افتتاح شد. مومنزاده در خصوص بهرهبرداری از فاز اول گفت: اکنون امکان اخذ عوارض وجود دارد و قیمت عوارض از سوی دولت تعیین شده است.وی با بیان اینکه نرخ عوارض سال ۸۶ برای سواری ۳۰۰، وانت ۵۰۰ و خاور ۷۰۰ تومان تعیین شده است ادامه داد: زمان بهرهبرداری و مستهلک شدن سرمایهگذاری و سودی که دولت در نظر گرفته بین ۱۴ تا ۲۰ سال برآورد شده است.
وی در خصوص پرداخت عوارض گفت: سیمین سپاهان در قراردادی با بانک تجارت مقدمات را برای پرداخت الکترونیکی مسافران فراهم کرده تا رانندگان در محل دریافت عوارض با استفاده از کارت تجارت عوارض مسیر را پرداخت کند. این پرداخت از طریق پایانه فروش (POS) بانک تجارت مستقر در عوارض انجام خواهد شد.
قطار سریع اصفهان- تهران بهسازی عوامل پروازی فرودگاه اصفهان از دیگر طرحهایی است که سیمین سپاهان پیمانکار آن است.
ارسال نظر