اعتراض بازار اراک بهنمایشگاههای فصلی
دنیای اقتصاد - اراک - مجید نیک عهد: بازاریان اراک در اعتراض به برگزاری نمایشگاههای فصلی که سبب رکود کار آنان و فلج شدن چرخه اقتصادی بازار در ایام پرفروش سال میشود صبح روز گذشته اقدام به تعطیلی مغازههای خود کردند.
به گزارش خبرنگار ما در گفتگو با کسبه، آنان با بیان اینکه برگزاری نمایشگاههای فصلی همزمان با اوج خرید مردم در ایام خاص، بازگشایی مدارس و خرید نوروزی، در چند ساله اخیر ضررهای جبرانناپذیری را متوجه بازار که از گذشته دور محل اصلی عرضه کالاهای مورد نیاز مردم بوده، ساخته است، افزود: هرساله این موضوع به اطلاع مسوولان در قالب شکوائیه و ارائه عرض حال منعکس شده، اما هرگز ترتیب اثری داده نشده است.
بازاریان اراک در انعکاس خواستههای خود طی یک نامه که به امضای کسبه بازار رسیده خطاب به سازمان بازرگانی خواستار رسیدگی به درخواستهای خود شدهاند.
در این نامه که در چهار بند تنظیم شده به قانون مجمع امور صنفی مبنی بر این که عمده فروش یا تولیدکننده حق فروش جزء را ندارد و این کار خلاف محسوب میشود، اشاره شده و به عدم ناتوانی کسبه در پرداخت مالیات و تأمین هزینههای زندگی در پایان هر سال با توجه به سود ۱۰ تا ۲۰ درصدی اشاره شده و در خصوص هزینه کرد ۴۰ هزار تومان توسط غرفهداران که به غیر از هزینههای دیگر در برگزاری نمایشگاههای هر ساله میباشد در رابطه با چگونگی توجیه اقتصادی آن از مسوولان سازمان بازرگانی پرسش کردهاند.
کسبه بازار اراک در پایان با اشاره به حفاریهای میراث فرهنگی و کفسازی که بیش از ۵ ماه به طول انجامید و به تعطیلی کسب در روزهای متوالی و مشکل رفت و آمد و کسادی بازار در سالجاری انجامید از سازمان بازرگانی درخواست کردهاند که با توجه به حذف نمایشگاهها در اغلب شهرهای ایران از پیگیری اقدامات به منظور برگزاری نمایشگاه خودداری کنند تا با فعالیت سالم اقتصادی و حمایت از کسبه بازار چوب لای چرخ سالم اقتصادی استان گذاشته نشود.
در همین حال محصولی، رییس مجمع امور صنفی استان در رابطه با تعطیلی بازار به خبرنگار ما گفت: تعدادی از بازاریان روز گذشته با حضور در مجمع امور صنفی نسبت به برگزاری نمایشگاهها اعتراض خود را عنوان کردند که این اعتراض به هیچ وجه توجیه قانونی و منطقی ندارد. محصولی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه سنت جدیدی نیست و حدود سی سال است که دولت با هدف تنظیم بازار و عرضه مستقیم کالا انجام میدهد، تصریح کرد: این افراد همه بازاریان نیستند و آنها همان کسانی هستند که به بهانه اعتراض به کفسازی بازار با ایجاد رعب و وحشت در دیگر کسبه بازار، آنان را وادار به تعطیل کردن کسب و کار کرده بودند.
محصولی با اشاره به این که هماکنون مغازههای بازار در اختیار کسبه دست دو یا دست سه است که ماهیانه یک تا دو میلیون تومان اجاره به صاحب اصلی میپردازند، گفت: نچرخیدن کسب در طول سال بهانه است و گرنه چطور اینها از پس پرداخت اجاره ماهانه مغازههایشان بر میآیند ؟
لازم به ذکر است که کسبه بازار به دنبال تعطیلی کامل بازار در روز سی دیماه اعلام کردهاند چنانچه مسوولان استان، استانداری، بازرگانی، مجمع امور صنفی که در جریان مشکلات آنان قرار گرفتهاند به اعتراض کسبه بازار بیتوجه باشند، تعطیلی ادامه خواهد یافت.
ارسال نظر