پرداخت ۸۰۰میلیون تومان جایزه به تجار خراسان جنوبی
بیرجند - حمید قربانی: معاون تجارت خارجی سازمان بازرگانی خراسان جنوبی گفت: به منظور رونق بیشتر صادرات استان، در نیمه دوم سال ۸۷ مبلغ ۸۰۰میلیون تومان جایزه به تجار استان پرداخت شده است.
مهدی ماهگلی در جلسه بررسی مشکلات بازارچه مرزی شهرستان درمیان از پرداخت جوایز صادراتی سال ۸۸ در نیمه دوم سالجاری خبر داد و اظهار کرد: در شش ماه نخست سالجاری مبلغ ۵۳میلیون و ۶۶۰هزار و ۷۷۴دلار کالا از گمرکات و بازارچههای مرزی صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۷درصد کاهش داشته است. وی بحران اقتصادی جهانی، عدم امنیت در کشور همسایه و صدور کالا توسط سایر استانها تحت ماده ۲۱۰ از مبادی استان را علت این کاهش برشمرد و گفت: همکاری استاندار استان فراه افغانستان در برقراری امنیت جادههای مرزی تضمین کننده رونق صادرات شهرستان درمیان است. معاون تجارت خارجی سازمان بازرگانی خراسان جنوبی از صدور کارت مرزنشینان در مرکز شهرستان درمیان خبر داد و ادامه داد: مهلت این کارتها سه ساله بوده و تمام اختیارات صدور این نوع کارتها به شهرستان تفویض شده است.
ماهگلی ملاک انتخاب تاجر نمونه استان را شرکت در دورههای آموزشی، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و شرکت در تشکلهای صادراتی برشمرد و گفت: اگر با رویکرد اقتصادی به بازارچههای مرزی بنگریم بسیاری از مشکلات برطرف میشوند. وی عدم تعامل بازارچهها را مشکل اساسی بازارچههای مرزی برشمرد و خواستار تعامل و هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی برای رونق بازار و روان سازی و شفاف سازی در بحث صادرات شد.
مسوول بازارچههای مرزی استان نیز رونق بازارچهها را موجب رونق اقتصاد و افزایش درآمدها دانست و گفت: بازارچهها به جای درآمدزایی به مکانی برای خدمات دهی تبدیل شدهاند. علی نبیزاده افزود: در سالجاری مبلغ ۱۱۷میلیون تومان بازارچههای مرزی درآمد داشتهاند که این مبلغ در مقابل هزینههای عمرانی و جاری بازارچهها بسیار اندک است.
وی تعامل بیشتر دستگاهها و افزایش صادرکنندگان را موجب رونق صادرات در بازارچههای مرزی دانست.
فرماندار شهرستان درمیان نیز در این مراسم گفت: در شش ماه نخست سالجاری مبلغ ۲۳میلیون و ۵۹۱هزار و ۴۰۱دلار کالا از میل مرزی ۷۳ این شهرستان به کشور افغانستان صادر شده است که ۶میلیون و ۱۶۵هزار و ۸۴دلار مربوط به صادرات بازارچهای و مابقی در قالب ماده ۲۱۰ ترانزیت کالا صورت گرفته است.
رجبعلی براتی با بیان اینکه میزان صادرات در شش ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۶۵درصد رشد داشته است، تصریح کرد: مهمترین هدف ایجاد بازارچه در نواحی مرزی جلوگیری از قاچاق کالا، کنترل بهتر مرزها، ایجاد اشتغال، استفاده مطلوب از سرمایهگذاریها و کم شدن فاصله است که موفقیتهایی نیز در این زمینه به دست آمده است. وی نبود امنیت در جادههای مرزی کشور همسایه، نبود قانون مدون و گمرکات در مرزهای افغانستان و بالا بودن اجاره بهای غرفههای بازارچه را از جمله مشکلات بازارچه مرزی میل ۷۳ برشمرد.
ارسال نظر