آخرین نفس‌های سد نیمه جان 15 خرداد

دنیای اقتصاد - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با بیان اینکه حجم آب قابل برداشت سد ۱۵ خرداد تا دو ماه آینده به پایان می‌رسد، گفت: با استمرار خشکسالی، شمارش معکوس برای پایان برداشت آب از سد ۱۵ خرداد آغاز شده است. به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس عبدالحمید توکلی‌بینا با اشاره به ادامه روند بحران خشکسالی در قم اظهار کرد: در صورتی که روند مصرف همین گونه ادامه داشته باشد و ما شاهد بارندگی در دو ماه آینده نباشیم، آب قابل برداشت سد ۱۵ خرداد به اتمام می‌رسد.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۲‌درصد سد ۱۵ خرداد خالی است، افزود: هم‌اکنون سد ۱۵ خرداد حدود ۱۶‌میلیون متر مکعب آب دارد که در خوشبینانه‌ترین حالت تنها ۶‌میلیون متر مکعب آب قابل برداشت است و مابقی آب سد به دلایل کیفی و فنی قابل برداشت نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: شمارش معکوس در مورد پایان امکان بهره‌برداری از آب سد ۱۵ خرداد آغاز شده است و دو ماه آینده تامین آب شهر قم از سد ۱۵ خرداد به طور کلی قطع می‌شود.

وی با بیان اینکه پیش از آغاز خشکسالی‌ سه سال اخیر حدود ۷۰‌درصد آب شهر قم از سد ۱۵ خرداد تامین می‌شد، ابراز کرد: هم‌اکنون تنها ۲۵‌درصد آب شهر قم از سد ۱۵ خرداد تامین می‌شود و مابقی آب مورد نیاز شهر از منابع زیر زمینی تامین می‌شود.

مهندس توکلی‌بینا با بیان اینکه با روند کنونی باید میزان برداشت آب از سد ۱۵ خرداد را به صفر برسانیم، اظهار کرد: پس از پایان ذخیره آب سد ۱۵ خرداد باید تمامی آب شهر از منابع زیرزمینی استحصال شود که البته این امر نیز با مشکلات فراوانی همراه خواهد بود.

وی علت افزایش شوری آب در قم را بحران خشکسالی و افزایش میزان برداشت آب از چاه‌های سطح شهر عنوان کرد و گفت: البته این اطمینان را به مردم می‌دهیم که آب داخل شبکه آبرسانی از نظر بهداشتی مطابق با استانداردهای آب بهداشتی و شرب است و هیچ گونه مشکلی در این رابطه وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم همچنین با اشاره به اینکه آب سرشاخه‌های دز نیمه دوم سال آینده به قم می‌رسد، خاطرنشان کرد: لازم است تا برای مقابله با کم‌آبی تا آن زمان پروژه‌هایی تعریف و به سرعت اجرا شود.

وی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در آبفای قم به منظور مقابله با خشکسالی صورت گرفته است، تصریح کرد: برای مقابله با بحران خشکسالی حفر ۱۰ حلقه چاه را در دستور کار داشتیم که این میزان به ۱۴ حلقه چاه افزایش یافت که تاکنون حفر ۱۲ حلقه از این چاه‌ها به پایان رسیده است.

مهندس توکلی‌بینا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسوولان وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب استان قم تمام تلاش خود را برای عدم جیره‌بندی آب در قم انجام دادند که در روزهای بسیار گرم تابستان نیز این امر محقق شد؛ اما با توجه به استمرار خشکسالی بحث جیره‌بندی آب در قم منتفی نیست.

وی در پایان از مردم خواست ضمن اینکه از مصارف غیر‌ضرور آب پرهیز می‌کنند، در مصارف ضروری خود نیز صرفه‌جویی را به شدت مورد توجه قرار دهند.