دنیای‌اقتصاد- بندرعباس- علی نظری: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه صادرات کالاهای غیرنفتی کشور در سال ۱۳۹۰ به رقم ۴۳/۸ میلیارد دلار رسید که ۲۹درصد رشد نسبت به سال قبل از آن را نشان می‌دهد، اظهار کرد: بعد از دستیابی به رقم ۲۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی و برپایی جشن آن، به همت متولیان و صادرکنندگان در شش ماه نخست امسال این رقم از ۲۱میلیارد دلار عبور کرد که انصافا این مهم شایسته تقدیراست.

حمیدصافدل در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان هرمزگان افزود: به همین مناسبت جمعی از منتخبان را که در عملکرد سال گذشته نقش موثری داشتند به نمایندگی از همه فعالان اقتصادی مورد تقدیر قرارداده و امیدواریم در سال آینده با عملکرد بهتر جمع بیشتری مورد تقدیر قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: نهضت افزایش میزان صادرات که همزمان با برنامه پنجم توسعه آغاز شد، تاکنون نتایج زیادی دربرداشته و با اطمینان نظاره‌گر نتایج پربار آن هستیم.

معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران صادرات غیر نفتی را نیازمند فرهنگ‌سازی و عزم ملی دانست و اظهار کرد: روز ملی صادرات فرصت ارزشمندی است تا مباحث حوزه صادرات بار دیگر مورد توجه مردم و مسوولان قرار گیرد و برگزاری این روز به عنوان یک حرکت ملی تاثیر بسزایی در ارتقای کمی و کیفی صادرات کشورمان خواهد داشت.

وی ضمن ارج نهادن به تلاش موثر مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان در راستای تقویت و توسعه زمینه‌های تجارت خارجی اظهار امیدواری کرد: با وجود چنین بستری شاهد تحقق اهداف راهبردی نظام در این بخش استراتژیک باشیم.

همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان با سخنان استاندار هرمزگان ادامه یافت.

ابراهیم عزیزی تقویت صادرات غیرنفتی را یک ضرورت دانست و گفت: تقویت این حوزه به یقین موجب رهایی کشور از وابستگی به نفت است و اگر بخواهیم وابستگی را به حداقل برسانیم باید به سمت صادرات غیرنفتی به درستی حرکت کنیم.

وی افزود: آمار و ارقام گویای این است که در برنامه چهارم توسعه در حداقلی ۵۵ درصد و با پذیرش میعانات گازی تا ۷۲ درصد پیشرفت داشته‌ایم.

نماینده عالی دولت در هرمزگان با تاکید بر اینکه استان هرمزگان از موقعیت و ظرفیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: این ظرفیت موجب افزایش قابلیت‌ها و توانمندی‌های هرمزگان می‌شود که استفاده از این ظرفیت‌ها باید به درستی مدیریت شود.

وی در ادامه برخی از قوانین حوزه صادرات را دست و پاگیر دانست و تصریح کرد: برخی از قوانین در این حوزه سبب کند شدن روند صادرات غیرنفتی و ایجاد موانع در مسیر صادرکنندگان هستند که باید حذف شوند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این مراسم گفت: صادرات غیرنفتی ضرورتی است که سال‌ها به عنوان محور توسعه کشور مطرح بوده و همه ما اعتقاد داریم که باید اقتصاد بدون نفت را تجربه کنیم.

عبدالمجید عبدلی‌زاده افزود: امروز فرصت توسعه صادرات غیرنفتی و ورود به اقتصاد بدون نفت ایجاد شده است و باید از این شرایط برای تعالی و پیشرفت کشور استفاده کنیم و به جای تمرین و آزمایش، به طور عملی اقتصاد بدون نفت را تجربه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از تولیدکنندگان داخلی، ترویج مصرف کالای ایرانی در بازار هدف و همچنین حمایت از صادرات غیر‌نفتی یکی از مولفه‌های کاهش وابستگی اقتصاد به نفت است.

عبدلی‌زاده همچنین با بیان اینکه صادرات غیر‌نفتی کشور به رغم پیچیدگی‌های فضای اقتصادی امروز جهان به رشد و بالندگی خود ادامه می‌دهد، افزود: قطعا تلاش ما بر آن است که هیچ عاملی نتواند در تداوم روند صعودی صادرات خللی ایجاد کند.

وی با اشاره به رشد قابل قبول ۲۰ درصدی صادرات استان در سال ۹۰ این امر را مدیون تلاش جهادگران عرصه تولید و صادرات استان در بازارهای جهانی دانسته و از همه صادرکنندگان و تولید‌کنندگان تشکر و قدردانی کرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بر اهمیت صادرات غیرنفتی در کشور تاکید و خاطرنشان کرد: اهمیت توسعه صادرات غیر‌نفتی در سطح کشور از یکسو و توانمندی‌ها، استعدادها و پتانسیل‌های وافر بالقوه و بالفعل صادراتی استان از جمله کالاها و خدمات مزیت دار صادراتی همچنین دارا بودن مناطق ویژه اقتصادی و زیرساخت‌های صادراتی و تجاری در سطح استان و از سوی دیگر همجواری با کشورهای حوزه خلیج فارس و دسترسی به آب‌های آزاد و جایگاه و نقش فراملی استان در حوزه تجارت خارجی کشور توجه ویژه مسوولان را به این امر بیش از پیش آشکار می‌سازد.

عبدلی‌زاده در ادامه گفت: با توجه به نام‌گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی، ساماندهی و هدایت واحدهای صنعتی به سمت تولید صادراتی از جمله ضروریات توسعه اقتصادی استان است و تجار و بازرگانان در این خصوص نقش مهم و اساسی ایفا می‌کنند.

وی در خاتمه رشد و توسعه صادرات به خصوص صادرات کالاهای صنعتی، تبدیلی کشاورزی و خدمات استان را موجب افزایش کیفیت محصولات تولیدی و بالارفتن استانداردهای آنها دانست.

این همایش با تقدیر از صادرکنندگان نمونه استانی به کار خود پایان داد.

در این مراسم، شرکت‌های فرآورده‌های شیلاتی بندرعباس، تعاونی مروارید بندرپل، کیش مدیفارم، بهناد گستران جنوب، پارسیان مهد خلیج فارس، سیمان قشم، آریا موج قشم، مروارید صید هرمز، بازرگانی عسکری به عنوان شرکت‌های صادرکننده نمونه استانی شناخته شدند.