دنیای اقتصاد - تبریز - علی نیک رفتار: شهردار تبریز از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی سرمایه‌گذاران ترک‌ در طرح‌های شهرداری تبریز خبر داد.

حسن توگجو، مشاور ارشد نخست وزیر و رییس‌جمهور ترکیه که به منظور دیدار با مقامات علمی، فرهنگی استان به تبریز سفر کرده است در ادامه سفر خود با شهردار تبریز دیدار کرد و پیرامون مسائل فرهنگی و توسعه روابط فرهنگی مذهبی دو کشور به تبادل نظر پرداخت.

شهردار تبریز در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و نزدیک دو کشور ایران و ترکیه از تبریز به عنوان دروازه اروپا و مهد تشیع علوی در جهان اسلام یاد و خاطرنشان کرد: تبریز علاوه بر آنکه از دیرباز به عنوان دروازه تجارت و مبادلات تجاری، اقتصادی و فرهنگی ایران مطرح بوده، نخستین پایتخت شیعه در جهان اسلام به شمار می‌رود که نقش بی‌بدیلی در ترویج و تثبیت فرهنگ تشیع ایفا کرده است.

علیرضا نوین، برپایی هفته‌های فرهنگی دو کشور به ویژه تبریز در شهرهای طرابوزان، زیره و کریسون، عقد خواهرخواندگی میان شهرداری‌های تبریز و استانبول، حضور سرمایه‌گذاران ترک در پروژه‌های سرمایه‌گذاری شهرداری تبریز با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریالی و مراودات مختلف فرهنگی تجاری میان دو کشور را سند غیرقابل انکار روابط مستحکم ایران و ترکیه دانست و بر ضرورت تداوم و گسترش روابط در تمام بخش‌ها تاکید کرد.

نوین، در عین حال از چهره‌های فرهنگی، اساتید و فرهیختگان علمی و فرهنگی ایران و ترکیه خواست در راستای شناساندن و معرفی تاریخ و فرهنگ دو کشور و نیز تقویت مشترکات دو جانبه تلاش کنند.

توگجو مشاور ارشد رییس‌جمهور و نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تبریز، از این شهر به عنوان شهری متفاوت با شهرهای ایران یاد کرد و گفت: وجوه اشتراک‌های بسیار میان مردم و فرهنگ شهر تبریز با ترکیه به ویژه از لحاظ مذهبی باعث شگفتی و خوشحالی من در مدت حضورم در تبریز شد.

وی افزود: تبریز با جمهوری آذربایجان اگرچه هم‌زبان است، با این حال به لحاظ اعتقادات فرهنگی و باورهای مذهبی بسیار غنی‌تر از این کشور به شمار می‌رود و این نشان‌دهنده عمق علاقه و اعتقاد مردم تبریز به مقدسات و ارزش‌های دینی است و خوشبختانه در این بخش نزدیکی بسیاری میان تبریز و ترکیه وجود دارد.