رفع موانع از سر راه تجار خراسان جنوبی

دنیای اقتصاد - بیرجند - محمد قربانی: رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند از وزیر بازرگانی خواستار اختصاص بودجه لازم برای ایجاد یک پژوهشکده اقتصادی و مطالعات بازار و بازاریابی در زمینه کالاهای صادراتی در اتاق بیرجند شد . وی افزود: بحث پژوهش در مورد صادرات مورد غفلت قرار‌گرفته است و استان خراسان جنوبی نیز از نظر علمی این ظرفیت را دارد تا در این مکان تجزیه و تحلیل بهتری نسبت به وضعیت کسب و کار در استان خراسان جنوبی صورت گیرد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند، محسن احتشام در جلسه دیدار وزیر بازرگانی با تجار و بازرگانان خراسان جنوبی ایجاد مرکز بازاریابی محصولات صادراتی را یکی از پیشنهادهای اتاق بازرگانی بیرجند عنوان کرد و گفت: با ایجاد این مرکز می‌توان کار مطالعات بازار و بازاریابی برای محصولات صادراتی کشور را بهتر انجام داد.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص واحدهای تخصصی صادراتی زعفران را خواستار شد.احتشام، موفقیت محصولات صادراتی کشور را در بازارهای جهانی و کسب ارزش افزوده آن را در‌گرو توجه خاص و حمایت‌های لازم جهت اجرای علمی و تخصصی محرک‌های بازاریابی دانست.

وی همچنین خواستار اجرای کامل بسته حمایتی زعفران و زرشک برای کسب ارزش افزوده آن در بازارهای جهانی شد.وی بر رفع قوانین و مقررات غیراقتضایی که سنخیت کمتری با این منطقه دارد تاکید کرد و گفت: در تصویب و تدوین قوانین باید توجه ویژه‌ای به محرومیت‌های زیرساختی کسب و کار در این استان شود.وی از وزیر بازرگانی خواست تا این قوانین اصلاح شود و تجار این منطقه توان رقابت با تجار سایر استان‌ها را داشته باشند. وی بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی و درخواست وثیقه سنگین را نیز یکی از مشکلات موجود در این استان دانست و گفت: ملک‌های موجود در استان در مقایسه با شهرهای بزرگ ارزش کمی دارد و تجار قادر به ارائه وثیقه سنگین به بانک‌ها نیستند. وی همچنین نبود صنایع مرتبط و حمایت‌کننده را از دیگر مشکلات موجود در بخش بازرگانی استان عنوان کرد. رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند با ارائه پیشنهادهای کارشناسی خواستار رفع مشکلات تجار و صادرکنندگان استان شد.

موانع حذف می‌شود

وزیر بازرگانی نیز در این جلسه بر رفع همه موانع بوروکراسی موجود از سر راه تجار خراسان جنوبی قول مساعد داد. وی با اشاره به سیاست دولت در ایجاد فضای امید و نشاط در کشور تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که فضای امید و تلاش را ایجاد کنیم و با توجه به این سیاست تلاش می‌کنیم که تمام موانع موجود را برداریم.

دکتر مهدی غضنفری از آمادگی این وزارتخانه برای رسیدگی به مشکلات این استان خبر داد و افزود: همه افراد می‌توانند پیشنهادهای خود را برای رفع مشکلات موجود به ما ارائه کنند تا بتوانیم تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم. وزیر بازرگانی با بیان اینکه کشور ایران ۹۶‌درصد زعفران دنیا را تولید می‌کند افزود: بیشترین میزان این تولید متعلق به استان‌های خراسان جنوبی و رضوی است و باید ‌ساز و کار لازم در استان برای تولید انبوه محصولات استراتژیک مثل زعفران، عناب و زرشک صورت گیرد. وی از ارائه بسته‌های حمایتی بیشتر به این محصولات خبر داد و از کشاورزان خواست در مورد تولید انبوه این محصولات اقدام کنند.

وی بیان کرد: ما نیز در مورد بازار فروش این محصولات کمک‌های لازم را انجام می‌دهیم و در این مورد مشکلی را نداریم. وزیر بازرگانی خواستار ارائه طرح بلند مدت پنج‌ساله‌ای برای چند برابر کردن تولید این محصولات از سوی سازمان بازرگانی خراسان جنوبی شد و تصریح کرد: محصولی مثل زعفران می‌تواند با تولید انبوه و بهتر شدن کیفیت خود شرایط توسعه اقتصادی منطقه را فراهم کند. همچنین می‌تواند بخش زیادی از مشکلات اقتصادی منطقه را حل کند، پس باید در این زمینه کار بیشتری شود.

وزیر بازرگانی در مورد راه‌اندازی پایانه سنگ استان نیز قول همکاری و مساعدت داد و عنوان کرد: در مورد راه‌اندازی این پایانه از آنجا که استان منبع تولید سنگ‌های زینتی است کمک‌های لازم برای راه‌اندازی هر چه سریع‌تر این پایانه را انجام می‌دهیم. وی از کمک دولت برای ایجاد صنایع تکمیل و تبدیلی در استان خبر داد و گفت: ایجاد این صنایع در این منطقه جزو ضروریات است و دولت در این زمینه تا حد توان کمک می‌کند.