دنیای اقتصاد- بیرجند-محمد قربانی: نایب رییس شورای ملی زعفران ایران گفت: اجرای طرح بهبود کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران، در پنج روستای شهرستان قاینات آغاز شد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی خراسان جنوبی؛ مهندس محسن احتشام در دیدار از مراحل اجرایی این طرح با اعلام این خبر گفت: پس از اجرای موفق این طرح در سال گذشته، در سال‌جاری این طرح به صورت گسترده اجرا می‌شود. وی هدف از اجرای این طرح را بهبود کیفی زعفران ایران دانست و گفت: در قالب این طرح مراحل برداشت و جداسازی زعفران به صورت استاندارد اجرا می‌شود و از ناخالصی‌های زعفران کاسته خواهد شد. نایب رییس شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه زعفران قائنات حرف اول را در بازار می‌زند و اجرای این گونه طرح‌ها باید با جدیت بیشتری پیگیری شود، تاکید کرد:

همان گونه که نتایج اجرای پایلوت طرح در سال گذشته نشان داد با اجرای این طرح استانداردهای تولید زعفران مرغوب رعایت می‌شود و صادرات زعفران نیز بهتر خواهد شد. احتشام به تفاوت قیمتی زعفران تولید شده در این شیوه اشاره و اظهار کرد: زعفران‌های تولیدی در قالب این طرح به علت کیفیت بالایی که دارند با اختلاف قیمتی حداقل ۲۰۰هزار تومان در بازار خریداری می‌شوند. مسوول اجرایی طرح بهبود کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران در استان خراسان جنوبی به فرآیند اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح پایگاه‌های فرآوری زعفران به صورت مردمی در روستاها راه‌اندازی می‌شود و عملیات فرآوری زعفران در این پایگاه‌ها انجام می‌شود. محمدعلی شوشتری، با اشاره به اینکه جداسازی و فرآوری زعفران در این پایگاه‌ها از استاندارد‌های خاصی تبعیت می‌کند، افزود: رعایت نکات بهداشتی و خشک کردن اصولی و سریع زعفران با دستگاه‌های خشک کننده از جمله این استاندارد‌ها است.

وی به شناسه تولید زعفران اشاره کرد و گفت: به زعفران تولیدی در هر پایگاه یک کد ۱۵ رقمی داده می‌شود که کلیه مشخصات محصول شامل، نام تولیدکننده، روستای محل تولید، سال تولید و مشخصات مزرعه را همراه دارد. مسوول اجرایی طرح بهبود کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران در استان خراسان جنوبی، تاکید کرد: کد ۱۵ رقمی زعفران شناسنامه محصول است و مانع تقلب در زعفران خواهد شد و زعفران باکیفیت از بی‌کیفیت را جدا می‌کند. لازم به ذکر است که طرح بهبود کیفیت و شناسه تولید زعفران ایران از طرف شورای ملی زعفران ایران و با همکاری، مدیریت جهاد کشاورزی قاینات، شبکه بهداشت و درمان قاین، بنیاد توسعه فرهنگی سپهر قاین، بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، کانون دانش و صنعت زعفران استان و اداره کل بهزیستی استان خراسان جنوبی و همراهی شوراهای اسلامی و دهیاری‌ها برگزار می‌شود.