فرصت دوهفتهای معاون عمرانی استاندار خوزستان به صنایع
صنایع نحوه دفن پسماندهایشان را گزارش دهند
اهواز - خبرنگاردنیای اقتصاد: معاون عمرانی استاندار خوزستان شهرداریها را به عنوان متولیان کلان امور پسماند در شهرها دانست.
سید عباس طباطبایی در جلسه کار گروه مدیریت پسماند با بیان این مطلب افزود: شهرداریها متولیان اصلی پسماند در شهرها هستند و هر ارگانی که به هر نحو در تولید پسماند به ویژه پسماندهای عفونی دخیل است، موظف است نسبت به جمعآوری، حمل و دفن زباله با شهرداری هماهنگ باشد و در صورت هرگونه کوتاهی ارگانها، این شهر داری است که باید به کارگروه پاسخگو باشد.
وی همچنین با بیان اینکه هیچ یک از ارگانها نمیتواند خود نسبت به جمعآوری زبالههای تولیدی اقدام کند، گفت: انعقاد قرارداد هر یک از ارگانها با پیمانکار برای جمعآوری زباله باید زیر نظر شهر داری صورت پذیرد و شهرداری باید نسبت به آموزش پیمانکاران تمهیدات لازم را اتخاذ کند.
طباطبایی همچنین با بیان اینکه از جمله اقدامات کارگروه مدیریت پسماند در سالجاری تامین ماشینآلات مکانیزه حمل زباله و تامین سطلهای چرخ دار است، افزود: امور شهری باید با در نظر گرفتن آمارهای مورد نیاز، کمبودها را در این زمینه مشخص کند تا در پایان سال جاری کمبودی از نظر تامین این موارد در استان به چشم نخورد.
معاون استاندار در امور عمرانی همچنین بحث آموزش را در این زمینه بسیار مهم و اساسی دانست و گفت: اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و کار مطالعات پسماند، مطالعات حمل زباله و کشتارگاهها به موازات در حال انجام است که یک کار اصولی است تا برای همیشه بحث سلامت در جامعه استانی تامین شود و از شهرداری نیز به عنوان بانی امر انتظار میرود نسبت به این موضوع دقت نظر و حساسیت بیشتری را اعمال کند.
طباطبایی همچنین خواستار کار بیشتر برای فرهنگ سازی نسبت به کاهش سرانه تولید زباله شد و گفت: باید بتوانیم با فرهنگ سازی سرانه تولید، زباله را به صورت چشمگیر کاهش دهیم و همچنین نسبت به فرهنگسازی در جهت کاهش استفاده از ظروف یک بار مصرف که بعضا هزینههای گزاف و بازیافت طولانی مدت را نیز موجب میشوند، اقدامات اساسی را انجام دهیم.
طباطبایی همچنین با اشاره به اینکه در رابطه با پسماند صنایع باید کاری عمیق و وسیعتر انجام شود، تصریح کرد: در سفر هیات دولت مصوب شد تمامی شهرکهای صنعتی نسبت به نصب تصفیه خانه فاضلاب اقدام کنند و لازم است صنایع و معادن طی دو هفته آینده برنامه جامعی از شهرکهای در حال تاسیس و تاسیس شده در خصوص ایجاد تصفیه خانه فاضلاب و اقدامات انجام شده در رابطه با نحوه دفن پسماند به امور شهری گزارش دهند.
وی افزود: اطلاعات دقیقی در مورد بسیاری از کارخانههای سبک و سنگین که به صورت پراکنده در حریم شهر و خارج از آن در حال فعالیت است در دسترس نیست و از صنایع انتظار داریم که در جدولی به طور مفصل این موارد را گزارش دهد.
وی ادامه داد: صنعت باید در خصوص ضایعات و بازیافت برنامه دهد و در توجیه اقتصادی خود بخشی را نیز به بررسی بازیافت و ضایعات اختصاص دهد.
این مقام مسوول همچنین با اشاره به پسماند در بخش کشاورزی گفت: باید در بخش کشاورزی به صورت موقت دو کمیته متشکل از شیلات، دامپزشکی، بهداشت، محیط زیست جهاد کشاورزی، امور روستایی و مدیر کل امور اقتصادی استانداری و شهرداریها تشکیل شود تا در این زمینه نیز اقدامات اساسی صورت گیرد. مجتمعهای دامپزشکی و گلخانهها تشکیل شده است، اما در مورد پسماندها و ضایعات آنها فکری نشده است، کما اینکه بحث پسماند پرورش آبزیان نیز مشکلات بسیاری به آبهای شهری وارد کرده است. طباطبایی با بیان اینکه اقدامات زیربنایی پسماند در استان انجام شده است، گفت: اقدامات زیر بنایی پایان یافته است و باید به فاز اجرا برویم و منابع را دریافت کنیم تا با سرعت وارد کار اجرایی شویم.
ارسال نظر