با اجرای طرح بهینهسازی مصرف صورت گرفت
کاهش ۸۰درصدی هدر رفتن آب دراستان یزد
گروه استانها- یوسف بهمنآبادی: با اجرای طرح بهینهسازی مصرف در استان یزد، سال گذشته ۸۰درصد در مصرف آب صرفهجویی حاصل شد. محمدرضا محمدی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد، در کنفرانس خبری با بیان این مطلب در خصوص عملکرد شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: از ۱۴ سال گذشته به طور متوسط، سالانه ۲۵۳هزار و ۶۸ متر اصلاح شبکه و ۲۲۲ متر توسعه شبکه داشتهایم.
وی افزود: این شرکت در حال حاضر ۲۴۸هزار فقره انشعاب واگذار کرده است که از این رقم، ۹هزار و ۱۳۲ فقره در سال ۸۵ واگذار شد. وی با مقایسه توان تولید آب در این مدت گفت: در سال ۷۱، بیش از ۱۷۳هزار متر مکعب آب در روز تولید میشد که این رقم در سال ۸۴ به ۳میلیون و ۳۶۲هزار متر مکعب رسید.
وی در خصوص طرح فاضلاب گفت: این طرح از سه حوزه بسیار بزرگ تشکیل شده که فاضلاب ورودی را پس از پشت سرگذاشتن مراحلی کاملا طبیعی تصویه کرده و برای توسعه فضای سبز استان یزد راهی زمینهای بایر منطقه میکند.محمدی، اجرایی کردن طرح بهینهسازی مصرف را یکی از دیگر اقدامات انجام شده دانست و اظهار داشت: سال گذشته ۳۰هزار سردوش اختلاط آب با هوا و چهارهزار قطعه شیرآلات کاهنده در مدارس، ادارات و مشترکان خانگی توزیع شد که به کاهش ۸۰درصدی هدر رفتن آب در استان انجامید.
محمدحسین نورشیدی نام، مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد نیز در این کنفرانس با بیان اینکه افت آب در استان یزد از ۴۰سال پیش آغاز شده، گفت: متاسفانه با وضعیت فعلی، سالانه ۳۴۰میلیون متر مکعب با کسری آب مواجهیم.
وی با بیان اینکه فعالیتهای اساسی برای کاهش این معضل انجام شده گفت: انتقال آب زاینده رود به استان در ۵سال، از جمله این اقدامات بود.
براین اساس، مطالعه ۳۰بند تغذیه انجام شده که ۱۸ بند آن اجرایی شده است. با اجرای کامل این طرح، ۳۰میلیون متر مکعب آب جمعآوری و به سفرههای آب زیرزمینی سرازیر میشود.وی با بیان اینکه بیشتر شهرها و روستاهای استان به لحاظ کمی و کیفی از نظر آب با مشکل مواجهاند گفت: درحالحاضر ۸۱۴ قنات و سرچشمه در استان وجود دارد.
وی ابراز داشت: امیدواریم با اجرای طرحهای بیان شده با سفر رییسجمهوری، مشکلات آب استان یزد مرتفع شود.
صرفهجویی ۲۰۰میلیون تومانی در مصرف برق
سعید مهذب ترابی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد نیز با اشاره به اینکه ۷۳درصد از کل مصرف انرژی در استان یزد در بخش صنعتی و کشاورزی است، گفت: ۱۸درصد مصرف برق کشاورزی و ۵۵درصد آن صنعتی است که در واقع، رقم صنعتی و کشاورزی رقم خوبی برای توسعه و کارآفرینی را شامل میشود.وی درباره مشترکان برق گفت: تعداد مشترکان استان ۳۹۰هزار است که براین اساس، ۱۰۰درصد خانوارهای شهری و ۹۸درصد خانوارهای روستایی از برق برخوردارند. وی افزود: تمامی روستاهای بالای ۲۰خانوار دارای برق هستند.وی تصریح کرد: متاسفانه افزایش قیمت تجهیزات صنعت برق موجب کمبود اعتبار در این صنعت شده است.وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور طرح مشارکت در زمینه صرفهجویی همگانی در صنعت برق خرداد ۸۵ اجرا و موجب، ۲۰۰میلیون تومان صرفهجویی شد.
طرح باروری ابرها
همچنین علیاصغر سمسار یزدی، نماینده مجری طرح باروری ابرها، با بیان اینکه این طرح از آبان ۸۵ با کمک شرکت برق منطقهای و سازمان هواشناسی به اجرا درآمده گفت: شعاع عملیات این طرح به ۴۰۰ کیلومتر رسیده و استانهای قم، مرکزی، خراسان جنوبی، استان مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، کرمان و یزد در این شعاع قرار دارند که در واقع یک سوم مساحت کشور برای پوشش باروری ابرها مورد نظر قرار گرفته است.
وی گفت: باروری ابرها میتواند متوسط بارندگی را ۹ تا ۲۲درصد افزایش دهد.وی درباره قابلیت فناوری باروری ابرها اذعان داشت: استحصال منابع پرآب، ایجاد برف در ارتفاعات، انتقال زمانی و مکانی بارش، تبدیل تگرک به باران، رفع مه در فرودگاهها و اتوبانها و افزایش توان تولیدی نیروگاههای برق آبی کشور از قابلیتهای این طرح است.
ارسال نظر