افتتاح بزرگ‌ترین طرح سیمانی کشور در خوزستان
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: همزمان با سومین سفر استانی هیات دولت به خوزستان، طرح عظیم توسعه سیمان خوزستان با ظرفیت تولید روزانه 5 هزار و500 تن سیمان در هفتگل استان خوزستان به بهره‌برداری رسید.

در این مراسم معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه این کارخانه بعد از کارخانه سیمان تهران وآبیک قزوین به عنوان سومین کارخانه عظیم سیمان کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: در بحث سیمان علاوه بر اینکه خود کفا شده‌ایم صادرات آن را نیز انجام می‌دهیم و در ردیف ۱۰ کشور برتر جهان قرار داریم.
محمد رضا رحیمی با بیان اینکه در دولت نهم کل تولید سیمان کشور 34 میلیون تن بوده است، افزود: این در حالی است که امروز تولید آن از مرز 68 میلیون تن گذشته است و طی دو ماه آینده و با بهره‌برداری از دیگر طرح‌ها از مرز 70 میلیون تن نیز تجاوز خواهیم کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سیمان در حال حاضر دو برابر شده است، گفت: قادر هستیم که تولید سیمان را به مزر ۱۰۰ میلیون تن نیز برسانیم و حتی امکان آن نیز وجود دارد که مطابق برنامه به تولید بیشتری نیز دست یابیم.
معاون اول رییس‌جمهور همچنین در ادامه با اشاره به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های عظیم خوزستان گفت: خوزستان تمامی ظرفیت‌های توسعه و آبادانی را در خود جای داده است، به طوری‌که خود به تنهایی می‌تواند کل نیاز یک کشور را تامین کند و این در حالی است که خود از بیکاری رنج می‌برد و این موضوع بیانگر این است که در برنامه‌ریزی و مدیریت مشکل وجود دارد.
رحیمی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه دولت در سفرهای استانی خود ۴ هزار طرح تعهد کرده است، تصریح کرد: بیشترین حجم تعهدات دولت در خوزستان است و دولت در هیچ استانی به‌اندازه خوزستان زیر بار تعهد نرفته است و با توجه به حجم بالای سرمایه همه باید کمک کنند تا دولت نیز بتواند به تعهدات خود با تمام ظرفیت عمل کند.
در ادامه این مراسم وزیر صنایع و معادن نیز با بیان اینکه این واحد از نظر ظرفیت تولید به عنوان سومین واحد تولید‌کننده کشور است که با بهره‌برداری از آن ظرفیت تولید سیمان در کشور به 68 میلیون تن خواهد رسید، گفت: در طول 9 ماهه گذشته مجموع تولید سیمان در کشور به مرز 40 میلیون تن رسید که از این میزان حدود 4 میلیون تن صادر شده است.
محرابیان اظهار کرد: در طول سال‌های متمادی در بخش سیمان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بوده‌ایم؛ به طوری‌که تقاضای مصرف بسیار بیشتر از تولید بود و قیمت‌های کاذب نیز فشار بسیاری را بر مصرف‌کننده وارد می‌کرد. مضافا اینکه در خوزستان نیز بسیاری از پروژه‌ها با معضل سیمان مواجه بودند و در نهایت نیز بسیاری از اعتبارات عمرانی به علت نبود سیمان مورد نیاز برگشت می‌خورد. وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان و صادرکنندگان سیمان محسوب می‌شویم، گفت: هم‌اکنون در جهان مقام ۱۱ تولید و۱۰ صادرات سیمان را داریم که صادرات ۹ ماه اخیر نیز می‌تواند این امکان را به ما دهد که ظرفیت تولیدمان از مرز ۷۰ میلیون تن عبور کند.
وزیر صنایع و معادن در ادامه با اشاره به اینکه در طول دو تا سه سال گذشته قدم‌های بسیار خوبی در صنعت سیمان برداشته شده است، گفت: طی 4 سال گذشته صادرات سیمان حکم یک آرزو را داشت و امروز به خوبی صادرات انجام می‌دهیم و در رتبه خوبی در جهان نیز قرار داریم و در فکر بازاریابی‌های بیشتر جهانی هستیم.
محرابیان با اشاره به اینکه ظرفیت فنی و مهندسی در کشور بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: به منظور تحقق این امر و با توجه به خدمات فنی سیمان باید کنسرسیومی از کلیه تولید‌کنندگان سیمان تشکیل شود تا بدین وسیله بتوانیم به بازارهای خوب صادرات سیمان دست یابیم و خدمات فنی و مهندسی‌مان را به اقصی نقاط جهان صادر کنیم.
در حال حاضر نیز در کشور‌های منطقه و آمریکای لاتین نیز طرح‌هایی داریم؛ به طوری‌که پروژه کارخانه سیمان سوریه که تنها یک سال از افتتاح آن می‌گذرد در حال حاضر با حداکثر ظرفیت در حال تولید است.
مدیر‌عامل شرکت سیمان خوزستان نیز در این مراسم با اشاره به سرمایه‌گذاری یک میلیارد و۱۰۰ میلیون ریالی و۶/۳۹ میلیون یورویی اجرای طرح توسعه کارخانه سیمان خوزستان اظهار کرد: با بهره‌برداری از این طرح مجموع ظرفیت تولید کلینکر در خط یک به ۳هزار تن در روز و در خط دو نیز به ۵ هزار و۵۰۰ تن خواهد رسید که با این اقدام تولید سالانه کارخانه به رقمی بالغ بر ۲ میلیون و۵۰۰ هزار تن خواهد رسید.
لطفی با اشاره به مزایا و ظرفیت‌های این کارخانه گفت: مهم‌ترین مزیت و ویژگی انحصاری کارخانه سیمان خوزستان، نزدیکی به بندر امام خمینی و دارا بودن تنها پایانه صادراتی در کشور است.
وی همچنین مجاورت و دسترسی به آب‌های خلیج فارس، مرز مشترک با کشور عراق و کمک به طرح‌های عمرانی خوزستان به ویژه سدها و پروژه‌های صنایع نفت و پتروشیمی را از دیگر ظرفیت‌ها و شرایط استراتژیک این مجموعه بزرگ صنعتی برشمرد. مدیر‌عامل شرکت سیمان خوزستان همچنین تاکید کرد: با عرضه تولیدات این کارخانه علاوه بر تامین نیازهای روز افزون مردم و طرح‌های عظیم صنعتی و عمرانی سایر استان‌های همجوار از ارز‌آوری قابل توجه در بخش صادرات این محصول نیز خبر داد.
لطفی در پایان با اشاره به اشتغال‌زایی این طرح عظیم صنعتی گفت: عملیات اجرایی این طرح در اردیبهشت 84 آغاز شد و با حدود 750 هزار نفر روز نیروی انسانی که بیش از 97 درصد آنها را متخصصان داخلی و نیروهای بومی تشکیل داده‌اند محقق شده است.