در سفر معاون وزیر مسکن و شهرسازی به تبریز عنوان شد
تبریز؛ کلانشهری با ۲۵۰۰ هکتار بافت فرسوده
۲۴۰میلیاردریال برای بهسازی بافتهای فرسوده آذربایجان شرقی اختصاص یافت تبریز - علی نیکرفتار: عدم توجه به ساخت وسازهای غیرفنی و مهندسی در گذشته و ساختمانهای قدیمی با عمر کوتاه و متوسط بیشترین سکونتگاهها و بافتهای فرسوده را در کلانشهرهای کشور به وجود آورده است. به طوری که شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری را برآن داشته تا با کمکسازمانهای ذیربط، شهرداریها، سرمایهگذاران و اقشار مردم ساکن در این نقاط اقدام به احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی کند.
مهندس احمد صادقی، معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهر ایران در سفر به تبریز و بازدید از طرحهای احیای ساختار قدیمی شهر تاریخی تبریز با اعلام این مطلب گفت: نحوه فعالیت و مداخله در بافتهای فرسوده بیشتر حالت هدایت، راهبردی، سیاستگذاری و برنامهریزی دارد و ما به دنبال آن هستیم که به این منظور از تمامی مدیریتهای مسوول و مشارکت حداکثری مردم در ارائه خدمات شهری بهره بگیریم. معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: بر اساس آمار تهیه شده در کشور در حال حاضر در سطح کشور ۱۱۲هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی وجود دارد که ۱۹میلیون نفر در آنها سکونت دارند.
وی با اعلام این مطلب و با اشاره به اینکه از این میزان، ۶۰هزار هکتار بافت فرسوده و مابقی مربوط به بافتهای حاشیه است، افزود: در استان آذربایجان شرقی مقدار بافتهای فرسوده ۵هزار هکتار است که ۲۵۰۰ هکتار آن در کلانشهر تبریز قرار دارد.وی تصریح کرد: برای بهسازی ۳۰۰ هکتار از این بافت فرسوده چند طرح در نظر گرفته شد که بازار صاحبالامر، مسجد کبود و میدان شهید بهشتی را شامل میشود. وی با بیان اینکه برای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی که ۹۸۰ هکتار در کل کشور شناسایی شدهاند، ۳۱طرح تعریف شده است، افزود: ۱۲ طرح آن در سنندج، بندرعباس، کرمانشاه و تبریز در حال اجرا قرار دارد. معاون وزیر مسکن و شهرسازی اظهار کرد: ۲۴۰میلیاردریال از اعتباری بالغ بر ۴هزار و ۵۰۰میلیاردریالی که برای بهسازی ۳۰هزار بافت فرسوده در کشور در نظر گرفته شده به آذربایجانشرقی تعلق دارد که برای هر واحد ۱۰میلیونریال بلاعوض و ۱۵۰میلیونریال تسهیلات بانکی است. وی تصریح کرد: احیای این بناها از معافیت اخذ پروانه ساختمان و صدور مجوز فروش اوراق مشارکت به ارزش ۲۰هزارمیلیاردریال برای شهرداریهای کلانشهر برخوردار میشوند تا از این طریق احیای این بافتهای فرسوده شتاب بگیرد. صادقی، میزان احیای بافتهای فرسوده را تا امروز دودرصد اعلام کرد و گفت: سرعت فرسودگی بناها به دلیل عدم رعایت اصول مهندسی همچنین حادثهخیز بودن ایران، رعایت مقررات در این زمینه را ضروری کرده است.
صادقی در ادامه گفت: شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در سکونتگاههای غیررسمی اقدام به ایجاد فاضلاب، آب بهداشتی، اصلاح معابر، کتابخانه، مدرسه و خانه بهداشت کرده است که برای اجرای آنها در تبریز نیز ۱۲۰میلیاردریال اعتبار اختصاص داده شده است. وی با بیان اینکه این شرکت به دنبال احیا و بهسازی بافت فرسوده و ناکارآمد است، افزود: اعتقاد داریم این مناطق علاوه بر اینکه بستری برای ناهنجاریهای اجتماعی به حساب میآیند، در برابر حوادث غیرمترقبه ناپایدار بوده و در مواقع حادثه خسارتهای زیادی به بار میآورد.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی اظهار کرد: اما نباید این نکته را فراموش کرد که این مناطق از آن جهت که در محدوده شهری هستند، دارای ظرفیتهای مناسبی بوده و با مدیریتی که میتوان در زمینه زمینها به خرج داد، دارای ارزش افزوده بالایی هستند، بنابراین مردم باید از اهمیت این قبیل مناطق آگاه شده و بدانند که اجرای طرحهای نوسازی، جذب سرمایه را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: شرکت مادر تخصصی در زمینه احیای بافتهای فرسوده که هویت یک کشور به حساب میآید، نقش برنامهریزی کلان را بازی میکند که با نقش راهبردی خود میتواند نوسازی بافتهای فرسوده را سرعت ببخشد.
صادقی ادامه داد: دولت برای انبوهسازان در مناطق دارای بافت فرسوده، مزایای ویژهای در نظر گرفته، اما رکود بازار ساختوساز سبب تاخیر در اجرای طرحهای بهسازی بافتهای فرسوده شده است.
ارسال نظر