مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم هشدار داد
ذخایر آب سد ۱۵ خرداد شرایط حساسی دارد
گروه استانها: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به خشکسالی کمسابقه در قم تاکید کرد: بهترین راه مدیریت مصرف آب و عبور از مشکل کم آبی، همراهی و همکاری مردم و همه مسوولان استان است.
بر اساس این گزارش، سیدمحسن ثمرههاشمی در جمع خبرنگاران، ذخایر آب شهر قم در سد ۱۵ خرداد را دارای شرایط حساسی دانست و گفت: به طور معمول سد ۱۵ خرداد ۷۰درصد از آب مورد نیاز شهر قم را تامین میکند و ۳۰درصد نیز از منابع زیرزمینی یعنی چاههای منطقه علیآباد و چاههای داخل شهر تامین میشود.
وی با اشاره به خشکسالی سالهای اخیر و کاهش ذخیره آب سد۱۵ خرداد به پایینترین حد از بدو تاسیس تاکنون اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم تا پاییز امکان برداشت از سد و آبرسانی به شهروندان را داشته باشیم، مجبور شدیم برای پس انداز آب، با یک چرخش ۱۸۰ درجهای فقط ۴۰درصد از آب مورد نیاز شهر قم را در ۳ ماه اول سال جاری از سد ۱۵ خرداد و ۶۰درصد را از منابع زیرزمینی برداشت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در عین حال خاطرنشان کرد: برداشت بیش از حد از منابع زیرزمینی نیز موجب افت شدید سفرههای زیرزمینی و آسیب رسیدن جدی و غیر قابل جبران به این سفرهها خواهد شد.اما با توجه به مصرف بالا چارهای جز این کار نداشتیم و البته بهترین راه مدیریت مصرف توسط مردم و همه مسوولان خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به استاندارد الگوی مصرف آب برای شهر قم و مقایسه آن با میانگین مصرف روزانه در این شهر یادآور شد: الگوی مصرف در نظر گرفته شده برای شهر قم برای هر مشترک ماهانه ۲۰ مترمکعب است که این میزان در فصل تابستان با توجه به افزایش دما و نیاز مردم به آب بیشتر، به ۲۵ مترمکعب برای هر مشترک و ۱۶۶ لیتر برای هر فرد افزایش مییابد.
ثمرههاشمی افزود: آبی که به صورت روزانه در سه ماه نخست سال جاری، از سد ۱۵ خرداد و چاهها استحصال و در شهر قم توزیع کردیم عبارت است از ۲۳۳هزار مترمکعب که اگر آن را در جمعیت قم که حدود یک میلیون نفر است تقسیم کنیم برای هر فرد حدود ۲۳۰ لیتر یعنی تقریبا ۱۰۰ لیتر بیش تر از الگوی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: بخشی از این آب متاسفانه صرف آبیاری فضای سبز در نقاط مختلف شهر میشود که امیدواریم طبق قانون مسوولان دلسوز شهرداری هر چه سریعتر نسبت به جدا سازی شبکه آبیاری فضای سبز از شبکه آب شهری اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در ادامه با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان اصلاح الگوی مصرف خاطر نشان کرد: شعار امسال شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اصلاح الگوی مصرف آب نام گرفته و سیاستها و برنامههایی برای نیل به اصلاح الگوی مصرف در حال انجام است که عمده این برنامهها حول ۳ محور شامل اقدامات فنی ومهندسی، اصلاح تعرفهها و اقدامات فرهنگی، تبلیغاتی و اطلاعرسانی است.
وی اقدامات فنی و مهندسی شامل مهندسی مجدد تاسیسات و توسعه سامانههای کنترل هوشمند تاسیسات برای جلوگیری از هر گونه هدر رفت آب در تاسیسات و شبکههای آب و بالا بردن سرعت و دقت در امور بهرهبرداری، همچنین هماهنگی با سازمان نظام مهندسی برای تعریف استانداردهای لازم در سیستم لوله کشی منازل و نظارت بر رعایت این استانداردها و همچنین ترغیب و تشویق کارخانجات به تولید شیرآلات استاندارد و کممصرف میشود.
ثمرههاشمی همچنین با اشاره به اقداماتی که در خصوص اصلاح تعرفهها صورت میگیرد گفت: بخشودگی در پرداخت آببها و دادن یارانه بیشتر به مشترکان کممصرف و کسانی که الگوی مصرف را رعایت میکنند و افزایش آببها برای مشترکانی که بیش از حد مجاز آب مصرف میکنند و الگوی مصرف را رعایت نمیکنند از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات شرکت آب و فاضلاب در خصوص مقابله با خشکسالی و مدیریت تامین و توزیع آب قم نیز ابراز کرد: نوسازی و بهسازی ۱۷ حلقه از چاههای آب در منطقه علی آباد و چاههای داخل شهر، مهندسی مجدد ایستگاههای پمپاژ و افزایش ظرفیت آنها از ۷۵۰ لیتر به ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه، وارد مدار کردن ۲۴هزار مترمکعب مخزن جدید برای ذخیره سازی و توزیع بهتر آب، توسعه تله متری تاسیسات و مدیریت فشار و توزیع تقریبا یکنواخت آب در سطح شهر، تجهیز ایستگاههای پمپاژ به دیزل ژنراتور جهت جلوگیری از هر گونه اختلال در آبرسانی در مواقع قطع برق و حفاری و تجهیز ۸ حلقه چاه جدید در منطقه علی آباد و داخل شهر از جمله این اقدامات است که در سال گذشته انجام شد.
ثمرههاشمی همچنین اصلاح توسعه بیش از ۱۱۵ کیلومتر شبکههای آب و فاضلاب در سطح شهر قم، ساخت ۲ باب مخزن ۴هزار متر مکعبی و ۵هزار متر مکعبی در تاسیسات معصومیه و در دامنه کوه دو برادران با هزینه ۱۰میلیارد ریال (برای ساخت مخازن)، نصب و راه اندازی ۶۸ دستگاه آبسار توزیع آب شیرین در سطح شهر و واگذاری بیش از ۶۴۴۰ فقره انشعاب آب را از مهمترین اقدامات سال گذشته شرکت آب و فاضلاب استان قم برشمرد.
وی واگذاری بیش از ۶۹۵۰ فقره انشعاب فاضلاب، تعویض بیش از ۱۵۰۰۰ کنتور فرسوده، رفع ۲۶هزار حادثه در شبکه و انشعابات آب و فاضلاب و انجام روزانه ۷۰ مورد آزمایش فیزیکی، شیمیایی و میکروبی برای اطمینان از سلامت آب را از دیگر این اقدامات نام برد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اجرای ۶ کیلومتر خط لوله ۴۰۰ میلیمتری انتقال آب در منطقه علی آباد با هزینهای بالغ بر ۶میلیارد ریال، اجرای ۲۲۰۰ متر خط لوله ۶۰۰ و ۸۰۰ میلیمتر ی انتقال آب در منطقه پردیسان با هزینه ۵/۹میلیارد ریال، تغییر وضعیت چاههای موجود در بستر رودخانه و بر داشتن اتاقکهای آنها از مسیر تردد وسایط نقلیه عبوری از بستر رودخانه، اقدامات تبلیغاتی و اطلاع رسانی از طرق مختلف برای بهینهسازی فرهنگ مصرف آب به منظور اصلاح الگوی مصرف و ساخت ۱۰هزار مترمکعب مخزن جدید در دامنه کوه ۲ برادران را از جمله طرحهای در حال انجام این شرکت برشمرد.
وی همچنین اخذ وام ۳۴۰میلیارد ریالی از بانک توسعه اسلامی برای ساخت ۷۰هزار مترمکعب مخزن و اجرای ۲۳ کیلومتر خطوط لوله انتقال آب به منظور بهبود وضعیت شبکه آبرسانی و زمینهسازی توزیع مناسب آب سرشاخههای دز، اخذ وام ۸۴۰میلیارد ریالی از بانک توسعه اسلامی برای ساخت یک باب تصفیه خانه فاضلاب و توسعه شبکه فاضلاب در مناطق ۲و۳ شهری به طول ۱۸۰ کیلومتر طی ۴ سال آتی برشمرد و اصلاح و توسعه شبکههای آب و فاضلاب در اقطار مختلف به طول تقریبی ۱۳۰ کیلومتر را از جمله برنامههای مهم سال جاری شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد.
ارسال نظر