دنیای‌اقتصاد - بوشهر: استاندار بوشهر گفت: با توجه به مزیت‌هایی که در قوانین مناطق ویژه وجود دارد و توانمندی‌های این استان در حمل‌ونقل جاده‌ای و دریایی این استان می‌تواند به عنوان مرکز و پل ترانزیت کالا از کشورهای عضو اکو به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و بالعکس باشد. محمدحسین جهانبخش در یکصدوشصت و هفتمین نشست دوره‌ای شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در بوشهر افزود: بی‌تردید تقویت و توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی کشورهای اکو و فعال‌تر کردن مسیر ارتباطی جاده ابریشم به ویژه برای بهره‌گیری از مزیت‌های ایران، مستلزم اتخاذ راهکارهایی است که با استفاده از آن از توانمندی‌های همه مناطق کشور استفاده شود.

وی اضافه کرد: استان بوشهر به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و فاصله مناسب نسبت به مناطق مرکزی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اکو، می‌تواند به عنوان یک شاخه مهم در برقراری ارتباط بین کشورهای اکو و کشورهای حوزه خلیج‌فارس عمل کند.

جهانبخش اظهار کرد: در راستای فراهم کردن زمینه قانونی و زیرساخت‌های مورد نیاز برای استقرار طرح‌های سرمایه‌گذاری در مناطق مختلف استان بوشهر علاوه بر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، منطقه ویژه اقتصادی تجاری بندر بوشهر و منطقه ویژه اقتصادی تجاری و صنعتی بوشهر تصویب و اجرایی و منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با رویکرد نفت، گاز و پتروشیمی نیز اخیرا تصویب شده است.

وی گفت: وسعت مناطق چهارگانه ویژه اقتصادی استان بوشهر بدون احتساب منطقه ویژه اقتصادی انرژی بیش از ۱۰ هزار هکتار و با احتساب منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس حدود ۸۵ هزار هکتار است.

استاندار بوشهر یادآور شد: این استان از نظر تولید گاز سبک، به تنهایی ۷۱/۳۷درصد از گاز سبک کشور را از طریق پالایشگاه ولیعصر تولید می‌کند که با تولیدی معادل ۱۱۰میلیون مترمکعب در روز حائز رتبه اول است.

وی بین کرد: استان بوشهر با داشتن ۱۱میدان نفتی در محدوده خشکی رتبه دوم را از لحاظ تعداد میادین نفتی در مناطق خشکی به خود اختصاص داده است و همچنین میزان تولید نفت خام فلات قاره حوزه عملیاتی بوشهر معادل ۷۱درصد از مجموع تولیدات مناطق فلات قاره کشور و میزان تولید انباشتی این مناطق نیز معادل ۵۷درصد کل کشوراست.

جهانبخش افزود: منطقه عسلویه به‌عنوان میزبان شکل‌گیری بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری متمرکز صنعت گاز دنیا از نقاطی است که می‌توان با افتخار به آن اشاره کرد که این میدان با تعداد ۱۰پتروشیمی فعال و ۱۸واحد پتروشیمی در دست اجرا یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های صنعت نفت ایران و به پایتخت انرژی و صنایع کشور تبدیل شده است.

استاندار بوشهر، ظرفیت‌های بالای حمل و نقل و ترانزیت کالا در این استان از جمله روند رو به توسعه حمل‌ونقل دریایی، قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بسیار زیاد فرودگاه‌های بین‌المللی بوشهر و عسلویه و شبکه گسترده حمل و نقل جاده‌ای موجود در این استان، اجرای خط ریلی در مسیر بوشهر - عسلویه و شیراز را برای تحقق پل و مرکز ترانزیت کالا بین اعضای اکو و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مناسب دانست.