پرداخت8‌میلیارد‌تومان جایزه  به صادر‌کنندگان خراسان جنوبی

بیرجند - محمد قربانی: رییس سازمان بازرگانی استان خراسان جنوبی گفت: از سال ۸۴ تاکنون بالغ بر ۸‌میلیارد‌تومان جایزه صادراتی به صادرکنندگان این استان پرداخت شده است.

نادر میرشکار در مراسم روز ملی صادرات در جمع تجار و فعالان اقتصادی این استان در بیرجند در ادامه توجه به صادرات غیرنفتی را برای توسعه ایران ضروری دانست و گفت: برای این منظور در چهار برنامه توسعه اقتصادی و اجتماعی برای بحث صادرات غیرنفتی اهدافی پیش‌بینی شده است که در عمل برنامه‌ها در حد انتظار نبوده‌ است. وی افزود: در برنامه اول توسعه اقتصادی برای صادرات ۸/۱۷‌میلیارد‌دلار هدف‌گذاری شد که در عمل شاهد اجرای ۶۶‌درصد آن بوده‌ایم، در برنامه دوم ۴/۲۶‌میلیارد‌دلار هدف‌گذاری شد که ۵۸‌درصد آن تحقق پیدا کرد، در برنامه سوم ۲/۲۸‌میلیارد‌دلار هدف‌گذاری شد که ۹۲‌درصد آن اجرایی شد و خوشبختانه در برنامه چهارم توسعه ۴۰‌میلیارد‌دلار هدف‌گذاری شده که شاهد اجرایی شدن ۱۴۴‌درصد آن بوده‌ایم.

وی ادامه داد: تاکنون سازمان بازرگانی ۳۰۰‌میلیون‌تومان برای ساخت نمایشگاه بین‌المللی در مرکز استان و ۲۵۰‌میلیون‌تومان برای تجهیز آزمایشگاه کنترل کیفیت محصولات غیرنفتی به این مراکز پرداخت کرده است.

رییس سازمان بازرگانی خراسان جنوبی گفت: طرح مطالعاتی تبدیل پایانه سنگ استان به بزرگ‌ترین پایانه صادراتی شرق در دست اقدام است و در کنار آن بحث مطالعات منطقه ویژه اقتصادی از اهمیت خاصی برخوردار است که این پروژه به تصویب دولت و مجلس رسیده است. میرشکار گفت: بحث ساخت گمرک مرزی میل ۸۷ که تنها گمرک رسمی استان است نیز در دست اقدام است و کار زیر ساختی آن نیز انجام شده است.

بازرگانی و تجارت باید از زد و بندهای سیاسی به دور باشد

استاندار خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: مباحث بازرگانی و تجارت باید از زد و بندهای سیاسی به دور باشد و ما نظارت کافی و مستمر بر این امور خواهیم داشت.

قهرمان رشید اظهار کرد: صادرات غیرنفتی نقش انکارناپذیری در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند و هدف دولت خدمتگزار هم کم کردن صادرات نفتی و توسعه صادرات غیرنفتی است.

استاندار خراسان جنوبی کشاورزی را یکی از محورهای مهم توسعه در استان خراسان جنوبی دانست و گفت: کشاورزی منحصر به کاشت و برداشت محصول نیست و اگر به همین قدر اکتفا شود حتما ما در این زمینه دچار زیان خواهیم شد. رشید یادآور شد: تولید ۹۸‌درصد زرشک کشور و تولید مرغوب محصول زعفران و تنوع محصولات باغی مثل عناب و انار در استان نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان در این زمینه است که به همت مسوولان امر باید به فعلیت برسد و شاهد شکوفایی هر چه بیشتر صادرات این محصولات از استان باشیم.

وی با تاکید بر این نکته که باید تسهیلات بانکی به صورت عادلانه بین سرمایه‌گذاران تقسیم شود، گفت: بانک‌ها باید با ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران در راستای رفع مشکلات آنها تلاش کنند و در این زمینه هیچ توصیه‌ای را از جانب هیچ مسوولی نپذیرند.

حمایت از شرکت‌های صد در صد خصوصی

مدیرکل دبیرخانه شورای عالی صادرات وزارت بازرگانی نیز در این مراسم گفت: رشد خوبی در دستیابی به اهداف برنامه چهارم توسعه داشتیم. لیلا باغبان، بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران در صادرات غیر نفتی را کشور عراق، چین، عمارات و هند عنوان کرد و با اشاره به اینکه اعتبارات برای توسعه تجارت ایران نقدی است، تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر۶‌هزار و ۲۴۷‌میلیارد‌ریال پرداخت شده است.

وی ادامه داد: این اعتبارات در قالب طرح‌ها به ۳۰ استان کشور اختصاص یافته است.

باغبان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه وزارت بازرگانی در قالب طرح هدایت صادرات افزود: در سال گذشته ۳۷‌میلیارد‌ریال به این امر اختصاص یافته است. وی با بیان اینکه صادرات خراسان جنوبی با نوساناتی روبه‌رو است، تصریح کرد: بالغ بر ۱۱‌میلیارد و ۹۰۷‌میلیون‌ریال اعتبارات استانی بوده که یک‌میلیارد و ۱۹۰‌میلیون‌تومان در استان سرمایه‌گذاری شده است. وی با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی در سال جاری ویژگی‌هایی دارد، افزود: مهم‌ترین اقدام دولت حمایت از شرکت‌های صد در صد خصوصی است.

سرمایه در گردش مورد نیاز صادرکنندگان تامین شود

در ادامه مراسم رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند نیز خواستار تامین سرمایه در گردش لازم و مورد نیاز صادر‌کنندگان برای کمک به توسعه صادرات شد. محسن احتشام در این مراسم با ارائه پیشنهاد کارشناسی در جهت کمک به توسعه صادرات استان اظهار کرد: در پرداخت جوایز صادراتی انگیزه صادرات محصولات تولیدی استان را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه تسهیل و تسریع در روند صادرات استان با رفع موافع و مشکلات احتمالی فرا روی صادر‌کنندگان می‌توان موثر باشد، تصریح کرد: کمک به استمهال بدهی واحدهای صادراتی استان بسیار ضرورت دارد.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بیرجند همچنین گفت: اتاق‌های بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی با ارائه طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی باید در تعیین اهداف، سیاست‌ها و ابزار استراتژی مهم صادرات ایفای نقش کنند. بر اساس این گزارش درپایان این مراسم از ۱۰صادرکننده نمونه استانی و ۳ فعال و خادم امر صادرات با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل شد.