حملونقل عمومی اصفهان ضعف دارد
صفهای شلوغ در انتظار اتوبوسهای کهنه
دنیایاقتصاد- اصفهان- فرزانه احمدی: گرمای هوای تابستان و شلوغی ایستگاههای اتوبوس، برای مردم اصفهان مشکلی شده است که کهنه و بیکیفیت بودن اتوبوسها به آن دامن میزند. در واقع همه چیز از زمانی شروع شد که شرکت اتوبوسرانی اصفهان موظف به اجرای قانون معروف اصل ۴۴ شد؛ قانونی که ۳ خط از خطوط این شرکت را خصوصی کرد تا نارضایتیهایی را رقم بزند؛ به طوری که امروز عده زیادی از دانشجویانی که در یکی از این خطوط تردد دارند، مدعیاند استفاده از اتومبیل شخصی یا تاکسی را به اتوبوس ترجیح میدهند.
به نظر میرسد نبود اتوبوس نو اولین و بزرگترین مشکلی است که مسوولان مربوطه به آن اذعان میکنند.
مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی اصفهان و حومه با بیان اینکه خصوصیسازی خطوط در سال ۸۵ از سوی هیات دولت ابلاغ شد، گفت: طبق این ابلاغ باید ۶۰ درصد از شرکت اتوبوسرانی خصوصی شود؛ اما به دلیل پارهای مشکلات مانند نبود اتوبوس نو، تنها ۲۵ درصد تحقق یافته است.
عباس روحانی با بیان اینکه سیاستهای کلان این خصوصی سازی توسط معاونت حملونقل ترافیک کشور انجام میشود، اعلام کرد: برنامهریزی برای انجام آن توسط شرکت اتوبوسرانی اصفهان صورت میگیرد که فعلا روند کندی دارد و میشود گفت متوقف است.
وی کیفیت پایین خدمات اتوبوسرانی در بخش خصوصی را بر گردن نبود اتوبوس نو و همچنین پرداخت نشدن اعتبارات دولتی در حد لازم، عنوان کرد و گفت: در دو سال اخیر هیچ اتوبوس نویی وارد ناوگان ما نشده و از آنجا که با افزایش استفادهکنندگان از حملونقل عمومی روبهرو هستیم، مجبور هستیم اتوبوسهای قدیمی را همچنان در خط نگه داریم.
وی با بیان اینکه عمر هر دستگاه اتوبوس در بهترین حالت ۱۰ سال است، اذعان کرد: ۶۵درصد از اتوبوسهای ناوگان اتوبوسرانی اصفهان عمری بالای ده سال دارند.
این مقام مسوول اظهار کرد: قرار بود یک سوم هزینه جابه جایی هر مسافر توسط خود او، یک سوم توسط دولت و یک سوم مابقی از طرف شهرداری پرداخت شود.
وی ادامه داد: هزینه جابهجایی هر مسافر نزدیک به ۴۰۰ تومان است و بنابراین حتی یک سوم هزینه هم از وی دریافت نمیشود، از سویی دولت هم سهم خود را پرداخت نمیکند و همه بار اتوبوسرانی اصفهان بر دوش شهرداری است. وی پرداختی دولت در سال ۹۰ به این شرکت را ۵/۲ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این در حالی است که هزینه ماهانه شرکت ۳ میلیارد تومان است.
در واقع با توجه به گفتههای مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی اصفهان، دولت در سال گذشته حتی هزینه یک ماه این شرکت را هم به طور کامل پرداخت نکرده است.
روحانی به کیفیت پایین اتوبوسهای خطوط خصوصی شده اشاره کرد و گفت: درباره این مساله با مسوولان آن خطوط صحبت کردهام؛ در واقع تمام رانندگان زیر ذرهبین هستند.
رییس شورای شهر اصفهان هم نظارت بر خطوط را بر عهده شهردار و مجمع اتوبوسرانی دانست و بیان کرد: اگر ضرورتی دیدیم، به صورت عمیقتر نظارت خواهیم کرد.
عباس حاجرسولیها میزان کمک سالانه شهرداری به حملونقل عمومی اصفهان را ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: در این ۱۴ سالی که عضو شورا بودهام، هیچگاه به اندازه این دو سال شرایط برای اتوبوسرانی سخت نبود. وی به گران شدن سوخت و اضافه نشدن اتوبوس نو و عدم کمک دولت اشاره کرد و نوید داد: با این وجود، مجلس مصوبهای تصویب کرده که در صورت تحقق آن همه مشکلات اتوبوسرانی حل میشود.
وی تصریح کرد: در سالهای قبل ۱۰ درصد از مبلغ ۱۰۰ تومان سوخت را برای اتوبوسرانی در نظر میگرفتند و به وزارت کشور میدادند؛ اما طبق این مصوبه جدید قرار است ۱۰ درصد مبلغ واقعی سوخت را مستقیم به خود شهرها بدهند.
ارسال نظر